Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#PremisBlocs 2011

La IV Edició dels PremisBlocs va tenir lloc a La Seu d’Urgell els dies 30 de setembre i 1 d’octubre de 2011.
Les dades són espectaculars, a prop de mil blocs, més de 6000 votants, molts premiats i finalistes que aplegant-se a La Seu van omplir la sala Sant Domènec. Un any més de nervis i espectació que s’han vist acomplerts. El repte és fer que la feina de molta gent es vegi valorada i que la xarxa es faci realitat per unes hores.

L’edició 2012 dels V Premis Blocs ja està en marxa; més twittervistes també; l’Observatori dels Blocs molt aviat i especialment la consolidació d’un grup d’ “agitadors culturals” que conformen STIC.CAT, amb Internet i la cultura es mou la història, i en això estem.

Aquí el text del meu discurs de la nit de #PremisBlocs a #LaSeu 2011

Sr. Alcalde, Srs directors generals, companys d’stic, amigues i amics,

Avui a La Seu d’Urgell lliurem els IV PremisBlocs a les persones que han estat guanyadores d’una competició a la xarxa que cada vegada és més rica i intensa. El nostre agraïment més profund a totes i tots els que participen, a tothom que hi col·labora votant, a les institucions i empreses col·laboradores, i als membres del jurat que ens ajuden a fer d’aquesta nit, la festa final d’un treball de mesos virtuals que avui desvirtualitzem,
Any rera any visitem una ciutat diferent, avui som a la Seu a la que volem agraïr i especialment al seu Alcalde, la possibilitat de ser aquí.

Però Internet, és aterritorial, atemporal i asíncron, i això ens permet a persones d’arreu del món, en el moment que vulguem, amb qui vulguem i en la llengua que vulguem, expressar-nos, compartir, treballar, informar, ensenyar, i estimar, és l’oportunitat de Catalunya.

L’ONU ha declarat enguany Internet un dret de totes les persones, el dret d’accedir a la connexió amb la xarxa global. Aquesta declaració demostra que Internet ja és un servei universal indestriable per a tota persona.
En un moment de la conversa amb el nostre jurat, fa una estona, hem dit que Internet ens permet ser el que vulguem perquè a Internet, tot és possible, i per això el domini Punt.cat és un dels més fiables del món; o la feina de la viquipèdia en català és de les més qualificades, les escoles, els mestres i l’alumnat està ensenyant i aprenent a internet, i els blocaires i tuitaires són capaços de modificar una notícia, o de moure masses.
A les història populars sempre hi ha un “dolent”, un “heroi”, un “problema a resoldre” i un “objecte màgic” que ajuda a arribar a un final feliç. En la nostra societat actual, on l’incertesa és notòria,els enemics incontables, l’espai de la xarxa és una font d’oportunitats, Internet és el nostre objecte màgic. Tota aquesta riquesa ens demostra, que si volem, podem fer-ho i que Internet és el nostre “objecte màgic”.

I per això STIC.CAT aposta per actuar a Internet. Organitza les twittervistes que s’han fet a polítics, per primera vegada en el món, i de les que en farem més i a perfils professionals diferents; prepara un Observatori d’Internet i convocarà els V PremisBlocs amb el convenciment de que si som capaços de treballar, a qualsevol hora, en qualsevol territori, i amb molta gent, amb tota la gent, podem fer coses increïbles. I els blocaires i twitaires que aquesta nit estan aquí i ens segueixen a la xarxa, demostren que això és possible.

A Stic.Cat som un equip de gent que, desinteressadament, creu en la innovació i en la xarxa, i que es posa a disposició de tothom per a fer visible tota aquesta activitat virtual de molta gent que des de l’empresa, les institucions, o des de casa seva, genera innovació. Ens trobareu a qualsevol hora, de qualsevol dia i en qualsevol circumstància, estem al segle XXI, i això només ha fet que començar….

 

moltes gràcies

Música: Va’ pensiero.. Ricardo Muti al Foro Di Roma reclama cultura..

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>