Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Internet ens canvia

Fotografia de la pel·lícula In Time

Internet s’han convertit en el protagonista de les nostres vides, de forma disruptiva. Canvia la forma de relacionar-nos, els models de negoci, la capacitat de comunicar. És la inundació d’informació una forma de perdre el control? Internet ens proporciona una forma de veure el món que neutralitza les xarxes de relació social i econòmica tal i com les coneixiem. Tranforma la nostra forma de percebre el món i les construccions de la realitat es tornen líquides com ja va descriure Bauman. Hi ha però en algunes de les noves realitats, mimètiques que reconeixem. Els caçadors-recolectors del quaternari s’organitzaven en grups de 150 individus; les legions romanes estaven formades per 150 soldats i els grups majoritaris a facebook tenen 150 membres. La humanitat repeteix esquemes en la virtualitat.

A Internet les jerarquies es destrueixen i el món sembla que va pel mateix camí. L’individu és capaç de generar notícies, els presidents dels països prefereixen comunicar-se per twitter i aquesta horitzontalitat desequilibra l’status quo. Aparentment les noves revolucions no tenen líder, les comunicacions són instantànies arreu del món i la dificultat de determinar qui són és molt gran. Com ho va ser quan els grans atemptats terroristes de finals del segle XX van trascendir els espais de confort del primer món, i la cultura occidental es va veure trasbalsada quan semblava que el final de la guerra freda deixava un món sense dificultats ni fronteres. Les fronteres les hem posat a dins dels països, mentre a Internet s’han trencat, creant un espai de ningú on la relació entre realitat i virtualitat és cada vegada més un canvi sense solució de continuïtat.

La percepció és que el canvi serà la norma. El viatge la perspectiva. En els models de negoci una mostra és com comprem i qui compra. El E-Commerce està demostrant que és la forma de compra que arrassa i que es fa de forma intuïtiva, per la percepció del que veiem en pantalla, i també de l’experiència que ens proporciona la botiga de referència. Es ven de tot i en qualsevol hora, i amb qualsevol moneda des de qualsevol lloc. Es modifica la percepció del comprador, la forma en que s’exposen els articles, el valor de compra i el rendiment per producte. Empreses com Amazon o Vente Privée han revolucionat el concepte de compra-venda. A Barcelona tenim exemples molt interessants com posa de manifest aquest l’article de La Vanguardia. La nostra evolució humana va tenir en l’intercanvi la primera baula de desenvolupament cultural, ara Internet ens planteja un canvi de paradigma, el silici és ja moneda de canvi en un món interconectat.

Llibre: Homo economicus d’Anxo Penalonga
Pel·lícula: In time d’Andrew Niccol
Música: Coconut tree de Mohombi & Nicole Sherzinger

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Pedro Jose { 12.08.11 at 18:59 }

“Con el hombre nació el comienzo”(Comenzar es propio de nuestra especie). Hasta nuestra aparición ningún ser tenía la facultad para el discurso y la acción,necesarios para iniciar algo. Esto nos caracteriza. El hombre puede alienarse, esto es, separarse de los procesos naturales de acción y reacción ciega, computacional, y actuar iniciando nuevos procesos (comienzos) cuya cadena de consecuencias escaparan a su voluntad, más notoriamente a medida que transcurre el tiempo. Este es el caso de la Red y las tecnologías que su aparición arrastran. El mundo humano ha cambiado con su aparición. La vida cotidiana, raíz, base o sustento de todas las esferas: La política, la económica, la científica, la filosófica, la religiosa; ha iniciado un cambio revolucionario y en el mundo ya no se hará igual la política, la economía, la ciencia, el pensamiento, las relaciones interpersonales. Con la red hemos roto las fronteras espaciotemporales que hasta entonces encorsetaban las relaciones humanas y en el mundo interrelacionado por la dimensión “redal”, el día, la noche, la distancia, las fronteras políticas y las barreras culturales cambian su significado, se debilitan, o desaparecen. Gracias Trina por tu generoso trabajo que me sirve de apoyo para contrastar mis pensamientos y reafirmarme ellos o cuestinarmelos. Será bienvenidad cualquier crítica u orientación de tu parte. Un cordial saludo.

2 Sessió 42 « La nostra bitàcola { 04.03.12 at 6:45 }

[...] llegit el text de Trina Milan, Internet ens canvia.  Vam organitzar parelles perquè cadascuna busqués les idees principals de cada paràgraf. [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>