Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#Twitterpolítica

Twitter és una rambla on les persones, entre d’altres coses, conversen. Una captura de pantalla del TL del Conseller @lluisrecoder , com la que s’observa en aquest post, és la mostra de que cada vegada més la rambla de Twitter és un bon lloc per a fer i parlar de política. La proximitat del missatge a Twitter, la possibilitat de preguntar a representants als que en la vida ordinària no tindríem accés, la conversa a diverses bandes, o la relació amb d’altres temes, converteix una captura de pantalla en un camp obert. En la captura  que ens serveix per il·lustrar el post trobem una notícia del Diari de Girona que origina el debat: les exigències de la companyia Ryanair per a mantenir els seus serveis a l’aeroport de Girona, fet que va relacionat directament amb les possibilitats de guany econòmic per a Girona. El conseller del govern de CiU, @lluisrecoder, @pia_bosch candidata a les eleccions municipals del PSC a l’alcaldia de Girona; @AnnaSimo, diputada d’ERC, @joanpuig militant d’ERC de Blanes, @narcissastre professor de la Universita de Girona i @bcnrod twitter d’informació de l’estat de rodalies RENFE, són els protagonistes que a partir de l’algoritme de Twitter tenen un lloc en el continuum originat per l’entrevista al Conseller al seu TL.

És interessant destacar que aquesta captura està feta en una cerca concreta, en un moment determinat, i que és la que jo obtinc a partir de les persones que segueixo però també a partir de les que intervenen en la conversa, afegint els nicks específics per tal de respondre a intervencions anteriors, la qual cosa fa de la fotografia un exemple clar de que Twitter és un dels mitjans socials amb més possibilitats de desenvolupar models de transferència de la informació i de la comunicació entre responsables polítics, ciutadans i tot aquells que s’interessin. És important definir com s’obté aquesta informació que es converteix en captura de pantalla. La fotografia l’he fet sobre l’aplicació original de Twitter, fent una cerca al TL del Conseller @lluisrecoder, i seleccionant una part de tota una conversa que s’ha produït al llarg d’hores, d’aquest mateix dia i recollint finalment el que l’algoritme de Twitter mostrava en el moment de fer la cerca; per tant és una informació que la mateixa xarxa proporciona a partir dels nicks que els usuaris de Twitter que participaven en la conversa afegien a la mateixa resposta, i seguint en el temps la línia argumental de la notícia.  Aquesta captura no serà mai la mateixa que podria fer qualsevol altre usuari, serà molt similar, és una fotografia d’un moment concret a la rambla de Twitter.

Davant d’unes eleccions municipals i poc desprès d’unes eleccions al Parlament de Catalunya que ens han proporcionat un nou govern de la Generalitat, s’imposa l’anàlisi de la utilització de les xarxes socials per part dels polítics, dels partits, de les institucions i dels ciutadans. Fa un any pocs polítics haguessin respòs a una conversa com aquesta, gairebé cap era personalment a Twitter; en aquest moment el polític que vulgui tenir èxit ha de ser a la xarxa, i si és gestionant ell mateix el seu compte, com fan els esmentats en aquest exemple, millor, però sobretot ha de tenir molt clara la seva identitat digital, decidir a quina xarxa i de quina manera hi és, i explicitar-ho; estar a disposició dels ciutadans, tant en campanya electoral com fora d’ella; els comptes “electorals” a Twitter no tenen sentit perquè demostren que l’interès és massa puntual, poc dinàmic, una volta s’hi entra a les xarxes és complicat sortir-ne perquè es talla un fil conductor. Fa uns dies m’entrevistaven a programa @debonmati de Punt 6 Radio de Reus, i a una de les preguntes sobre el fet de que alguns partits estan escollint persones amb molts seguidors a les xarxes per a ser candidats jo responia que no per ser un gran activista a internet s’ha de ser un bon candidat polític. No és la xarxa la que fa bona política, són les persones les que, utilitzant bé la xarxa poden arribar a fer bona política i on, a més, trobaran els votants perduts.

LLibre: Understanding media de M. McLuhan

Pel·lícula (serie TV) : The West Wing de Aaron Sorkin

Música: La petita rambla del Poble Sec de Cesk Freixes

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 mariona { 03.25.11 at 11:29 }

Stzar m’ensenya (once more) un post teu. Invisibles.
M’emociono una mica. Once more.
Visca la xarxa humana.

2 Trina Milan { 03.26.11 at 11:09 }

Visca la xarxa humana Mariona..;-)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>