Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#Twittercelebrities

Els famosos, les celebrities, i els mitjans de comunicació han tingut la major presència a Twitter durant 2010, segons un estudi americà de la Universitat d’Illinois. Allà es constata que mentre el vessament de petroli al Golf de Mèxic, el terratrèmol d’Haití o el rescat dels miners a Xile es troben entre els principals esdeveniments, qui va generar més continguts a Twitter van ser @Lady Gaga, @JustinBieber i @MelGibson. I es produeix una paradoxa interessant, mentre que davant fets rellevants de la política o l’actualitat, són els mitjans de comunicació tradicionals com NYTimes o CNN qui emet tweets més influents, davant de fets tràgics o emocionalment suggerents, són personatges com @RickyMartin qui se’n duen la palma, com en el cas dels miners xilens on el cantant de Puerto Rico va ser l’emissor més seguit de notícies. Paradoxes de la influència? Les medicions d’aquestes dades van lligades al nombre de seguidors, al nombre de retweets, als replies, i a l’esment a tweets propis dels seguidors. I després a l’aparició als mitjans de comunicació tradicionals que cada vegada més, s’alimenten del que passa a les xarxes socials per a produir notícies una forma tradicional de mesurar uns mitjans nous.

En els darrers dies hem observat com la publicació d’un tweet per part de @davidbisbal sobre la revolta d’Egipte, ha produït un allau de respostes sota el hastag #turismobisbal que han estat trending topic diversos dies. Com deia un encertat tweet: d’OT a TT en un tweet. Aquesta presència massiva de referències al cantant sorgit d’OT són el paradigma del que es produeix a una xarxa on tot és obert, i per molt que vulguem amagar les nostres pròpies misèries, és més transparent que una entrevista clàssica. Per això crec que l’anàlisi que se’n fa de la repercusió de les xarxes no es pot quedar en la pura quantificació de followers, o de RT. Es pot morir d’èxit. La majoria de les mencions de Mel Gibson l’any passat van ser negatives perquè la seva actuació amb l’ex-dona el va portar als tribunals; i les mencions a Bisbal no han estat precisament un regal per a ell i les marques que el tenen com a reclam publicitari. Cal mesurar la influència i els resultats de la presència a twitter amb alguna cosa més que amb números. Pot passar que es tinguin menys followers que un altre, però que el contingut del teu timeline sigui de qualitat, i que les mencions i els RT, i la pertenença al llistes, et posicioni de manera que el teu benefici sigui positiu, o més positiu que el d’altres amb números més alts.

Les celebrities, com els periodistes, no necessàriament tenen el coneixement per a opinar de tot, i per a encertar-la sempre, i Twitter és massa gran i massa clar com perquè no es noti tot, incloses les relliscades dels qui estan acostumats a opinar, tenir micròfons a la seva disposició i no ser esmenats per ningú. Un article a La Vanguardia sobre la presència a les xarxes socials dels polítics, analitza aquest nou fenomen amb números i poca cosa més. En conversa a twitter sobre aquest article amb @montsec i @soniagraupera hem comentat que només amb proximitat, conversa real, autenticitat i intercanvi els polítics i per extensió, tots, celebrities i periodistes inclosos, es pot actuar a la xarxa amb credibilitat i rendiment positiu. Algunes anècdotes de la setmana han estat el nou twitter de @quimmonzo o el de @lluisllach que s’ha denunciat com a fals. Fa dies que vaig dir que la darrera frontera serà Guardiola a twitter i seguim esperant…

Llibre: Tristes trópicos de Claude Lévi-Strauss

Pel·lícula: Más allá de la vida de Clint Eastwood

Música: Baby Ludacris de Justin Bieber

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

1 Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for #Twittercelebrities — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 02.06.11 at 23:54 }

[...] #Twittercelebrities — Platxèria trinamilan.cat/2011/02/06/twittercelebrities/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Show influential only (1) $(‘#filter-infonly’).change(function() { var el = $(this); var url = document.location.href; var checked = el.attr(‘checked’); if (checked) { document.location.href = url + ((/?/.test(url)) ? ‘&’ : ‘?’) + ‘infonly=1′; } else { document.location.href = url.replace(/[?&]?infonly=1/,”); } }); [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>