Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Obama, el president de l’emoció

Barak Hussein Obama ja és president electe dels Estats Units de Nordamèrica.

És un dia històric per molts motius, s’acaba l’era Bush, retornen els demòcrates a tenir majoria al congrés i la presidència. El país més important del món ha provocat una crisi econòmica, conseqüència d’una manera de governar, laissez faire, laissez passer al mercat; tot plegat és el moment de reinventar-se les relacions socials, les normes econòmiques i els plantejaments polítics.

Amb un element clau, la xarxa Internet que ha possibilitat el triomf aclaparador d’Obama, present a twitter, present a facebook, i amb les més altes cotes de suport personal i econòmic per a un candidat. L’equip d’Obama té a les seves mans els correus electrònics i els blogs i webs de milions de persones que són diner líquid en el món virtual. Es faran milers de tesis sobre la capacitat comunicativa del candidat, els seus discursos, la seva comunicalitat, l’aspecte i la forma de parlar.

Estem en el món global de la comunicació i qui sap comunicar-se, guanya. Per això Obama és el president de l’emoció, perquè ha mogut a la participació (més del 70% dels possibles votants), perquè ha generat expectació arreu, i per tant ha recuperat per a EEUU la presència global en postiu que l’era Bush havia fet perdre als americans.

La gent necessita de les emocions, i els mitjans de la societat de la informació ho traslladen i engrandeixen fins al paroxisme. El video que veieu a dalt és el de la reacció a Chicago de la gent que sentia la victòria d’un home que encarna el somni americà per excel·lència, la d’aquell que no està previst que arribi tan amunt, el somni de tots. Va dir que podia i ha pogut, potser els altres també podrem, ara no és el moment de pensar en res més.

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

20 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 11.05.08 at 13:55 }

Molt possiblement si jo fos ciutadà USA (que no ho sóc) i m’hagués inscrit per votar (que debut als inconvenients que això comporta a lo millor no hagués fet) m’hagués inclinar per Obama. Vull dir que molt possiblement també estaria satisfet de que els meus haguessin guanyat.

Ara bé, potser tampoc s’ha d’exagerar amb la “magnitud” de la victòria que veig expressada en quasi tots els mitjans d’informació d’aquí. La contundent victòria per vots electorals a vegades maquilla i amaga la realitat dels vots populars que hi ha al darrera. Les darreres dates que veig indiquen que el resultat del vot popular a favor d’Obama és “només” del 53%, en front del 47% que s’ha inclinat per McCain. “Només” sis punts de diferencia, res a veure amb el que indiquen els vots electorals.

I una altra cosa: la participació del seixanta i escaig per cent tampoc s’ha de comparar amb la participació d’unes eleccions com les nostres. Aquí la participació és sobre el nombre total de ciutadans amb dret a vot mentre que a USA és sobre el nombre de ciutadans amb dret a vot que prèviament s’han anat a inscriure. En altres paraules, a USA es continua votant molt menys que a Europa.

2 Trina Milan { 11.05.08 at 17:35 }

Miquel,
el sistema americà és molt diferent del nostre, però els resultats són els que són….la feina és ara, quan el nou president ha de demostrar que l’exèctativa s’ha d’acomplir…de fet nosaltres ja tenim proves del que significa tenir com a objectiu “el canvi”…
salut

3 Ferran { 11.05.08 at 22:34 }

Siguin les xifres les que siguin, el trionf d’Obama és inapelable i aporta aire fresc a la política nordamericana i mundial, per extenció. Tan de bò les expectatives creades no provoquin una decepció proporcional.

4 Trina Milan { 11.05.08 at 22:37 }

Ferran,
tens raó, les xifres no expliquen prou els sentiments de la gent que plorava sentint el discurs a Chicago del president electe; és com diu The Sun: un gran pas per a la humanitat…veurem en dies vinents si aquestes grans expectatives s’acompleixen en un percentatge suficient com per no desencantar-se..oi?
salut amic

5 Roi { 11.05.08 at 22:48 }

Quina raó que tens! amb la meva companya ara ho comentàvem!. Els dos ens hem emocionat molt veient les imatges, per separat perquè no hem coïncidit a mirar la tele al mateix temps per qüestions laborals.
Ella es lleva abans i la primera cosa que m’ha dit ha estat “ha guanyat Obama”, jo des de sota el coixí he fet un somriure i he dormit els vint minuts que em quedaven una miqueta més feliç.

