Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Motivació en temps de crisi

M’ha interessant molt l’article d’El País sobre la forma de motivar els traballadors a l’empresa.

M’ha portat a pensar que de fet aquesta forma de treballar en xarxa, cooperativament, és un model pedagògic molt antic que es fa servir a l’escola infantil i primària especialment i que podem relacionar amb els grans pedagogs Montessori o Decroly, que van revolucionar la pedagogia de principis del segle XX.

No descobrim res si pensem que és molt més rendible treballar en cooperació, fent que la vàlua de tothom sigui tinguda en compte. A tots els sistemes i organitzacions hi ha vàlua personal i vàlua professional, només cal tenir eines que la detectin i estratègies que la posin a l’abast de tothom. Amb els alumnes el fet de tenir en compte des del més petit fins el més gran, de tenir el deure d’oferir possibilitats d’aprenentatge a tothom, de dissenyar espais on tothom es senti recolçat i a gust és fonamental. Si observeu la fotografia on veiem els treballadors de Google podria semblar perfectament  un aula d’una escola primària: colors, transparència, joc, relació entre iguals…La motivació per a l’aprenentatge és el model per a una motivació per a la innovació i el desenvolupament d’una empresa que vulgui ser competitiva i capdavantera, especialment important en aquests moments de crisi que treuen de tots el més potent perquè és el més durador.

Al nostre sistema educatiu estrenem un curriculum per competències que flexibilitza els continguts que han d’aprendre els nostres alumnes i facilita l’adaptació a cada persona i a cada realitat, motivant en procediments i en assoliment de coneixement consolidat. Necessitem tornar a pensar com a infants, sembla que a Google ho fan i els va prou bé.

Llibre: Memoria y esperanza de Mario Benedetti

Pel·lícula: Slumdog millionaire de Danny Boyle

Música: Happy o trhice happy we de Händel

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

6 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Jordi { 02.11.09 at 23:09 }

Un besito Trina

Maravilloso, ahora solo hace falta vivir en democracia. :)

A no ser que entendamos este sistema dinamitado por la corrupción de arriba a abajo como algo minimamente presentable y trasnsmisible a las generaciones futuras. Un pais a un paso de la insolvencia, corrumpido hasta el tuétano necesita algo más que buenas intenciones y trabajo en red, necesita una voluntad de SER.

Pensemos en un momento la deuda que los próximos años vamos a genarar para no entrar en quiebra técnica. ¿ esa es la herencia que pensamos dejar a nuestros hijos o nietos ? ¿ 100% 200% 400% del PIB ? ¿ cuanbtos billones de € de deuda pensamos dejar a las generaciones futuras ?.

2 Edu { 02.12.09 at 13:06 }

Molt d’acord amb l’última frase, cal tornar a pensar com a nens!

Per cert, portava mesos esperant Slumdog Millionaire :)

3 Trina Milan { 02.12.09 at 18:57 }

Jordi,
tenemos que creer que sea posible..especialmente los que trabajamos con gente joven y para la gente joven, sinó, no seria coherente con lo que predicamos..abrazos..

4 Trina Milan { 02.12.09 at 18:58 }

Edu,
pensar com els nens ens facilitarà la feina..segur! i jo també esperava la peli..salut amic

5 Iñaki Murua { 02.13.09 at 0:38 }

Trabajo colaborativo en red, sabiduría digital… no es mal reto, Trina ;-)

Petonets desde el Pais Basc

6 Trina Milan { 02.13.09 at 8:28 }

Iñaki,
es el reto de la educación cada día, ahora más que nunca..;-)
musus desde Catalunya

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>