Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Reflexions d’estiu II: Desvirtualitzant

 

Les xarxes d’internet anomenades “socials”, ho són, justament perquè relacionen persones a l’espai virtual; però cada vegada més s’evidencia que el passi de la virtualitat a la realitat és un dels objectius bàsics d’aquesta relació virtual, allò que anomenem “desvirtualització”. Persones que no es coneixen de res en la realitat, mantenen relacions molt extenses i profundes a la virtualitat, i la necessitat de saber si això és real, tal i com ho enteníem “abans d’Internet (aI)” es fa necessària. I per exemplificar-ho parlaré d’alguns dels esdeveniments més interessants que fan justament això, desvirtualitzar gent.

Un dels clàssics és el #Cavaandtwitts Organitzat pels amics @Marccortes , @martaabella i @angelcustodio ; és l’esdeveniment que va obrir portes en el camp de twitter i el networking a Barcelona. Primer a l’Hotel B i desprès a l’Hotel Comtes de Barcelona, a la seva @Terraza_alaire , convoca a centenars de tuiters a escoltar persones interessants, en un àmbit determinat a cada trobada, i desprès a compartir una copa de cava, que ara s’ha convertit en una cervesa Moritz, partners de l’esdeveniment, com també ho són les sabatilles Munich. És just adjudicar-los el valor de l’antiguitat en un espai on els mesos són segles.

Com ho són en l’àmbit de l’empreneduria la gent d’Iniciador, un grup de persones (@jordiperez, @jordibufi, @oscarcumi, entre d’altres) que arreu d’Espanya, convoquen a la gent per a escoltar una persona que explica les seves experiències i pràctiques al voltant de l’empreneduria i la innovació. La presència a la xarxa no va ser l’objectiu inicial d’Iniciador, però sí que s’ha convertit en una de les eines bàsiques per a la transmissió de coneixement a cada esdeveniment.

El #Trinxat és un dels models més recent, amb característiques específiques, un invitat al voltant d’un sopar on el plat obligat és el #trinxat, amb un grup reduït de comensals, convidats pels organitzadors @xmenduina i @guell (antic membre de l’equip de C&T) , Jordi Planes i @xfahndrich que té lloc a Reus. Només la gosadia de fer que un esdeveniment fet a comarques, amb pocs assistents s’hagi convertit en referència en poc temps, ja paga la pena. És la reivindicació del territori i de la capacitat de viralitzar el contingut.

La trobada dels Instagramers , comunitats de persones que publiquen fotografies a Instagram, està essent la revelació d’una xarxa que té a la fotografia com a eix de compartir, amb un èxit aclaparador creat per @Philgonzalez i especialment la de Barcelona @igersbcn organitzada per @martaalonso que està suposant una revelació de networking i xarxes amb la fotografia com a excusa fantàstica.

I com no podia ser d’una altra manera, la trobada anual dels #PremisBlocs que organitzem des d’ Stic.cat (@STIC ) i que ja compta amb quatre edicions. Un espai de trobada  dels bloggers i de la gent de la xarxa (la darrera edició vam incorporar premis a l’actuació a les xarxes socials a més de als blogs) a la virtualitat durant els mesos d’inscripció, votacions i informació, i a la realitat en la cita anual que es repeteix cada primer cap de setmana d’octubre a una ciutat diferent, enguany l’1 d’octubre a La Seu d’Urgell. Tots aquests esdeveniments són la mostra de que la xarxa està posant de manifest noves formes de relació que ultrapassen el divertiment per a convertir-se en veritables fonts de coneixement, negocis i relacions personals. Els mateixos mitjans de comunicació tradicionals en són conscients, la fotografia que figura en aquest post és del TN Cap de setmana, on es mostra l’escultura que es dona als premiats als #Premisblocs cada any. Seguirem de molt aprop totes les antigues i noves propostes que fan de la desvirtualització, una nova forma de relació humana.

Llibre: Mundo Twitter de J.L. Orihuela

Pel·lícula: El ilusionista de Jacques Tati

Música: Summertime de Janis Joplin

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

7 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Jordi Perez { 07.25.11 at 11:56 }

Moltes gracies per aquesta menció especial d’esdeveniments de networking!
Tens raó, son instruments o excuses per portar al pla de la vida presencial relacions fortes i afinitats que tenim a la xarxa.
Mès que “desvirtualització”, jo prefereixo anomebar-ho Presencialització… :) Presencialitzar, posar una presencia humana a algu que coneixes darrere d’un avatar :)

Bon estiu, Trina! I bon estiu a tots els companys i amics que surten aludits en aquest post

2 Guell { 07.25.11 at 13:47 }

Trina merci per la menció :) M’ha encantat el tema de la reivindicació del territori, i sobretot veure com fora de la capital també és poden fer coses on la gent respon i molt positivament

Bon estiu i ens veiem dimecres amb l’instagram preparat ;)

3 Trina Milan { 07.25.11 at 15:52 }

Gràcies a tu Jordi, per la invitació a Iniciador ara fa més d’un any, i per la bona feina en tots els sentits. I sí, les persones sempre per damunt de la tècnica, desvirtualitzar o presencialitar, tant se val, a la fí són les persones l’important.
Gràcies pel comment i per tot, bon estiu ;)

4 Trina Milan { 07.25.11 at 15:53 }

Xavier, el territori és quelcom que s’oblida sempre, i que cal reivindicar. Els PremisBlocs encara no s’han fet mai a Barcelona ciutat justament per aquesta raó, i l’esforç que feu vosaltres amb el #trinxat és també molt remarcable.
Gràcies per fer-ho tant bé.

5 ladislau { 07.28.11 at 18:54 }

com ja saps, virtual no vol dir irreal. Allò virtual no és l’oposat al real; l’oposat al real és l’irreal, i el virtual és real, però digital no físic (atòmic, d’àtoms)… Bé, xulo el post. Bon estiu;))

6 Trina Milan { 07.28.11 at 19:06 }

Ladis,
m’encanta la precisió…crec que dona per un altre post…l’estiu és el que té ;)
Bon estiu per a tu també;)

7 #trinxatdeluxe, tancament d’un any « #trinxat { 06.05.13 at 21:50 }

[...] 23 de juliol vàrem celebrar el tancament del primer any del #trinxat. Com diu na @trinamilan som un acte volgudament petit i agosarat en la seva definició terrritorial, i tot això és gràcies a tots els que heu participat (ja sigui presencialment o a la xarxa). De [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>