Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

L’estiu en un blog II: Blogs i política

El segon programa de l’Estiu en un blog dins del Dia de l’estiu de Com Radio ha tingut la política i els blogs com a tema referent. L’abassagadora demostració del candidat i desprès president Obama del potencial d’un blog en el procés d’elecció i de gestiópolítica ens ha servit per a introduïr els conceptes de validesa i possibilitats del blogs en l’acció dels polítics i de les seves conseqüències.

Com moltes de les noves eines o productes que innoven, els nordamericans han sigut, amb el model Obama, els divulgadors d’una eina com el blog en la ma d’un polític; abans ja teniem exemples com el del President Maragall que mantenia un blog, però va ser Obama el que va posar sobre la taula el potencial blogaire. Els valors que s’afegeixen per al polític són la proximitat amb  que pot exposar les seves idees, la veracitat i la interació mitjançant els comentaris als posts i la resposta a aquests. Com diria un amic meu, respondre als comentaris és la primera obligació del polític que manté un blog. Però a més cal pensar que utilitzar un blog podria esmenar determinats procediments polítics com les llistes obertes, el disseny i aprovació d’una llei o la pròpia dinàmica democràtica, obre l’abast territorial de l’acció política i augmenta les possibilitats de participació ciutadana posant al polític davant de la seva pròpipa responsabilitat com molt bé saben els qui porten un blog, alguns exemples de casa nostra són: Ernest Benach, Miquel Iceta, Carles Puigdemont, José Antonio Donaire o Raül Romeva entre d’altres…

Les intervencions des del twitter i el facebook han aportat altres temes i des de llocs llunyans:

@SergiXaudiera Escuchando @trinamilan hablando de blogs en www.comradio.com desde Londres

@gerardneopolis @trinamilan Si es modifica el sistema democràtic…què passa amb la ciutadania que no utilitza aquestes eines (la majoria)?

@ksibe“A la xarxa has de fer el mateix que fas a la vida real” (@trinamilan)

@ricardespelt @trinamilan la meritocracia és un element nou a valorar. Però no pel partit si no pels ciutadans.

@pitu1960 @gerardneopolis @trinamilan El sistema politic es reforma tenint en compte tots els ciutadans. Una altra cosa són els lobbys de pressió.

@guell @trinamilan la participacio ciutadana sembla un excusa xq els politics treballin menys i tapem els incopetents, volem bons gestors..

La setmana vinent a l’Estiu en un blog parlarem de viatges, lleure i blogs…gràcies a tots per fer aquest espai de ràdio en xarxa…

Podcast del dijous 30/07/09: Escolta-ho aquí

Blog: Barack Obama Blog

Música: Vieni via con me de Paolo Conte

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

5 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 07.30.09 at 15:54 }

Trina,
1/ S’agraeix l’enllaç, una mica de propaganda mai fa nosa, i més en època de crisi.
2/ Dels cinc exemples que has posat, uns blogs que ja coneixia però que no segueixo habitualment, ara me’ls he tornat a mirar. Crec no equivocar-me si et dic que els dos primers amb prou feines arriben a la categoria de blogs 1.0. No parlo dels continguts (aquí també hi hauria quelcom a dir, però això ara no toca) sinó de la relació entre el blogaire i el lector: cap ni una. Ells apliquen la norma ja coneguda entre els polítics que consisteix en que si no publiquen el comentari d’un lector s’estalvien la feina de donar-li resposta. L’avantatge per a ells és doble i el respecte pel comentarista nul. Com que a dalt parles de Mr. Obama, podríem acabar dient que amb una gestió blogaire com la dels senyors Benach i Iceta el nostre amic no viuria avui a 1600 Pennsylvania Ave.
3/ T’anirem seguint, en directe o via podcast.
4/ Aniria bé que aquí a sota, al costa del submit, hi posessis un lloc per subscriure’ns als comentaris. Altres blogs wordpress ho tenen i no crec que paguin més que tu per oferir aquesta interessant opció als seus lectors.

2 Trina Milan { 07.30.09 at 19:47 }

Gràcies a tu Miquel..miraré els RSS….una abraçada

3 saltenc { 07.30.09 at 20:56 }

Acabo d’escoltar-te a traves del podcast. Quant al tema d’avui els polítics i “el seu” blog la impressió que tinc és que molts d’ells em semblen oportunistes ja que la majoria s’activen durant la campanya i quan aquesta finalitza també ho fa la seva eina digital. La parcialitat els fa poc interessants encara que és de reconèixer favorablement l’activitat frenètica del incombustible Iceta.
Molta sort Trina, te la mereixes!

4 saltenc { 07.30.09 at 20:59 }

ah! m’ho deixava que bé t’expliques

5 Trina Milan { 07.31.09 at 10:57 }

Marià,
gràcies per les teves paraules, els polítics han d’aprendre a fer servir els blogs com tots nosaltres…salutacions cordials

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>