Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#Somunanació… a Internet

El 10 de juliol de 2010 s’ha produït la manifestació més multitudinària feta a Barcelona, 1.500.000 persones pels carrers, i replicada a algunes ciutats del món. Per arribar a que aquest fet es produís, molts i moltes han treballat de valent, i alguns se n’han aprofitat, com sempre a la història. La protesta és una reacció a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut en vigor, recorregut pel Partit Popular i el Defensor del Pueblo. Aquesta sentència, com molt bé explica Enric Juliana, és una sentència de llarg recorregut que conculca el dret sobirà dels pobles a decidir sobre la seva organització democràtica. No sempre les legalitats són ètiques. El despotisme il·lustrat s’embolcalla de llenguatge inintel·ligible per a fer que els sàtrapes segueixin fent de les seves. En aquest segle XXI que ens arriba amb la novetat del món virtual,  podria ser  la xarxa la que ens proporcionés alguna solució a la letargia política que patim?

El seguiment de la manifestació del #10J ha estat per primera vegada massiu a Internet, un twitt que he posat a les 18h: “@trinamilan Catalunya és una nació a Internet. Primera mani 2.0 #somunanacio #10J“,  ha estat retwittejat per 10 persones en qüestió de minuts. I els trending topics de la tarda han estat recollits per http://es.twicker.net aquests: 1. #somunanacio 2. #10j 3. #esp 4.#manirac1 5. #worldcup #trendingtopics. Però és que els mitjans tradicionals s’anaven omplint del que els internautes anaven posant a la xarxa, des de fotografies fins a comentaris personals o d’informació. La cobertura que ha fet TV3, BTv, RAC1, CatRadio o COmRadio han estat significatives, per exemple, el 3cat24 ha fet un article sobre el seguiment o el TN de TV3 ha donat un recull de twitaires seguint la manifestació, o  ComRadio ha recollit totes les declaracions d’alcaldes sobre la manifestació a twitter: http://www.swift.fm/comradiocom/ I mots polítics que eren presents a la manifestació han seguit també aquesta dins la xarxa com @ebenach, @lluisrecoder o @quimnadal; i especialment @omnium i la seva presidenta @murielcasals i el seguiment del web Som una nació d’Omnium Cultural.  Així com a mitjans estrangers com The Washington Post o la BBC. Tota aquesta munió presencial als carrers de Barcelona és exponencialment més important a la xarxa. Milions de persones se n’han assabentat de que alguna cosa passava a Barcelona que era molt important i o llegien i ho veien en directe a twitter, a twitpic, a facebook, a youtube i als blocs a partir d’ara mateix. Ja tenim un “meme” de @joanka68 que ho demana. L’acció de la gent a Internet està deixant en darrera a la realitat,  i els carrers de Barcelona són una mostra perquè només sentint les lluites aferrissades dels polítics i les institucions per a saber qui anava a davant no deixaven gaire bones vibracions per a la participació.

És doncs la desafecció de la política una realitat? o és la manca de solucions al problemes reals el que fa que la gent se senti lluny de la feina que fan els nostres representants? Internet és l’expressió de que si una cultura vol ser present ho és: la presència de la cultura catalana a la xarxa és molt superior a allò que 7 milions de parlants tindrien dret a tenir. la Viquipèdia catalana és de les més actives i de més qualitat; el nombre de blocaires i activistes a les xarxes socials és percentualment molt superior al d’altres cultures similars en nombre i situació. La qualitat de la presència del català i Catalunya com a productores àudiovisuals i digital és impressionant. És doncs un repte fer realitat el que volem sense més embuts. Són capaços els polítics de fer que el milió i mig de persones(el 20% dels catalans)  que avui han sortit al carrer tinguin el que esperen? Solucions als seus problemes econòmics, socials, vitals?… Si no ho són, caldrà que ens ho repensem tots plegats. La xarxa demostra que s’ha de ser ràpid, eficaç i sense complexes, que s’han de prendre decisions i ser adaptatiu. A Internet sembla que ho fem, per què no a la realitat?…

(meme..a @joanka68, @mgarrigap, @ricardespelt, @gemmaurgell, @erovira, @medri, @xpeytibi…..)

LLibre: El arte de la guerra de Sun Tzu

Pel·lícula: Invictus de Clint Eastwood

Música: Caic de Gerard Quintana

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

15 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for #Somunanació… a Internet — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 07.10.10 at 22:22 }

[...] #Somunanació… a Internet — Platxèria trinamilan.cat/2010/07/10/somunanacio-a-internet/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tweets about this link [...]

2 Dani { 07.10.10 at 23:01 }

Hola bones Trina,

He vist que hi ha alguns anllaços en les etiquetes que no funcionen correctament.

Salutacions

Dani

3 Trina Milan { 07.10.10 at 23:06 }

Dani,
gràcies, era una coma que sobrava.mil gràcies

4 Orgullós del meu País. Catalunya a la manifestació 2.0 « Bloc de Jordi Poater { 07.10.10 at 23:25 }

[...] pot considerar la primera manifestació 2.0. Ara bé, no m’allargo en aquest punt perquè la Trina Milan m’ha passat al davant amb una entrada que, d’haver-ho intentat, m’hagués quedat [...]

5 Manifestació 2.0 | eclicktic { 07.10.10 at 23:51 }
6 MarcG { 07.11.10 at 6:54 }

Trina,

Ahir per la nit, només tornar de la manifestació vaig seguir el meme, aquí ho tens.

7 I ara què? No ho sé, però junts! #somunanacio | Gemma Urgell { 07.11.10 at 8:47 }

[...] Amb aquest post recullo el meme engegat per la Trina Milan ahir. [...]

8 Francesc Grau { 07.11.10 at 10:23 }

Trina, com sempre, excel·lent reflexió, tot i que el tema d’avui és especialment vibrant… X-)

Endavant!!
Franacesc

9 Trina Milan { 07.11.10 at 10:51 }

Marc,
excel·lent..memes com aquests són necessaris…
gràcies tu per iniciar el primer…

una abraçada

10 zel { 07.11.10 at 21:00 }

Jo em perdo, no vaig aconseguir enviar cap twit d’aquests!!!!!

11 Trina Milan { 07.13.10 at 20:06 }

Zel,
no et perds…estas…;-)

12 TWITTER SALVARÀ ELS HISTORIADORS I DEIXA EN RIDÍCUL ALS POLÍTICS | eltrendelahistoria.cat { 10.18.10 at 5:22 }

[...] Una d’elles serà el que hagi generat Twitter. D’una banda podrà saber quina activitat tenien piuladors concrets (Barack Obama per exemple), i de l’altra com es van viure grans esdeveniments, com ara la manifestació de Barcelona del 10 de juliol del 2010, convocada arran de la retallada de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional. Encertadament la presidenta d’Stic.cat, Trina Milán, va definir el 10J com la primera manifestació 2.0 de la història. [...]

13 agence de voyage maroc { 06.10.13 at 10:21 }

C’est la passion du voyage et des sensations soudées autour d’une équipe de professionnels réceptifs, et dont le savoir faire n’est plus à prouver.

Fière de notre expérience en matière d’organisation de voyages au Maroc, notre ambition est de vous faire profiter de notre connaissance du terrain, et de notre capacité d’achat afin que ce voyage soit vécu comme une expérience unique.

14 hotel a zagora { 06.10.13 at 10:22 }

Trina, com sempre, excel·lent reflexió, tot i que el tema d’avui és especialment vibrant… X-)

15 excursion dans le desert marocain { 06.10.13 at 10:22 }

Jo em perdo, no vaig aconseguir enviar cap twit d’aquests!!!!!

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>