Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

PremisBlocs 2011

Com cada any, des de fa quatre, els Premis Blocs tornen i pretenem, també com cada any, premiar el bo i millor de la feina que els blocaires que escriuen en català fan a Internet. Des de l’edició de l’any passat, hem inclòs també premis a les accions més significatives que passen a les xarxes socials, emmarcades dins del Premi Stic, perquè l’evolució de la xarxa ha fet que Twitter o Facebook siguin ara com ara, protagonistes també d’algunes de les activitats més innovadores i significatives a Internet. És innegable que la xarxa es mou a velocitat de creuer, el que avui és imprescindible, demà pot ser només un record, però tot plegat és l’acció de les persones, amb els mitjans tecnològics que tenim, i amb els canals que tenim, siguin portàtils, mòbils, blocs, xarxes socials o webs, el que importa. La característica fonamental dels Premis Blocs sempre ha estat la de posar als blocs com a referent d’una feina i una activitat que mereix ésser reconeguda i potenciada com a mostra evident de la força d’una cultura catalana que és més forta a la xarxa que enlloc. I aquesta segueix essent la primera referència de la convocatòria d’enguany.

Especial rellevància té el lloc on es farà l’acte d’entrega dels Premis Blocs 2011, ens acollirà la ciutat de La Seu d’Urgell, un punt estratègic territorialment, que de la mà del seu alcalde, Albert Batalla, ha apostat fermament per la comunicació a Internet. Des d’Stic.cat li volem agrair especialment la seva proposta, com també als altres candidats, que han sabut valorar la feina que una associació com la nostra, fa pel desenvolupament cultural dins del context de la xarxa i del país. Com a associació sempre hem apostat pel territori, i per adequar l’esdeveniment dels PremisBlocs lligant-los a uns espais determinats, donant valor al lloc que ens ha acollit que és una forma de tornar també el suport de les empreses i institucions que patrocinen la nostra activitat. Des de la proximitat a la globalitat, els PremisBlocs són una oportunitat de posar en valor els territoris i les persones que actuen a la xarxa.

Una aposta d’esdeveniment com els PremisBlocs és nodreix, sobretot, de la participació de tots els blocaires d’arreu del món que amb necessitats personals o professionals, actuen a la xarxa. El bloc, és un contenidor d’activitat diversa, que pot englobar també accions a les xarxes socials, i que remet a un espai on l’activitat frenètica del dia a dia virtual, troba un espai de reflexió i de debat. Alguns han donat per morts als blocs en alguns moments, però cada vegada més, el la blogosfera és un referent que les empreses, els mitjans de comunicació, la gent, té en compte, a la darrera llista de persones més influents del món que elabora la revista Time, el primer lloc l’ocupa justament un blocaire. La llibertat de pensament, la possibilitat de connectar amb el món, el lligam amb la resta de la xarxa fa dels blocs un espai de present i de futur. Us esperem a totes i totes a l’edició d’enguany, on tornarem a trobar també els Premis Blocs Escolars, que són els nostres blocaires del futur, una veritable feina d’escola 2.0. Tindreu tota la informació als webs d’Stic.Cat i PremisBlocs.Cat a partir del dimecres 27 d’abril, dia en que s’inicien les inscripcions. Us esperem a t@ts i t@tes a la xarxa i el dia 1 d’Octubre a La Seu d’Urgell, amb moltes i renovades activitats. Gràcies a l’avançada!

Llibre: La galaxia Internet de Manuel Castells
Pel·lícula: Source code de D.Jones
Música: Meet me halfway de Black Eyed Peas

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>