Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Jornada de Mitjans al Parlament, exemple 2.0

La Jornada de Mitjans al Parlament de Catalunya ha començat amb la demanda del President Benach de que els de assistents, periodistes, parlamentaris, públic en general, siguem capaços d’arribar a conclusions sobre el paper dels mitjans front la societat i la política. És un gran repte, un repte enorme.

Per aconseguir arribar a acords s’ha de partir d’un plantejament anivellat del que cadascú espera de l’altre, en aquest cas, què esperen els polítics dels mitjans i els mitjans dels polítics, i què els ciutadans respecte de tots dos col·lectius, els quals tenen una responsabilitat molt gran en la vida democràtica de la comunitat.

I aquesta és la clau, saber com i de quina manera podem modificar i esmenar a l’alça la pràctica de la llibertat, de la democràcia, utilitzant la informació i els nous mitjans per afavorir justament una pràctica democràtica de més qualitat. Les regles del joc a la xarxa poden ser criteritzades, poden donar la possibilitat de generar paradigmes de resultats innovadors i aquest ha de ser un procediment que els mitjans tradicionals han de saber entomar.

La llibertat d’expressió és també defensa de valors democràtics, facilitadora d’accès a la informació donant paper a tothom, donant presència la ciutadania, i retallant l’escletxa digital, amb la formació tant al sistema educatiu com en els models que polítics o empresaris han de poder promoure davant de la societat.

Mentre es fa la Jornada en directe, 316 pesones fan el seguiment de forma virtual a la xarxa via twitter, facebook o twitxr..aquest és un reclam per a tothom des de la xarxa.

Llibre: Creure en l’educació de Victòria Camps

Pel·lícula: Cremar desprès de llegir dels Germans Coen (Touzon dixit)

Música: Qui n’ha begut de Mishima (Touzon dedicated)

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 10.21.08 at 9:37 }

Hola Trina,
Quan fa uns dies vaig veure l’anunci d’aquesta jornada d’ahir al Parlament (que no tinc cap dubte que va ser molt interessant i si hagués pogut potser m’hi hauria deixat caure) el que més em va cridar l’atenció va ser que quasi (o potser sense el quasi) tots els ponents depenien, directa o indirectament, d’un sou públic. És a dir, uns ponents que tan sols eren representatius d’aquell 8% de funcionaris i polítics que dèiem fa uns dies. Això em va fer pensar que potser aquí hi ha, sense que ens n’adonem massa, dues societats que van per camins diferents. Dues societats cada dia més ignorants l’una de l’altra: per una banda tenim la societat oficial, representada per la majoria dels assistents a la jornada d’ahir, o representada pels que seien a la primera filera de l’acte dels PBC de fa uns dies, representada en definitiva per les persones que senten a parlar de la crisis però que saben molt bé que a ells particularment no els afectarà o, si més no, no els afectarà d’una manera traumàtica. I davant d’aquesta “Catalunya oficial” tenim la Catalunya “que va a peu”, és a dir el 92% restant de la força laboral del país, aquells que viuen molt al marge de tot això que alguns (molt més pocs dels que ens pensem) considerem molt important de cara al futur d’aquest país. Per reflexionar-hi a fons, no creus?.

2 Trina Milan { 10.21.08 at 10:32 }

Miquel,
tens raó, cal una reflexió profunda de quin és el teixit social que innova a casa nostra, i qui són els que poden respondre davant el repte de fer una societat més preparada i justa, a parts iguals. Sobre la presència ahir d’assistents i de ponents, també tinc les meves esmenes que vaig fer arribar a l’organització, així i tot van ser reveladores d’un estat de la qüestió que no podem obviar, i que ens ensenya com i de quina manera hem de ser conscients de com aquesta societat del coneixement ens posa davant de la nostra forma d’entendre el món, nus davant de reptes que són nous paradigmes, exemple la crisi econòmica que estem vivint..
és un tema que mereix un i dos posts…som -hi?
una abraçada

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>