Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Twitter i Barça


Fotografia del @diariARA

L’eclosió de Twitter com a xarxa de moda, ha posat a les celebrities a l’abast de tothom. Si van començar a ser notòries les comunicacions de les estrelles de Hollywood fa uns mesos, ara la darrera novetat és la presència dels jugadors del Barça a twiter. La transmissió de les converses entre jugadors tant importants com @3gerardpique , @carles5puyol o @cesc4official ha fet que tothom es plantegi quin ha de ser el paper de les grans estrelles esportives a les xarxes socials. D’altres esportites famosos mundialment ja hi són a la xarxa com Rafa Nadal que manté una presència a Facebook molt activa, amb més de 5.000.000 de persones seguint-lo. Però la especial rapidesa de twitter i la millor accessibilitat d’aquesta xarxa respecte de les altres, la fa més significativa i directa, i també suscita més comentaris i reticències per part d’alguns responsables com la d’alguns entrenadors de futbol que van prohibir la presència a twitter durant el passat campionat de futbol de Sudàfrica als seus jugadors.

Està clar que qualsevol persona que es planteja ser present a twitter o a qualsevol xarxa social ha de tenir molt clar que aquestes són finestres obertes a tothom, i per tant que la construcció de la indentitat digital és el primer que un ha de tenir; això s’eleva a l’enèsima potència quan parlem de celebrities. Però quines són les regles per a fer-ho bé a twitter? En una entrevista que em feia el diari ARA fa dos dies a propòsit del tema, jo explicava que el que s’ha de tenir molt clar és que no hi ha normes i que el sentit comú és la primera i bàsica norma per a ser a twitter. De fet el propi FCBarcelona ha tingut clar que una normativa restrictiva i un curset per als jugadors no és la solució. La presència de jugadors del FC Barcelona a la xarxa és la conseqüència lògica de l’evolució d’Internet, de les noves formes de comunicar-se. Però aquesta és necessàriament diferent perquè no és totalment controlable per part de departamens de comunicació, agents o representants. És aquesta doncs una forma de relacionar-se que modifica els comportaments i també els rendiments econòmics que les celebrities generen, i potser aquesta és la base de la preocupació d’alguns

Twitter com a xarxa social està eclosionant sobretot en base a la utilització que se’n fa des dels mòbils. No cal estar davant de cap ordinador per a participar en aquestes noves xarxes; és tan fàcil posar una frase de 140 caracters i tan divertit que tots es veuen amb cor de ser-hi i de conversar i això ja no té aturador. En tot cas, el FC Barcelona, un equip mundialment conegut, que és capaç de moure multituds, que representa no només un esport sinó un sentiment i una identificació de milions de persones, està obligat a ser a les xarxes i els seus esportistes també; amb criteri i sentit comú, com el que utilitzen quan juguen. De fet, tothom a twitter està esperant que Guardiola s’hi posi, aquest sí que seria el compte de twitter que tothom seguiria, perquè de fet, la gràcia de twitter, al contrari de Facebook o altres xarxes, és que la gent et segueix sense que tu donis permís, només pel que dius i fas, i l’entrenador del primer equip de futbol barcelonista és, ara com ara, el protagonista d¡un Barça guanyador; i per això és tant rellevant tenir mols seguidors a twitter, perquè denoten que algun valor afegit dones que t’identifica. Guardiola a twitter, la pròxima frontera.

Llibre: Viatge d’anada i tornada de Gerard Piqué

Pel·lícula: The social Network de David Fincher

Música: Waka Waka de Shakira

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

1 Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Twitter i Barça — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 01.16.11 at 19:29 }

[...] Twitter i Barça — Platxèria trinamilan.cat/2011/01/16/twitter-i-barca/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>