Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Cinema, una indústria

Entre premi i premi, sobrevola la gala dels Goya la Llei Sinde i les seves conseqüències. El cinema és una indústria i com totes les industries, des de l’aparició d’Internet, res ja no és com abans. I qui no ho entengui està retardant la solució del problema. La irrupció d’Internet ha fet que els Goya enguany hagin estat mediatitzats per la LLei Sinde, i que de retruc el president de l¡Acadèmia de Cinema, Alex de la Iglesia, hagi fet un discurs memorable. I si aquesta clarividència ha de marxar de la presidència de la institució, malament anem. Algunes frases com “Internet és el presente”, “Hacemos cine para los ciudadanos, ellos nos permiten hacerlo”, “hay que reinventar el modelo de negocio”. Totes aquestes frases només demostren que De la Iglesia ha entès el que passa quan una tecnologia modifica un model de producció; no és la primera vegada que passa a la història no serà la última.

La Llei Sinde només és un intent que té els dies comptats, de tornar en darrera en el temps. Si la gent no va als cinemes i mira les pel·lícules a les pantalles dels ordinadors o de les televisions, és el que hi ha. Ni per ordre de la ministra, això va a canviar. Ara bé, sí que pot tenir conseqüències greus i aquestes són que la industria cinematogràfica en llengua castellana o catalana, per exemple, s’enfonsi en la misèria i quasi desaparegui, és a dir, que es converteixi en qualsevol cosa menys en una industria. La negació de l’evidència és sempre la millor forma de no solucionar els problemes i si a això afegim que justament les lleis mai no són la forma més ràpida de fer-ho, doncs pitjor. Ningú ha deixat de mirar pel·lícules, tots estem pendents de les estrenes; a tots ens agrada posar-nos al sofà i mirar el darrer blue-ray a la playstation o a la wii. Per tant, no són les pel·lícules les que estan en perill, és la forma de vendre-les, i la forma de pagar per elles ala gent que hi treballa.

Segurament la necessitat de diversió, d’evasió, d’emoció és de les poques coses a les que l’ésser humà no pot renunciar, i aquesta és la raó fonamental de que es facin pel·lícules, de que es faci música, de que s’escriguin llibres. I cap d’aquestes accions culturals no desapareixeran perquè Internet estigui entre nosaltres, al contrari, és com sempre també a la història, la oportunitat de que molta més gent les vegi, les escolti, les llegeixi; i aquí la única qüestió és qui es guanya la vida i com fent aquestes creacions. Si Apple ha aconseguit que Itunes sigui rendible, no podem aconseguir que les pel·lícules siguin també pagades per internet? O els llibres, no podem aconseguir que qualsevol estigui en disposició d’entrar a una pantalla i pagar per llegir-los? Cap ministre, i cap president d’una acadèmia poden canviar el que ja és evident, que sense tecnologia digital, sense internet, el cinema estaria mort, i no ho està, està viu, i l’es-president de l’Academia que ha dimitit, ho sap i per això se’n va a dirigir pel·lícules.

LLibre: Pa Negre d’Emili Teixidó

Pel·lícula: Pa Negre d’Agustí Villaronga

Música: BSO de Lope de Jorge Drexler

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

5 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Cinema, una indústria — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 02.14.11 at 8:30 }

[...] Cinema, una indústria — Platxèria trinamilan.cat/2011/02/14/cinema-una-industria-en-canvi/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Show influential only (1) $(‘#filter-infonly’).change(function() { var el = $(this); var url = document.location.href; var checked = el.attr(‘checked’); if (checked) { document.location.href = url + ((/?/.test(url)) ? ‘&’ : ‘?’) + ‘infonly=1′; } else { document.location.href = url.replace(/[?&]?infonly=1/,”); } }); [...]

2 elveidedalt { 02.14.11 at 23:04 }

Doncs a veure com ho veu al nova directora de l’Acadèmia, tot plegat…

3 Trina Milan { 02.20.11 at 19:22 }

La nova directora serà Bollain?…no està gaire d’acord amb De la Iglesia…i per extensió no ha parlat gens d’Internet….és una sorpresa…salut Veí

4 Josep Brâut { 03.04.11 at 15:08 }

En pocs anys en parlarem.

5 Trina Milan { 03.06.11 at 1:32 }

Segur Josep, i molt..gràcies per la visita i el comentari

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>