Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#GEF10

Ha acabado el Global Education Forum 2010 al Museu Reina Sofia de Madrid, organitzat per la Fundació SEK. El web de l’esdeveniment i el hastag #GEF10 a Twitter us poden donar molta més informació sobre el que ha passat durant dos dies a l’auditori del museu. Només vull fer algunes reflexions personals tot tornant en l’AVE cap a Barcelona.

Va començar amb alguns problemes d’acreditacions perquè l’aforament era ple i l’organització va haver de fer meravelles per a encabir tota la gent que volia seguir un programa molt interessant de grans personatges que parlarien sobre l’educació del segle XXI. Superat el primer round, vull destacar als tres ponents que a mi m’han interessat més: Eduard Punset, Carlos Barrabés i Bernardo Hernandez. Les paraules d’aquestes persones han estat les més sorprenents, interessants, provocatives, apassionades, que he sentit. Parlaven amb el vocabulari dels alumnes com Barrabés que esmentà Bob Esponja o Matrix; parlaven de passió i emoció i coneixement com Punset, o de tecnologia, rapidesa, ingenieria, innovació i necessitat de canvi com Hernández. Cap d’ells no és un professional de l’educació, i de la resta, la majoria ho eren; necessitem al sistema educatiu obrir les portes, no només de les escoles, sinó també de les ments dels professionals i els gestors del sistema per a sentir altres veus i poder modificar el nostre propi discurs.

Frases que he twitejat:

@epunset hay que educar en la autoestima y hay que amar, con estas dos cosas te salvas, sin ellas, te hundes, #GEF10

@ este mundo global será de ciudades, de peter pan a bob esponja. 

@berniehernie coged a un grupo de ingenieros, dadles dinero y que destruyan y reconstruyan una escuela, esa es la revolución #GEF10

A part del contingut dels ponents, vull esmentar a persones especials com @Alibaimor que és la comunity manager de la Fundación SEK i que m’ha presentat a gent i m’ha acompanyat durant els dos dies. Ella és una gran professional que mereix un reconeixement. Gràcies.

També als meus amics trobats d’Inlea, amb els que hem compartit taula i reflexions, un bon serendipity.

A pensar i a gaudir mentre els camps de Castella es desplacen a tota velocitat per la finestra del tren, com la nostra societat digital que va igual de ràpid o més, només hem de decidir que agafem aquest tren digital.

Música: Pump It de Black Eyed Peas

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

1 Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for #GEF10 — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 10.16.10 at 15:23 }

[...] #GEF10 — Platxèria trinamilan.cat/2010/10/16/gef10/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tweets about this link [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>