Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Experiència #ÍNCUBO

L’art és l’expressió màxima de les emocions de les persones, tant dels que el creen com dels que el miren. És el resultat de la interacció, i en el teatre aquesta fórmula s’acompleix totalment. El teatre, com totes les expressions artístiques, es nodreix de les sensacions de l’espectador per això, que el pla de comunicació de l’obra Íncubo (Sala La Villarroel) s’hagi fet dins les xarxes socials era un repte que tocava. L’empresa E-urek ,  amb els que col·laboro, ha dissenyat un pla de comunicació on les xarxes socials són les protagonistes. Mirar una obra de teatre amb els mòbils oberts va ser l’excusa. El 17 de gener, un assaig general de l’obra Íncubo va tenir com a espectadors internautes seleccionats amb una pagina de facebook on es demanaven persones disposades a participar en l’experiència Íncubo, i directament a persones específiques amb presència qualitativa a la xarxa. Un twitter (@incubo_teatre) i un blog on s’explica el que va passant (http://incubo-lavillarroel.blogspot.com/), completen les accions comunicatives. A tot aquest conjunt d’eines i comunicació a la xarxa l’anomenem “Experiència Íncubo” perquè és una nova forma de comunicar un producte cultural mitjançant les xarxes socials a internet.

La base de l’activitat a internet és la cooperació, la conversa, l’intercanvi; aquestes premisses són, d’entrada, molt similars a la dinàmica de l’espectacle teatral; però el que sentim a cada començament d’obra és: “apaguin els seus mòbils”. A l’experiència Íncubo, la trobada d’internautes i teatre es saltava la norma i permetia mantenir els mòbils oberts per a poder twitejar durant l’obra. Amb unes normes bàsiques: els mòbils sempre en silenci per no molestar els actors; no es podien fer fotografies i el que es comentava a les xarxes era solament el que les persones sentien, l’emoció dels moments, no la història, no el que passava dalt de l’escenari. Ens interessava una transmissió de sensacions, de vivències, i també la pròpia conversa que els espectadors podien mantenir entre ells, i amb els internautes de fora del teatre. Una forma diferent de presenciar un espectacle teatral que a més, per la mateixa dinàmica de l’obra,  permet una interacció total amb el públic. És aquesta una nova forma de veure i viure teatre?

Sabem que internet i la tecnologia estan canviant el nostre món. La revolució que significa comunicar-nos en temps real amb persones i de formes molt diverses, està modificant models de negoci, professions i també l’art. Per això assistir a una obra teatral on es participi directament, tant des de l’escenari i com des de la platea, ja és una nova forma d’art. Sentim i expressem mentre observem que passa a l’escenari on els actors creen una nova realitat. A la xarxa, mentrestant, la realitat virtual s’omple de vivències que es transmeten i que augmenten exponencialment l’acció teatral que passa a la sala. Abans de l’obra els internautes comencen a viure l’experiència Íncubo, i desprès de l’obra també, perquè la xarxa segueix comunicant opinions dels espectadors, dels que volen anar a veure l’obra, dels que opinen i llegeixen els posts de blocaires que han participat en l’experiència. Transformen una obra teatral en una doble experiència real i virtual. Viuen l’experiència Íncubo, i no serà l’última.

LLibre: El objeto invisible de Jean Genet

Pel·lícula: El mal ajeno de Óskar Santos

Música: Cello Suite nº 1 Prelude de JS Bach

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

3 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Experiència #ÍNCUBO — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 01.24.11 at 8:31 }

[...] Experiència #ÍNCUBO — Platxèria trinamilan.cat/2011/01/23/experiencia-incubo/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tags [...]

2 elveidedalt { 01.25.11 at 22:51 }

Curiós…vaig a veure què en diuen.

3 Trina Milan { 01.26.11 at 16:41 }

Veí,
curiós i diferent, si has vist la conversa a la xarxa, cal que vegis l’obra, i percebràs com de diferent es veu havent llegit experiències dels qui ja l’han vista, o dels qui han parlat…com ho veus?..

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>