Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

V Premis Blocs Catalunya #PBC12

fotografia de @gustavgrau

La V convocatòria dels Premis Blocs Catalunya ha arribat i avui 5 d’octubre ens trobem a la seu de l’Auditori Antoni Gaudí de Reus per fer el lliurament als premiats. Com sempre, la il·lusió i l’esforç de molts internautes per fer els seus blocs és el primer que volem agraïr i premiar, així com el seguiment de blocaires i mitjans de comunicació que any rera any participen i fan xarxa amb la creació en català del bo i millor de la blocosfera.

La presència del català a Internet és una de les més importants quant a nombre de continguts creats en una llengua que parlen 7 milions de persones i que genera molt més del que es podria esperar d’aquesta quantitat de gent. La Viquipèdia en català o el Twitter en català són exemples de que les accions en la nostra llengua a Internet són rellevants i de molt valor.

En aquests moments de canvi sistèmic de la nostra societat, la clau d’una possible solució passa per utilitzar Internet de forma innovadora i creativa. Semblaria que els petits i mitjans empresaris, les botigues dels pobles, els serveis de l’administració no tenen la capacitat de fer-se valdre en un món global com és l’actual; però justament Internet i les xarxes fan que això sigui possible. Internet a voltes sembla un món inabastable on les informacions es perden o són perilloses. Res més lluny de la realitat, Internet és una eina molt poderosa, que està a la nostra disposició per a fer la nostra feina més fàcil, més rendible, més barata i més interessant. Premiar els blocs i les activitats a les xarxes socials és només una forma de fer visible l’activitat de les persones a Internet i en la nostra llengua, que sigui alguna cosa més que un premi anual depèn de tots.

En aquests moments històrics on el país però sobretot la gent estan protagonitzant actes heroics, està clar que des de tots els àmbits de la societat catalana hem de ser conscients de la importància de ser, de decidir i de fer. L’activitat a Internet és un dels àmbits més nous de la nostra tecnologia, però no per això menys importants, la rapidesa amb què la xarxa s’ha introduit en les nostres vides fa d’aquesta un dels pals de paller de la nova societat, tant en innovació com en empreneduria o en capacitat de cohesió i de comunicació. Tot serveix per evolucionar i Internet, més. Si només amb 7 milions de persones som capaços de ser una de les comunitats més rellevants a Internet, què no podrem ser a la realitat, per dura que sigui?

Per això, i desprès de cinc anys de feina continuada, des de l’associació que presideixo ens hem proposat cercar i trobar totes les complicitats necessàries per tal d’afavorir la creació d’una “Acadèmia Catalana d’internet”. aquestes complicitats han de comptar amb la presència de tots els perfils socials, econòmics, educatius i culturals del nostre país per tal de convertir-la en una eina útil que posi en valor l’activitat del català a la xarxa. A partir d’avui mateix obrirem un debat tant intern com extern per tal d’establir un full de ruta viable per a la seva creació. Aquesta és una aposta per fer un pas endavant en la consideració i el valor de l’activitat amb la tecnologia més avançada i els productes més innovadors sota la cobertura d’Internet, els mòbils, les tàblets, i el català com a mitjà.  Podem posar al nostre abast noves formes de producció econòmica, de relació entre les persones i de participació democràtica i ara és el moment.

En un món del segle XXI que ha fet que les persones estiguin connectades i siguin capaces de parlar i moure’s sense fronteres a Internet, hem de saber utilitzar asquestes estratègies d’innovació en benefici d’una Catalunya que ja és del segle XXI.  Stic.Cat posarà tots els seus mitjans personals per fer que la promoció de la industria tecnològica i les activitats de les persones en l’àmbit d’internet siguin considerades ja com una normalitat. Internet, els blocs, les xarxes i els mòbils són les eines de les persones, fem doncs que també ho siguin de les administracions, de les empreses, de les escoles, sense aquest punt de vista, no podrem ser el país que la gent necessita i demana.

Stic aposta per aquest objectiu, com ha fet sempre, però ara amb el convenciment que una nova era s’ha obert davant nostre, imparable, fèrtil, brillant, amb milions de possibilitats, només si l’entenem com a un conjunt d’esforços de cadascú de nosaltres, que amb només un mòbil ja som capaços de contruir un món. No hem d’admetre lleis injustes, no hem d’obeïr a qui no és digne, a Internet la relació és horitzontal, per això alguns la temen. Internet, com la poesia, és un arma carregada de futur.

