Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#Catosfera 2011, un relat

L’edició de la #Catosfera 2011 està en marxa. L’organització em va proposar de fer el relat de la primera jornada i vaig acceptar encantada. És un esdeveniment al que he assistit cada any des que va començar, Granollers és la capital de la comarca on visc, el Vallès Oriental, i paral·lel en el temps als Premis Blocs que en la seva primera edició es van realitzar mesos desprès. Totes les iniciatives per promoure i donar visibilitat a les bones pràctiques amb TIC i Internet són fonamentals per al desenvolupament econòmic i social i cal donar-lis suport. En aquest sentit el cartell de l’edició d’enguany de la Catosfera és especialment significatiu, i el podriem definir amb dues paraules: periodistes i empresaris. La mutació que la pròpia xarxa ha patit de al llarg d’aquests quatre anys és la que observem en el contingut de la Catosfera. En la primera edició va ser la trobada d’uns blocaires que inauguraven un nou espai de debat entre la realitat i la virtualitat i s’ha arribat a l’actual edició, on el protagonisme és per als microblogs i les xarxes socials. Evolució lògica.

Desprès de la inauguració oficial a càrrec de l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i del D.G de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich @flamerich , va començar la conferència Genís Roca @genisroca , apuntant dos trets bàsics de la nova Internet: tot és efímer i per això l’aposta de futur és la web i el mòbils; i qui no estigui a Internet no està, criticant especialment la postura del Departament d’Ensenyament que ha suprimit el programa d’introducció d’ordinadors a les aules. @genisroca és un arqueòleg que sap excavar en el camp obert de la xarxa per a trobar els indicis precisos que ens donen pistes sobre el que estem fent i sobre el que potser passarà. Em quedo amb aquest tuit:

@genisroca acaba dient que la generació perduda és la dels alumnes dels portatils desapareguts a l’escola #relat #catosfera

El públic dels esdeveniments també està patint una mutació, mentre els ponents parlen, la gent escriu i segueix el TL dels seus portàtils, Ipads o mòbils, cada vegada més mòbils com a protagonistes del seguiment, inclús les preguntes es fan des del públic, via Twitter, als ponents. Un bucle tecnològic?

La intervenció de tres ponents @didaclee @saulgordillo @carlescapde moderats per @gamisans va ser l’experiència de tres persones que practiquen la xarxa amb resultats reeixits. @didaclee amb la campanya de @sandrorosell a la presidència del FCBarcelona, i el club posat a la xarxa, amb resultats com els 700.000 tuits de suport a Abidal amb el hastag #animsabidal , que va ser Trending Topic mundial. @saulgordillo amb un discurs on van sortir els esdeveniments més interessants de l’any vistos des dels hastags de Twitter: #etfelicitofill #alguhohaviadedir o #neucat i @carlescapde amb la seva experiència religiosa com a practicant no creient en la xarxa i l’activitat del @AraDiari Tots ells van posar de manifest una realitat, en les seves professions són contínuament a la xarxa, i personalment també, és una opció i una realitat a la que han arribat per camins diferents. Un altre tuit revelador:

@CarlesCapde “papa-nates” integrat tecnologic “pare-noic” apocaliptic tecnologic #catosfera#relat

Tot el discurs va estar plagat d’emocions i creences, un substrat antropològic que importa; si la gent tuiteja un #animsabidal està posant a la xarxa el que sent,  estas posant de manifest una realitat: som les persones les que actuem a la xarxa, i com a persones se’ns nota si patim, si estem alegres, si som capaços de conviure. Van sortir finalment els polítics i la política, persones com @lluisrecoder o @quimnadal , un polític que fa política i poesia a Twitter per concloure que la xarxa modifica els models de negoci o les relacions personals, però a la fí, qui som i com actuem, és el que la xarxa amplifica i transporta a velocitat de creuer. Un #etfelicitofill de veritat per a tothom a la #Catosfera.

Música: Aniversari de Manel

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

3 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Catosfera 2011 | CLAUDI.CAT { 03.30.11 at 19:24 }

[...] de la Catosfera 2011 El relat oficial, per la trina Milan La #Catosfera al [...]

2 elveidedalt { 03.31.11 at 22:48 }

Saps que penso, Trina, que a cops, aquest plèiade de catosfèrics avançats, twiteros, videoblocaires, … estan agafant tanta volada que el trencament amb tot el gruix social que ve al darrera, no avesat a les TIC, és cada cop un fil finíssim que es trencarà i quedaran aïllats els uns dels altres.

3 Trina Milan { 04.01.11 at 8:02 }

Veí,
podria ser, el fil és molt prim, però crec que és un camí sense retorn, més o menys llunya en el temps, pero aquestes eines són una revolucio cultural i social; i haurem de fer perquè ningú es quedi fora..
salut Veí ;-)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>