Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Internet ens canvia

Fotografia de la pel·lícula In Time

Internet s’han convertit en el protagonista de les nostres vides, de forma disruptiva. Canvia la forma de relacionar-nos, els models de negoci, la capacitat de comunicar. És la inundació d’informació una forma de perdre el control? Internet ens proporciona una forma de veure el món que neutralitza les xarxes de relació social i econòmica tal i com les coneixiem. Tranforma la nostra forma de percebre el món i les construccions de la realitat es tornen líquides com ja va descriure Bauman. Hi ha però en algunes de les noves realitats, mimètiques que reconeixem. Els caçadors-recolectors del quaternari s’organitzaven en grups de 150 individus; les legions romanes estaven formades per 150 soldats i els grups majoritaris a facebook tenen 150 membres. La humanitat repeteix esquemes en la virtualitat.

A Internet les jerarquies es destrueixen i el món sembla que va pel mateix camí. L’individu és capaç de generar notícies, els presidents dels països prefereixen comunicar-se per twitter i aquesta horitzontalitat desequilibra l’status quo. Aparentment les noves revolucions no tenen líder, les comunicacions són instantànies arreu del món i la dificultat de determinar qui són és molt gran. Com ho va ser quan els grans atemptats terroristes de finals del segle XX van trascendir els espais de confort del primer món, i la cultura occidental es va veure trasbalsada quan semblava que el final de la guerra freda deixava un món sense dificultats ni fronteres. Les fronteres les hem posat a dins dels països, mentre a Internet s’han trencat, creant un espai de ningú on la relació entre realitat i virtualitat és cada vegada més un canvi sense solució de continuïtat.

La percepció és que el canvi serà la norma. El viatge la perspectiva. En els models de negoci una mostra és com comprem i qui compra. El E-Commerce està demostrant que és la forma de compra que arrassa i que es fa de forma intuïtiva, per la percepció del que veiem en pantalla, i també de l’experiència que ens proporciona la botiga de referència. Es ven de tot i en qualsevol hora, i amb qualsevol moneda des de qualsevol lloc. Es modifica la percepció del comprador, la forma en que s’exposen els articles, el valor de compra i el rendiment per producte. Empreses com Amazon o Vente Privée han revolucionat el concepte de compra-venda. A Barcelona tenim exemples molt interessants com posa de manifest aquest l’article de La Vanguardia. La nostra evolució humana va tenir en l’intercanvi la primera baula de desenvolupament cultural, ara Internet ens planteja un canvi de paradigma, el silici és ja moneda de canvi en un món interconectat.

Llibre: Homo economicus d’Anxo Penalonga
Pel·lícula: In time d’Andrew Niccol
Música: Coconut tree de Mohombi & Nicole Sherzinger

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

25 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Pedro Jose { 12.08.11 at 18:59 }

“Con el hombre nació el comienzo”(Comenzar es propio de nuestra especie). Hasta nuestra aparición ningún ser tenía la facultad para el discurso y la acción,necesarios para iniciar algo. Esto nos caracteriza. El hombre puede alienarse, esto es, separarse de los procesos naturales de acción y reacción ciega, computacional, y actuar iniciando nuevos procesos (comienzos) cuya cadena de consecuencias escaparan a su voluntad, más notoriamente a medida que transcurre el tiempo. Este es el caso de la Red y las tecnologías que su aparición arrastran. El mundo humano ha cambiado con su aparición. La vida cotidiana, raíz, base o sustento de todas las esferas: La política, la económica, la científica, la filosófica, la religiosa; ha iniciado un cambio revolucionario y en el mundo ya no se hará igual la política, la economía, la ciencia, el pensamiento, las relaciones interpersonales. Con la red hemos roto las fronteras espaciotemporales que hasta entonces encorsetaban las relaciones humanas y en el mundo interrelacionado por la dimensión “redal”, el día, la noche, la distancia, las fronteras políticas y las barreras culturales cambian su significado, se debilitan, o desaparecen. Gracias Trina por tu generoso trabajo que me sirve de apoyo para contrastar mis pensamientos y reafirmarme ellos o cuestinarmelos. Será bienvenidad cualquier crítica u orientación de tu parte. Un cordial saludo.

2 Sessió 42 « La nostra bitàcola { 04.03.12 at 6:45 }

[...] llegit el text de Trina Milan, Internet ens canvia.  Vam organitzar parelles perquè cadascuna busqués les idees principals de cada paràgraf. [...]

3 Microsoft365.com/setup { 09.28.21 at 13:36 }

Use your Microsoft account through office com setup for everything you want to with Microsoft 365.

4 https://comoffice.co/ { 09.28.21 at 13:37 }

Use your Microsoft account through office com setup for everything you want to with Microsoft 365. Create an account or use the account of services such as OneDrive, Skype, Outlook, or Xbox Live.

5 Geeksscan { 09.29.21 at 10:24 }

We’ve often been asked the questions, “what is a geek?” or “how do you define a geek?”. The truth
Latest blog the current official definition of what a geek is hasn’t kept up with popular culture guest post . General population started consuming guest post. So what is a geek? We’re here to set the record straight. latest articles.