Bona nit….Gràcies a tothom…

Trina Milan

Discurs de la presidenta d’Stic.Cat, en representació de tota l’associació, la nit del 5 d’octubre de 2012 a l’Auditori Gaudí de Reus

 

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

29 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 hotel a zagora { 06.06.13 at 14:24 }

Em va agradar el seu lloc ben bona sort

2 cerrajero Vera { 10.06.20 at 8:05 }

Interesante

3 Cerrajero Cáceres { 10.15.20 at 7:48 }

Buenas!! que interesante tu artículo, ha sido una información muy útil que estoy segura que usaré. Estoy deseando que subas nuevo contenido pronto. saludos <3

4 Cerrajero Cadiz { 10.15.20 at 7:49 }

Me gusta mucho tu página en general y este artículo en particular me ha encantado, siento que le dedicas mucho tiempo y que disfrutas lo que haces. mucha suerte!!!

5 Cerrajero Santander { 10.15.20 at 7:50 }

No se si estoy de acuerdo con todo lo que has escrito pero sin ninguna duda lo haces desde el respeto y la educación. Tener puntos de vista distintos a los míos es una oportunidad para poder aprender cosas nuevas. Deseando que subas más contenida. Un saludo!!!

6 Impermeabilizaciones Madrid { 10.16.20 at 7:33 }

Muy interesante

7 office setup { 05.29.21 at 8:15 }

Love it. Great workd one.

8 Amazon myTV { 07.28.21 at 11:21 }

Through www amazon com/mytv

9 xfinity com authorize { 07.28.21 at 11:28 }

www xfinity com authorize – Install and activate your Xfinity gateway

10 hbomax com tvsignin { 07.28.21 at 11:34 }

www hbomax com tvsignin – HBO Max allows users to stream video on demand

11 www.amazon.com/mytv { 09.29.21 at 9:02 }

Amazon Prime Video is truly a paid subscription-based platform, so unsubscribed folks aren’t used to seeing such a thing in the family savings for the stage.

12 mcafee.com/activate { 09.29.21 at 9:02 }

McAfee is a leading brand for antivirus and cybersecurity products for the home and business.

13 mcafee.com/activate { 09.29.21 at 9:02 }

McAfee web security offers several levels of insurance. Of course settings, it calls for every product application and records on the run.

14 Geeksscan.com { 09.30.21 at 8:33 }

We’ve often been asked the questions, “what is a geek ?” or “how do you define a geek?”. The truth .Latest blog the current official definition of what a geek is hasn’t kept up with popular culture guest post . General population started consuming guest post. So what is a geek? We’re here to set the record straight.latest articles.

15 Rent A PC { 10.05.21 at 14:37 }

That’s Great & Giving so much information after reading your blog.
Great thanks to you

16 Geeksscan.com { 10.08.21 at 9:30 }

If you’re trying to activate into your Tubi account on a smart TV or device connected to your TV and you see an activation code on your TV screen, please make sure you open a web browser (e.g. Chrome, Firefox, Safari) on a separate device and visit tubi.tv/activate. The code must stay visible on your TV screen during this process.If you already have a Tubi account, click on the Sign in link.Afterward, you’ll be directed to a new screen (pictured below) where you can enter the activation code that is displayed on your TV screen. After you’ve Tubi.tv/activate Enter Code on the webpage, it may take a few minutes for your TV screen to refresh, so please be patient!

17 Guest Post { 10.29.21 at 9:22 }

Thanks for visiting my site.You visit my website Thank you so much for coming.Your energy and worldview never cease to inspire me, and I’m so happy we found the time to see my website. Thank you for coming!

18 Technology Blog { 10.29.21 at 9:25 }

You visit my website Thank you so much for coming.Your energy and worldview never cease to inspire me, and I’m so happy we found the time to see my website. Thank you for coming!

19 GeeksScan { 10.29.21 at 9:26 }

ever cease to inspire me, and I’m so happy we found the time to see my website. Thank you for coming!

