Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

PremisBlocs 2010, el dia desprès

Sempre hi ha un dia desprès per als grans dies. Sobretot per a aquells que formen part de la nostra vida personal, no professional. El dia 1 d’octubre de 2010, al Tecnocampus de Mataró, es va celebrar la III Edició dels Premis Blocs que organitzem des d’STIC.CAT. Alguns dels meus companys n’han fet anàlisis més tècnics com en Toni Sellas o en David Rodríguez; altres persones de fora de l’associació Alícia Romero, que en té molta “culpa” de l’èxit d’aquesta edició; com Miquel Duran, Judith VivesJaume Albaigés, Janquim, Nuria Vives,  Tomás Manzanares, Adrià Fontcuberta, Jordi Serra, entre alguns dels que n’han parlat. El bo i millor de la xarxa és justament que la gent s’expressi i cooperi constructivament en la creació de coneixement, i tots aquests posts ho fan aportant idees sobre com i de quina manera van viure l’acte del dia 1 d’octubre.

També es va fer al matí, cosa que no ha tingut la mateixa repercussió el lliurament dels Premis Blocs Escolars als centres educatius del Maresme amb la col·laboració de la Maresmesfera, especial agraïment a Josep Vila Pou per la seva ajuda inestimable, i on es va reconèixer la moltíssima qualitat de l’alumnat i el professorat a la xarxa amb blogs de classes infantils, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i professorat. Aquests són els internautes que en el futur ens faran obres d’art a la blogosfera catalana i ens ensenyen que el camí està més que engegat. Per mostra els 20.500 blocs xtec que funcionen a les escoles i instituts de Catalunya.

Amb una trobada de blocaires coordinada per Alex Hernandez, amb participació de @Yoriento i Octavio Rojas, es va parlar del futur dels blocs i del camí de la xarxa. Més tard es va fer una taula rodona sobre Literatura: bits i paper, coordinada per Josep Campmajó, i presentada per Toni Sellas, on Silvia Clemares, Raquel Franco, Neus Pinart Llegim i Piulem, Esteve Guardiola, i Julià Jordà, lector. On es va parlar la sobre la idoneitat d’un format digital determinat, o sobre la practicitat dels lectors digitals, aportant una visió sobre els avantatges i reptes que suposa la normalització de l’ús de les edicions digitals i les noves formes de creació que ens obre la pròpia xarxa.

Els meus companys i molta gent a twitter, (#premisblocs trending topic a l’estat i a Catalunya) han expressat opinions, queixes, felicitacions i comentaris. Tots ells enriqueixen una activitat, la de la xarxa catalana que és més viva que mai, com vam voler expressar en el premi especial STIC a Twitter a tres persones que han demostrat que poden modificar coses a la realitat a partir de la virtualitat: Miquel Pellicer i el seu #neucat del 8 de març; Roger Melcior i companys amb el seu #Rodalies.info i Valentí Sanjuan amb el seu #vistinovist, un programa de radio a internet que ha sortit de la ràdio convencional. Un valor que mostra l’activíssima vida del català a la xarxa, la riquesa d’una activitat innovadora i en creixement  a tants de sectors de la nostra societat que posem en valor amb la mostra d’un esdeveniment com aquest. El video que acompanya a aquest post és la mostra de que persones anònimes són objecte de notícia en prime time al TN de TV3. Valor del país que a la xarxa és més que evident, els nostres visitants de fora van quedar impressionats de com de viva és l’activitat o per exemple, com d’important és el domini “punt cat” al món. Felicitats a tot l’equip i col·laboradors d’STIC.CAT; a tots els participants, finalistes, premiats i persones que al llarg dels mesos han col·laborat en que aquest esdeveniment sigui un homenatge a la gent que dia a dia creu en la xarxa i en el país. Aquest post és un homenatge a t@ts!

Música: Human de The Killers

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for PremisBlocs 2010, el dia desprès — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 10.03.10 at 21:58 }

[...] PremisBlocs 2010, el dia desprès — Platxèria trinamilan.cat/2010/10/03/premisblocs-2010-el-dia-despres/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tweets about this link [...]

2 Jordi { 10.04.10 at 12:54 }

Moltes gràcies per la cita, i reitero, veig que hi ha molt debat i no m’agradaria que no es veiés la qualitat de l’organització.

La forma que esteu agafant la crítica em sembla molt correcte.

Records,

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>