6 Trina Milan { 11.05.08 at 22:52 }

Carles,
primer de tot, felicitats!…el que dius és el que he vist a les cares de la gent; no som conscients aquí , a la vella Europa del significat de l’elecció d’un president negre; tots els esclaus, tots els patiments, tots es veuen reflexats en les llàgrimes, i això ha estat una catarsi per a molts. No per això hem de perdre de vista la feina que queda per endavant, però avui era un dia per a emocionar-se.
salut amic

7 Rosa { 11.05.08 at 23:11 }

Obama ha guanyat pel seu taranna, i siem realistas que un negre sia per inmensa mayuria president de EEUU i una mica president de tots,( no ens enganyem EEUU porta al mon al seu voltant) es una gran victoria, si actua com diu penso que el mon sera millor (cuidado necesita temps, no es cura unos trencat en un mens, dons mireu lo que trigira arreglar tots els mals que mister Bush ens ha ficat a tots)

8 saltenc { 11.06.08 at 12:59 }

Obama serà no ho oblidem president del Estats Units no el campió del progressisme que desitgem els europeus. Com deia ahir el “dimoni” Bush moltes coses no canviaran

9 Trina Milan { 11.06.08 at 19:58 }

Rosa,
tens raó, temps al temps, i bona feina, que així tots sortirem guanyant, ell és president de molt més que Estats Units
salut

10 Trina Milan { 11.06.08 at 19:58 }

Marià,
i el que avisa no és traïdor…aquest Bush, sempre espatllant la festa…salut amic

11 jordi { 11.06.08 at 20:01 }

Un besito Trina y un saludo a todos.

¿ Obama ? Recordemos la ley FISA:

http://www.losblogueros.net/mt-weblog/2008/06/obama_decepciona_al_apoyar_ata.html
Los Blogueros

No es precisamente una blog radical sino un lugar donde un grupo de periodistas analizan su pais desde Washington.

Buena reflexión sobre el uso de internet como herramienta para crear una marca; y recordemos que Obama es puro marketing, nada más. Aun así, demosle a partir del 20 de Enero del 2009 sus cien dias de rigor.

12 Trina Milan { 11.06.08 at 20:12 }

Jordi,
tu siempre nos pones los pies en el suelo, tienes razón , però y lo bueno que es soñar un poco, de tanto en tanto..
besos

13 jordi { 11.09.08 at 13:27 }

Hola Trina, un besito.

Bombazo informativo en Telecinco…

http://es.youtube.com/watch?v=Ngw1YWvzjgc
YouTube – (noticia Tele5) Conferencia Richard Gage en Fundación Arquit

Buena oportunidad pàra que Obama reabra la causa d el autoatentado del 11S…

http://video.google.es/videoplay?docid=7273369238432021372&ei=JssWSbKrMYiG2gL_9Km9DQ&q=torres+gmelas&hl=es
Zeitgeist (Edición Final) – Español Parte II – WTC (Torres Gemelas)

http://www.youtube.com/watch?v=M5-xcvv_fRQ
YouTube – NOSED OUT

14 jordi { 11.09.08 at 15:15 }

Y al final siempre lo paga el pueblo, en este caso nuestras tropas en Afganistán….

http://www.20minutos.es/
20minutos.es – Última hora, local, España y el mundo

Dificil de entender que tropas de la OTAN estén en territorio Afgano bajo una falsa bandera y frente a los Talibanes, creados por EEUU.

NO A LA GUERRA y fuera las tropas de Afganistán.

15 Trina Milan { 11.09.08 at 15:15 }

Jordi,
realment espectaculars els documents que ens proporciones. Caldrà que la nova administració si miri molt amb aquest tema perquè moltes de les conseqüències posteriors són més greus que el propi detonant, l’enfonsament de les TG…gràcies amic,

16 jordi { 11.09.08 at 15:38 }

Un besito amgia.

Emocionante el valor de Telecinco. Aun así no tenemos ninguna esperanza como ciudadanos que la ” verdad ” salga a la luz o que cuanto menos se contraste la información. ¿ Dónde esta nuestra clase periodistica ?…:-))

El pasado 7 viernes, no pude asistir a la conferencia, no estaba con ánimos aun en meterme en estas liadas. Proyecto Matriz me pidió colaboración, pero se que fue una periodista para grabar, en breve podremos ver toda la conferencia.

Y el conocido video del pentágono:

http://www.youtube.com/watch?v=-2RdrjFadMA
YouTube – La Verdad del Pentagono

No estaría mal una noche temática en RTVE ¿ eh ?. Cuando este colgada la conferencia os la cuelgo.

17 miq { 11.10.08 at 7:07 }

Yes, he did it!
(va ser una nit ben màgica, per recordar-la, per emmarcar-la).

18 Trina Milan { 11.10.08 at 12:07 }

Miq,
realment la gent que heu tingut la sort de ser-hi per viure-ho en directe sou envejables. M’hagués agradat viure el canvi. Jo vaig ser en la primera mani que es va fer a Praga, l’estiu abans de caure el Mur de Berlin, i t’asseguro que els moments màgics es noten, es visualitza i se sent alguna cosa que mou la gent…esperem ara a veure com exerceix la presidència que és una feina molt feixuga..salut amic

19 Manel { 11.12.08 at 14:00 }

Gràcies pel post, l’he utiltizat com a punt de referència al meu bloc.
http://mramon.bloc.cat/post/3877/240541

20 Trina Milan { 11.13.08 at 9:33 }

Manel,
de res, és un honor…molt interessant el teu punt de vista al bloc..salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>