20 Sports Blog. { 10.29.21 at 9:28 }

Thanks for visiting my site.You visit my website Thank you so much for coming.Your energy and worldview never cease to inspire me, and I’m so happy we found the time to see my website. Thank you for coming!
Guest Post Technology Blog GeeksScan bing articles Sports Blog

21 MARK SCHUPP { 10.31.21 at 18:31 }

mcafeeeactivationcard.store

01 Nov 2021, 2:18 AM

norrtoncardreader.store

Message not sent.

bitdefendefcentralstore.store

22 hbomax.com/tvsignin { 11.09.21 at 5:54 }

It is a platform offered by Warner Media that offers 10,000 hours of premium content bringing everything together from HBO with even more Movies, Shows and Max Originals for the whole family including Friends, South Park, The Big Bang Theory, Wonder Woman, the Studio Ghibli collection, and more. In a feature long awaited by anyone who previously used HBO Go, HBO Max offers downloads for its mobile apps.
HBO Max streams Hbomax.com/tvsignin all the movies and shows on the regular HBO channel, as well as the originals, a large library of additional content and movies on the big screen while they’re at the theaters.

23 twitch activate { 12.13.21 at 12:36 }

Activation of Twitch TV can be done through any of the supported devices easily. Twitch is currently the world’s largest streaming platform offering a variety of content. Read this article for all the information on activating Twitch TV.

24 garmin.com/express { 12.14.21 at 6:34 }

Garmin express is an application that is used to manage, set up, and register the Garmin devices. It is helpful for users in installing all the software and map updates.

25 ACHONIM JOSEPH { 12.14.21 at 12:25 }

HBO is a cable TV network that makes most of its own media content, Hbomax.com/tvsignin whereas HBO Max is a streaming service that has access to these media content. Most of the content like Game of Thrones, Succession, The Leftovers, and many others were originally created by HBO, to be aired on the HBO TV channel, but now they are also available on HBO Max.
Hbomax/tvsignin

26 ij.start.canon { 01.19.22 at 7:32 }

ij.start.canon offers the services for Canon Printers. Canon printers can used for a variety of purposes. For example, printing, scanning, and copying are just a few of the possibilities available. This site also includes online product manuals, configuration, and download instructions for printers and scanners. In which each
ij.start.canon necessitates the availability of specific drivers for specific artificial and unique codes.

27 zareen deol { 02.05.22 at 8:20 }

Each disneyplus.com/begincode account can set up to seven different profiles, though you can only stream on four different devices concurrently. The streaming service is supported by a number of devices, including phones, tablets, computers, games consoles, connected TVs and streaming media boxes. Company Overview: The Walt Disney Company owns the ABC television network; cable networks including ESPN, the Disney Channel, SOAPnet, A&E and Lifetime; 277 radio stations, music- and book-publishing companies; film-production companies Touchstone, Miramax and Walt Disney Pictures; Pixar Animation Studios; the cellular. Disney Plus offers new users a seven-day free trial, but if you decide you don’t want to subscribe to the streaming service, you need to cancel Disney Plus before your free trial ends. Otherwise you will be charged. When you sign up for the free trial, you need to hand over your payment details.

28 zareen deol { 02.05.22 at 8:21 }

Launch the FOX App on your device. Sign in with an existing foxnews.com/connect account by entering your email and password. Once you’re signed in, select the Cast icon from the upper or lower right side of the screen. Select your Chromecast from the list of devices to launch the FOX App on your TV. How do I download the FOX NOW app on my Smart TV? Locate FOX NOW on your Smart TV’s APP screen, press “ENTER” and then select the “DOWNLOAD” option. You’ll find FOX NOW on Samsung Smart TVs, Roku, Apple TV, Amazon Fire TV, Google Chromecast and Android TV, and Xbox platforms. By far, the cheapest way to live stream the Fox News Channel is to subscribe to Sling TV. If you sign up for their Blue package, you can watch, at the currently, unbeatable rate of $30/month. This package is $19.99/month cheaper than YouTube TV, the next competitor. The Fox News and Fox Business Network Android applications can be downloaded through the Google Play store and are available on most And

29 zareen deol { 02.05.22 at 8:22 }

If you have accidental damage from handling in your plan it will cover electronics which are damaged due to drops, spilling beverages on the item an cracked screens on phones and laptops and other portable electronics. Televisions which experience pixel failure or burn in are also covered. Scan your store receipt with the walmart.com/protection . Use a payment card in-store that’s saved in your Walmart.com account. Store purchases automatically appear if the name on your credit card matches the name on your Walmart.com account. Walmart’s protection plans cover any unexpected repairs starting at $2. You can buy those protection plans at checkout or up to 30 days after the purchase. The warranty coverage differs from product to product, so you can check all the details regarding the exact product you are interested in on the website. TVs can be returned within 90 days, whether the box is open or not. With a receipt you can return it for reimbursement as cash, or if it was put on a credit card, the card will be credited. Without a receipt you will only receive store credit, for the amount the item is selling for at the time.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>