Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Ich danke dem deutschen Volk


Obama ha triomfat a Berlin. El seu discurs davant la Columna de la victòria ha estat carregat de simbolisme, tot i no haver-lo pogut fer davant la Porta de Brandenburg. Ell ha fet reviure a tots els berlinesos el famòs discurs de Kennedy quan va dir: Jo sóc un berlinès, l’any 1963, perquè el significat dels dos events s’assembla : voluntat de pau, noves perspectives i regeneració política, llavors era la guerra freda i ara és la conseqüència de la invasió d’Iraq i la intervenció a Afganistan.
De fet Obama representa l’alenada d’aire fresc que basa la seva política en l’acord i la no intervenció militar. Es va declarar contrari a la guerra d’Iraq d’antuvi, i si acompleix el que proclama, podria significar una nova forma d’entendre la política de la màxima i per ara única potència política al món. El meu amic Ferran us farà un resum més acurat que jo perquè ho ha viscut en directe a Berlin.

La significació especial que té el fet de ser negre i tenir moltes possibilitats d’arribar a President d’EEUU ha fet que la gira que està fent es converteixi en una autèntica obamamania. S’ha de dir que a més ha sabut utilitzar el més innovadors sistemes de publicitat i comunicació amb els seus votants i elmón en general. Obama està a twitter,a facebook, a myspace o a youtube. De fet si mireu la seva pàgina, trobareu que és dels pocs polítics amb presència activa a tots els espais de comunicació a la xarxa i aquest és un actiu fonamental.
Serà aquest el nou president dels EEUU? Aconseguirà modificar la forma d’entendre les relacions internacionals, l’economia, la política amb majúscules? Ell diu que pot: Yes, we can.

Llibre: Lincoln de Gore Vidal
Pel·lícula: Thirteen days de Roger Donaldson
Música: Yes, we can de Barack Obama Friends

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

10 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ferran { 07.24.08 at 21:22 }

No podies fer una entrada més exacta: “Obama ha trionfat”, dius, i això és, sense dubte, el que ha passat avui. L’Obamamania és impressionant; se’l veu (segur que no només des de Berlin) com al proper president dels EUA, i tenint en compte l’herència desastrosa de Bush i la necessitat d’àires nous a la Casa Blanca, no tinc cap dubte que ho serà. Obama for President!!

PS: Merci per la “menció”, Trini :)

2 miq { 07.25.08 at 1:17 }

Esperem que ho sigui.

I, almenys a les primàries, el bon ús que ha fet la seva campanya de les noves tecnologies de comunicació va ser clau per a la victòria sobre la senadora Clinton.

3 Trina Milan { 07.25.08 at 8:45 }

Ferran,
gràcies per la teva opinió, és de qualitat. Crec que a Berlin s’ha de sentir d’una forma especial que algú plantegi les relacions polítiques i socials des del punt de vista de la no violència, de l’entendre’s..és una ciutat que porta una marca de patiment que jo vaig sentir quan vaig anar la primera vegada i que serà difícil de fer marxar…
I de la cita, de res, era obligat, tu hi ets al lloc, què millor, no?
una abraçada

4 Trina Milan { 07.25.08 at 8:47 }

Miq,
crec realment que el factor tecnològic ha pesat sobre el resultat de les primàries fetes per Obama. Sense això ara, serà difícil que cap candidat arribi a bon port, és el signe del segle XXI. I gràcies a tú també, perquè com en el cas de Ferran, estàs al lloc on millor pots veure-ho, Nova York, i la teva opinió és molt important.
Salut company

5 Miquel Saumell { 07.25.08 at 16:55 }

Si jo tingués passaport USA el més segur és que al novembre votaria Obama. Però dit això, aquí a Europa trobo a faltar una mica d’equanimitat i diversitat en les informacions. Aquest cop sembla que només hi hagi un candidat amb possibilitats i tots sabem que n’hi ha dos. Ve a ser una cosa semblant a la commemoració dels 70 anys de la batalla de l’Ebre: si mires segons quines teles, escoltes segons quines ràdios o llegeixes segons quins diaris un pot arribar a la conclusió de que en aquella batalla només hi havia un bàndol, el dels “bons”.

6 Trina Milan { 07.27.08 at 8:17 }

Miquel,
és clar que hi ha dos candidats, però per als mitjans, dóna més “joc” Obama èr això està a les primeres pàgines. Ja hi aniran a Mcain si guanya. És així…i de la memòria històrica, bé, a una guerra no hi ha bons ni dolents, hi ha bàndols, el que passa és que em sembla que cadascú ha de prendre partit per aquell que li és afí ideològicament o personalment, i jo tinc molt clar per qui prenc partit, pels qui van perdre aquella lluita i per tots nosaltres que hem patit les conseqüències.

Salut Miquel i benvingut a Platxèria, espero retrobar-te

7 Miquel Saumell { 07.27.08 at 16:03 }

Hola Trina, i gràcies pels teus comentaris. Vaig escriure “bons” precisament així, entrecomillat, amb tota la intenció. Fa pocs dies que et llegeixo a partir d’un comentari teu deixat a… no recordo on, i ho aniré fent doncs Platxèria em sembla una troballa força interessant.

8 Trina Milan { 07.27.08 at 16:12 }

Miquel,
perfecte…així, ens anirem trobant per aquí, i també pel teu blog que em sembla mnolt interessant…la zona de Sarrià m’és molt coneguda, hi treballaré a partir de setembre a més…salut

9 Artur { 07.29.08 at 16:10 }

Sempre i quan pugui mantenir les seves conviccions, si és que les té, tindrà possibilitats. Si el poble nord-americà detecta un canvi en algun dels seus posicionaments, cosa que em sembla que ja ha succeït, llavors ho tindrà més difícil. Que triomfi a Europa no implica que pugui guanyar les eleccions. Els europeus veiem de forma diferent la política americana.

10 Trina Milan { 07.30.08 at 8:11 }

Artur,
tens raó, Gore va ser un triomfador a Europa i es va quedar a les portes..i així altres, la qüestió és, Obama té la força suficient per portar les seves conviccions endavant? el model de la crisi dels missils a Cuba per part de Kennedy seria un exemple..per això i per altres coses el van matar justament..
salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>