Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Entre Míster X i la Verge de Montserrat

Finalment s’han decidit, l’arquebisbe Martínez Sistach, ha fet unes declaracions a Enric Juliana en una entrevista a La Vanguàrdia, on diu clarament que la COPE i el seu telepredicador Losantos no han de continuar pel camí de la ignominia i la crítica furibunda de tot aquell que no pensi com ells. Especialment dures han estat les invectives de Losantos a Catalunya durant massa temps.

Però no ha estat fins que el telepredicador s’ha al·liat amb Míster X que l’arquebisbe Martínez Sistach s’ha decidit a dir la seva en un mitjà públic. I això fa pensar perquè dona la sensació de que ara ho ha dit no per Catalunya sinó perquè Losantos s’ha extralimitat i ha atacat el nunci del Vaticà dient-li masó, o a figures del PP, deixant al descobert més d’un i més de dos dels que lluiten per la cadira volant que Rajoy està intentant mantenir davant Míster X, aquell que fa un temps que s’amaga darrera les cadencioses andanades dels qui no veuen en ell el líder que esperàven.

Era així com s’havia de defensar Catalunya ? No era així, no.
L’Esglèsia Catalana va tenir un paper clau en la defensa de Catalunya i de la seva cultura durant el franquisme i la transició com perquè ara hagin fet aquest paper del qui vol i dol davant dels atacs furibunds del PP i de la “brunete mediàtica” encapçalada per l’ex-professor d’un IES de Santa Coloma de Gramanet.
Massa tard i massa llautó.
No posarem la creu a la casella de l’Esglesia en la declaració de la renda només per això, i no veurem recuperada socialment una esglèsia cristiana fins que no faci el paper real que els pertoca en una societat laica per definició: dir la seva sense dogmes per als qui no creiem, i sense voler forçar la nota amb els governs de torn, esperant sempre el tracte de favor que van tenir en temps passats, perquè el temps mai passa en va.

Llibre: Dictamen sobre Dios de José Antonio Marina
Pel·lícula: El codi da Vinci de Ron Howard
Música: Just like heaven de Katie Melua

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

6 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 marius { 06.01.08 at 20:29 }

Tens raó, Martinez Sistach fa tard, com gairebé sempre l’església. Ara està enfadat amb la COPE, però l’emisora dels bisbes ha anys que està fent exactament el mateix que fa ara… I no se n’havia adonat el nostre bisbe?

2 Trina Milan { 06.02.08 at 7:19 }

Màrius,
per això justament dic que no és només una qüestió de defensa de Catalunya, és sobretot que el Vaticà i algú més ha dit prou i de retruc entra Catalunya en el paquet de desagravis…casualment…

salut

3 David { 06.03.08 at 19:11 }

Aquest és el mes de la Renda….

4 Trina Milan { 06.03.08 at 20:38 }

i ells ja ho saben…
salut David

5 Artur { 06.03.08 at 22:38 }

Fa molts anys que un bon amic em va dir, quan encara Sistachs era l’arquebisbe de Tarragona, que arribaria molt lluny, que era un polític nat. Sembla ser que la premonició s’està cumplint.

L’Església, com sempre, petrifica les respostes i esdevé allò que tothom sap: que ha perdut el tren de la història. A Catalunya, aquesta Església ha estat diferent, ara potser ja no, però tal com dius en el franquisme va jugar un paper molt important: va començar a catalanitzar, va iniciar l’estimació per la terra i per la llengua, ens va despertar. Aquesta Església dinàmica no té res a veure amb la carcúndia de la Conferència Episcopal.

6 Trina Milan { 06.04.08 at 7:08 }

Artur,
i tot plegat sap greu perquè la religió catòlica és consustancial a la nostra cultura, encara que no siguem creients la cultura que representa el fet religiòs no es pot obviar per tant tampoc el paper de l’Esglèsia…massa errors darrerament per part de l’estament eclesial..
salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>