Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

V Premis Blocs Catalunya #PBC12

fotografia de @gustavgrau

La V convocatòria dels Premis Blocs Catalunya ha arribat i avui 5 d’octubre ens trobem a la seu de l’Auditori Antoni Gaudí de Reus per fer el lliurament als premiats. Com sempre, la il·lusió i l’esforç de molts internautes per fer els seus blocs és el primer que volem agraïr i premiar, així com el seguiment de blocaires i mitjans de comunicació que any rera any participen i fan xarxa amb la creació en català del bo i millor de la blocosfera.

La presència del català a Internet és una de les més importants quant a nombre de continguts creats en una llengua que parlen 7 milions de persones i que genera molt més del que es podria esperar d’aquesta quantitat de gent. La Viquipèdia en català o el Twitter en català són exemples de que les accions en la nostra llengua a Internet són rellevants i de molt valor.

En aquests moments de canvi sistèmic de la nostra societat, la clau d’una possible solució passa per utilitzar Internet de forma innovadora i creativa. Semblaria que els petits i mitjans empresaris, les botigues dels pobles, els serveis de l’administració no tenen la capacitat de fer-se valdre en un món global com és l’actual; però justament Internet i les xarxes fan que això sigui possible. Internet a voltes sembla un món inabastable on les informacions es perden o són perilloses. Res més lluny de la realitat, Internet és una eina molt poderosa, que està a la nostra disposició per a fer la nostra feina més fàcil, més rendible, més barata i més interessant. Premiar els blocs i les activitats a les xarxes socials és només una forma de fer visible l’activitat de les persones a Internet i en la nostra llengua, que sigui alguna cosa més que un premi anual depèn de tots.

En aquests moments històrics on el país però sobretot la gent estan protagonitzant actes heroics, està clar que des de tots els àmbits de la societat catalana hem de ser conscients de la importància de ser, de decidir i de fer. L’activitat a Internet és un dels àmbits més nous de la nostra tecnologia, però no per això menys importants, la rapidesa amb què la xarxa s’ha introduit en les nostres vides fa d’aquesta un dels pals de paller de la nova societat, tant en innovació com en empreneduria o en capacitat de cohesió i de comunicació. Tot serveix per evolucionar i Internet, més. Si només amb 7 milions de persones som capaços de ser una de les comunitats més rellevants a Internet, què no podrem ser a la realitat, per dura que sigui?

Per això, i desprès de cinc anys de feina continuada, des de l’associació que presideixo ens hem proposat cercar i trobar totes les complicitats necessàries per tal d’afavorir la creació d’una “Acadèmia Catalana d’internet”. aquestes complicitats han de comptar amb la presència de tots els perfils socials, econòmics, educatius i culturals del nostre país per tal de convertir-la en una eina útil que posi en valor l’activitat del català a la xarxa. A partir d’avui mateix obrirem un debat tant intern com extern per tal d’establir un full de ruta viable per a la seva creació. Aquesta és una aposta per fer un pas endavant en la consideració i el valor de l’activitat amb la tecnologia més avançada i els productes més innovadors sota la cobertura d’Internet, els mòbils, les tàblets, i el català com a mitjà.  Podem posar al nostre abast noves formes de producció econòmica, de relació entre les persones i de participació democràtica i ara és el moment.

En un món del segle XXI que ha fet que les persones estiguin connectades i siguin capaces de parlar i moure’s sense fronteres a Internet, hem de saber utilitzar asquestes estratègies d’innovació en benefici d’una Catalunya que ja és del segle XXI.  Stic.Cat posarà tots els seus mitjans personals per fer que la promoció de la industria tecnològica i les activitats de les persones en l’àmbit d’internet siguin considerades ja com una normalitat. Internet, els blocs, les xarxes i els mòbils són les eines de les persones, fem doncs que també ho siguin de les administracions, de les empreses, de les escoles, sense aquest punt de vista, no podrem ser el país que la gent necessita i demana.

