Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

LEC, aposta i repte de futur

Avui, dia 1 de juliol de 2009 el Parlament de Catalunya aprova la Llei d’Educació de Catalunya. És una fita significativa perquè mai en la història Catalunya ha tingut una llei pròpia que reguli l’educació al nostre país, i això és molt important. per diverses raons: tenir lleis propies assegura que les polítiques corresponents s’adiuen amb el país i la seva societat; també perquè és una llei aprovada per la majoria dels partits representats a la càmera, entre ells, els dos majoritaris, PSC i CiU, la qual cosa li dona una validesa que va més enllà de posicions partidistes o conjunturals perquè té a veure amb com un país ha d’assegurar que el seu sistema educatiu posa pel davant els alumnes, els professors, l’escola en el seu conjunt, i no per menys important, en darrer terme, proposa noves formes d’entendre l’organització escolar i el currículum escolar que facilitin una escola per a alumnes del segle XXI.

Hi ha un núvol de paraules que defineixen aquesta llei a la web del Departament d’Educació: ajuntaments, autonomia, avaluació, cohesió, docència, educació en lleure, equitat, escola, inclusiva, excel·lència, famílies, qualitat, serveid d’educació de catalunya, zona educativa…totes elles es refereixen a l’organització d’un sistema que és en aquest moment l’empresa més gran de Catalunya, on treballen milers de professionals de molts i variats àmbits, on assisteixen els nens i nenes de 3 a 16 anys de forma universal, i on la pròpia societat aboca i demanda cada vegada més serveis. No estem parlant de qualsevol cosa, estem parlant d’un sistema, l’educatiu, que és dels pocs que assegura determinats nivells de serveis que fins fa un temps donaven les famílies o l’entorn social, i que ara només assegura l’escola; d’una empresa gegantina que cada matí obre les portes i funciona, d’uns professionals que fan un esforç monumental per a donar resposta a tots els reptes que se’ls posen a davant. Aquí, a Catalunya no tenim banlieues com a les vores de París.

Dit això, aquesta llei el que ens posa al davant és un gran repte, el de fer l’escola que els nostres alumnes demanen i necessiten: adequar els continguts a l’era del coneixement digital i del món de les xarxes d’Internet; dotar els centres de tots els mitjans necessaris per a fer la feina; canviar d’arrel la formació inicial del professorat i desenvolupar les noves formes d’organització escolar i administrativa que la LEC permet. Reptes tots ells que els professionals i els alumnes saben que han d’enfrontar i per als quals el suport de la societat és clau, des de la col·laboració en el dia a dia dels pares i mares, del suport de les empreses i d’un augment de la inversió del PIB en educació que hores d’ara és la cirereta del pastís que culminaria una LEC que ja tenim a les mans.

Llibre: L’escola suspen de Joan Badia

Pel·lícula: Ça commence aujord’hui de Bertrand Tavernier

Música: Magnificent de U2

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

7 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Albert Medrán { 07.02.09 at 17:16 }

Coincideixo amb tu: és una fita història i n’ha d’assegurar l’estabilitat per a que poguem ser un país ben instruit.

2 Trina Milan { 07.03.09 at 8:14 }

Albert,
i a més perquè siguem un país amb possibilitats de reixir, sense formació no hi ha desenvolupament…
salut

3 Jordi { 07.04.09 at 17:56 }

Paises emergentes :)

Con la financiación de OI…

http://www.youtube.com/watch?v=z1mYSRMx2e4&hl=es
YouTube – Oi Kabum! (parte 1) escola de arte e tecnologia

http://www.cipo.org.br/acao_projetos_oi_kabum.php
:: CIPÓ Comunicação Interativa ::

Ese veranito a golpe de corazón…

http://www.youtube.com/watch?v=tj-JlkcnFL8&hl=es
YouTube – Timbalada – A latinha

La educación fuera de los despachos…

4 Jordi { 07.05.09 at 11:43 }
5 Trina Milan { 07.05.09 at 22:15 }

Jordi,
gracias por los enlaces, realmente interesantes..
saludos

6 Jordi { 07.05.09 at 22:58 }

Que me dices de uno de los ultimos videos de Michael Jackson… Increible, el clamor por la libertad y poner fin a esta pesailla totalitaria…

http://www.youtube.com/watch?v=ohNHW0PTML8
YouTube – Michael Jackson – They don’t care about us (subtitulado)

7 #talkingabout V – Classiques d’ara | Gemma Urgell { 09.09.09 at 19:00 }

[...] a les escoles i instituts, el sistema educatiu català, tal com diu Trina Milán, cap del servei d’Innovació del Departament d’Educació de la Generalitat de [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>