Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Seguiment de la Campanya

Hi ha molts formes de seguir una campanya electoral.
Està clar que el suport que més innova és la xarxa: webs, blocs, twitter, facebook..et altrii es veuran inundats d’informació i d’opinió per a totes les tendències.
Vull assenyalar però que s’estan donant algunes formes de seguiment que s’aproximen als personatges d’una manera més emocional, més pròxima, són la darrera frontera de la campanya: els escriptors o cineastes que fan una creació literària del seguiment que fan d’un candidat. Veritablement la política-emoció.

Ettore Scola farà un seguiment del candidat Veltroni durant la campanya italiana per a les eleccions al parlament de Roma, que li permetrà fer una pel·lícula del candidat que sembla que compta amb millors possibilitats, tot i que dir això, a la política italiana és aventurar-se molt.
Però el gran exemple va ser el de Yasmina Reza que ha publicat el llibre L’Alba, la tarda o la nit, escrit a partir del seguiment que va fer de Nicolàs Sarkozy, que és el president que està convertint la política-emoció en la seva forma de fer política. Les portades de premsa rosa, ja no són les úniques que parlen de la vida personal de Sarko, i ell, ufanós, en fa ús….
Aquí, no hem tingut encara una creació de política-emoció com aquestes, alguna entrevista llarga i fotos de les dones dels candidats regant els geronis i poca cosa més. Quan tinguem un Cor de la ciutat del nostres candidats estarem realment a la page quant a campanyes electorals es refereix, mentre ens haurem de conformar amb la tensió induïda, uns posters pseudo-tarantinians i les picabaralles de notaris….Aquesta nit comença la campanya, que vagi de gust…

Llibre: El alba, la tarde o la noche de Yasmina Reza
Pel·lícula: C’eravamo tanto amati d’Ettore Scola
Música: Quelqu’un m’a dit de Carla Bruni
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fMUedRUJ_HA&rel=1]

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

3 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 saltenc { 02.22.08 at 13:34 }

Sarkozy, al tanto, recordem que França de tota la vida ha estat pro-Serbia i avui sota el seu mandat França ha donat el vist i plau a l’ndependència de Kosovo.

2 MEZQUETILLASVK { 02.22.08 at 16:58 }

¿ política-emoció ? Obama tirá de ella e incluso Hillary ha tenido que tirar de ella. El PP habla de corazón y como no zapatero tiene momentos de conexión con la ciudadania a través de emociones muy profundas y reconocibles. Sin embargo, el contacto con el poder castra definitivamente una relación natural y empática.

El marketing se masca en las campañas.

3 Trina Milan { 02.22.08 at 18:27 }

Saltenc,

Sarko és un llamp de la política, estarà sis anys, els que els permet la llei, en treurà tot el que pugui, farà el que vulgui, i deixarà una petjada voluble…s’haurà d’estar al cas…
una abraçada

Mez,
política-emoció és allò alguns ja feien al Foro romà…i que d’altres han descobert ara…el quid està en com la fem servir…s’ha de ser molt bon polític per a fer una bona política-emoció….
una abraçada

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>