Stic aposta per aquest objectiu, com ha fet sempre, però ara amb el convenciment que una nova era s’ha obert davant nostre, imparable, fèrtil, brillant, amb milions de possibilitats, només si l’entenem com a un conjunt d’esforços de cadascú de nosaltres, que amb només un mòbil ja som capaços de contruir un món. No hem d’admetre lleis injustes, no hem d’obeïr a qui no és digne, a Internet la relació és horitzontal, per això alguns la temen. Internet, com la poesia, és un arma carregada de futur.

Bona nit….Gràcies a tothom…

Trina Milan

Discurs de la presidenta d’Stic.Cat, en representació de tota l’associació, la nit del 5 d’octubre de 2012 a l’Auditori Gaudí de Reus

 

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

16 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 hotel a zagora { 06.06.13 at 14:24 }

Em va agradar el seu lloc ben bona sort

2 cerrajero Vera { 10.06.20 at 8:05 }

Interesante

3 Cerrajero Cáceres { 10.15.20 at 7:48 }

Buenas!! que interesante tu artículo, ha sido una información muy útil que estoy segura que usaré. Estoy deseando que subas nuevo contenido pronto. saludos <3

4 Cerrajero Cadiz { 10.15.20 at 7:49 }

Me gusta mucho tu página en general y este artículo en particular me ha encantado, siento que le dedicas mucho tiempo y que disfrutas lo que haces. mucha suerte!!!

5 Cerrajero Santander { 10.15.20 at 7:50 }

No se si estoy de acuerdo con todo lo que has escrito pero sin ninguna duda lo haces desde el respeto y la educación. Tener puntos de vista distintos a los míos es una oportunidad para poder aprender cosas nuevas. Deseando que subas más contenida. Un saludo!!!

6 Impermeabilizaciones Madrid { 10.16.20 at 7:33 }

Muy interesante

7 office setup { 05.29.21 at 8:15 }

Love it. Great workd one.

8 Amazon myTV { 07.28.21 at 11:21 }

Through www amazon com/mytv

9 xfinity com authorize { 07.28.21 at 11:28 }

www xfinity com authorize – Install and activate your Xfinity gateway

10 hbomax com tvsignin { 07.28.21 at 11:34 }

www hbomax com tvsignin – HBO Max allows users to stream video on demand

11 www.amazon.com/mytv { 09.29.21 at 9:02 }

Amazon Prime Video is truly a paid subscription-based platform, so unsubscribed folks aren’t used to seeing such a thing in the family savings for the stage.

12 mcafee.com/activate { 09.29.21 at 9:02 }

McAfee is a leading brand for antivirus and cybersecurity products for the home and business.

13 mcafee.com/activate { 09.29.21 at 9:02 }

McAfee web security offers several levels of insurance. Of course settings, it calls for every product application and records on the run.

14 Geeksscan.com { 09.30.21 at 8:33 }

We’ve often been asked the questions, “what is a geek ?” or “how do you define a geek?”. The truth .Latest blog the current official definition of what a geek is hasn’t kept up with popular culture guest post . General population started consuming guest post. So what is a geek? We’re here to set the record straight.latest articles.

15 Rent A PC { 10.05.21 at 14:37 }

That’s Great & Giving so much information after reading your blog.
Great thanks to you

16 Geeksscan.com { 10.08.21 at 9:30 }

If you’re trying to activate into your Tubi account on a smart TV or device connected to your TV and you see an activation code on your TV screen, please make sure you open a web browser (e.g. Chrome, Firefox, Safari) on a separate device and visit tubi.tv/activate. The code must stay visible on your TV screen during this process.If you already have a Tubi account, click on the Sign in link.Afterward, you’ll be directed to a new screen (pictured below) where you can enter the activation code that is displayed on your TV screen. After you’ve Tubi.tv/activate Enter Code on the webpage, it may take a few minutes for your TV screen to refresh, so please be patient!

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>