6 Geeksscan.com { 10.07.21 at 11:32 }

If you’re trying to activate into your Tubi account on a smart TV or device connected to your TV and you see an activation code on your TV screen, please make sure you open a web browser (e.g. Chrome, Firefox, Safari) on a separate device and visit tubi.tv/activate. The code must stay visible on your TV screen during this process.If you already have a Tubi account, click on the Sign in link.Afterward, you’ll be directed to a new screen (pictured below) where you can enter the activation code that is displayed on your TV screen. After you’ve Tubi.tv/activate Enter Code on the webpage, it may take a few minutes for your TV screen to refresh, so please be patient!

7 My Geek Score { 10.08.21 at 8:55 }

Latest and Top Trending News on Technology, Business, Health,
Analysis on Web, Computing, Cyber Security, Gadget Reviews and more. Read now on My Geek Score

8 jack { 10.27.21 at 7:13 }

updating icloud settings stuck. You can go to settings where you can login if you don’t have account then you can create one or you can go apple.icloud where you can login it

9 anunt gratis { 11.04.21 at 3:23 }

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML:

10 anunturi { 11.04.21 at 3:24 }
11 zareen deol { 11.10.21 at 9:29 }

HBO Max streams Hbomax.com/tvsignin all the movies and shows on the regular HBO channel, as well as the originals, a large library of additional content and movies on the big screen while they’re at the theaters.

12 Jennifer28 { 11.16.21 at 9:12 }

HBO Max allows users to stream video on demand, including series, movies, sports, and more in one place. Get all the details about the hbomax.com/tvsignin Enter Code site in this article and stream HBO Max shows on your tv.Movies and television shows made by Warner Bros. The streaming service provider can be accessed on PlayStation 4 and other devices through an update of the HBO Now app.
hbomax.com/tvsignin

13 hbomax.com/tvsignin { 11.16.21 at 10:26 }

HBO MAX lets you watch movies, exclusive tv shows and other videos at one place but it only works when it is activated. It is necessary for the activation purpose that you need to enter HBO MAX activation code which is a 6 digit in alphanumeric code. The process to get the HBO MAX activation code is to first open your web browser and go to hbomax.com/tvsignin and your hbo max account by registered email ID. Then check your email box properly and you will find the HBO MAX Activation Code seems like AS17J.

hbomax.com/tvsignin

14 ij.start.cano { 11.16.21 at 10:27 }

Canon’s manufacturer site ij.start.canon is the platform to get the Canon printer software where you can download the latest printer drivers to start your Canon model for printing, scanning, faxing, copying documents, and more. ij start Canon process requires your Canon inkjet printer hardware, canon ij setup or CD, a network connection, router, and a USB Cable. To get started with ij.start canon, follow the instructions mentioned below.

ij.start.canon

15 tubi.tv/activate { 11.16.21 at 12:50 }

Open a web browser on a second device and go to tubi tv activate. Please leave the activation code visible on your Android TV throughout theYou will now be redirected to the activate a device page (if you’re not redirected, go to tubi.tv/activate. Enter the activation code you see on your TV screen and click Activate Device. Your Android TV screen will automatically update, It may take several seconds on a slower connection, so please be patient! Once your TV screen refreshes, you will be logged into your Tubi account. You now have access to your List and Continue Watching features.

16 hbomax.com tvsingin { 11.16.21 at 12:51 }

HBO has been the king of exclusive subscription content for nearly 50 years now. It currently operates seven 24-hour channels filled with high-quality original and licensed content. The company took its first steps into the digital age with HBO Now five years ago, laying the groundwork for a much-expanded service called HBO Max. This service combines hbomax com tvsingin impressive library of original shows and movies with even more content from its parent company Warner Media into a single subscription service. hbomax.com tvsingin

17 hbomax com tvsingin { 11.16.21 at 12:57 }

Easily stream prime video online and you can watch offline later on popular devices such as Computer, mobile and television. Just enter the 6 digit amazon activation code at to stream primevideo free. Watch amazon prime scenes on your gadget to sign in or make another amazon account utilizing email and secret key. amazon com mytv or amazon.com mytv

18 hbomax.com/tvsignin { 11.19.21 at 10:28 }

HBO Max allows users to stream video on demand, including series, movies, sports, and more in one place. Get all the details about the hbomax.com/tvsignin Enter Code site in this article and stream HBO Max shows on your tv.
hbomax.com/tvsignin

19 www twitch tv activate { 12.09.21 at 13:10 }

Read this article for all the information on activating Twitch TV Activation of Twitch TV can be done through any of the supported devices easily. Twitch is currently the world’s largest streaming
platform offering a variety of content. Read this article for all the information on activating Twitch TV.

20 Radio App { 12.14.21 at 6:58 }

This is a pretty amazing article. Really enjoyed reading it. Thanks for sharing.

21 jack { 12.29.21 at 10:36 }

roadrunner email password reset you should always care your passwords go to the spectrum official site there click it sign-in option there you find the forget option click it and enter the information they ask and at the end you will be able create new time warner email password reset.

22 jack { 12.31.21 at 9:50 }

roadrunner email password reset we are here 24X7 to help you assist you and give you all kind of satisfaction related your all querry on roadrunner so dont be hasitate to question selfcare.rr.com change password.

23 plex.tv/link { 05.05.22 at 8:50 }

Very Interesting Post, thanks for sharing.

24 plex tv code { 05.05.22 at 8:51 }

This is a topic that steals my heart, thank you for your amazing blog. Thanks for sharing the blog. keep writing blogs such like that it will increase our knowledge.

25 plex tv link { 05.05.22 at 8:51 }

I am thankful for the article post.Looking forward to visit more.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>