Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

#taxirevolució a twitter


A partir d’una conversa a a la xarxa he detectat que el sector del Taxi està tenint una activitat molt interessant a Twitter. Fa temps que vaig trobar a @taxioviedo i a @taxisigualada, i de seguida es van afegir @taxista_bcn @taxi253 @taxiaeropuerto @TTaxiSanFermin @Radiotaximadrid @taxipamplona. De la conversa va sorgir el hastag #taxirevolució i em vaig comprometre amb ells a fer un post sobre aquesta revolució d’un sector de serveis a la xarxa. Està clar que la xarxa no és la panacea de la crisi econòmica, però sí que és un instrument per a a aquells que innoven en el seu camp i que volen anar més enllà del que està previst que es faci. El servei del taxi no és nou, és un mitjà de transport que ha passat per moltes vicissituds i que no sempre ha superat les proves dels canvis socials. Un bon transport metropolità com el metro, el tramvia o el tren de rodalies ha fet molt de mal al taxi, però la mateixa situació de necessitat és la que dona ales a la imaginació.

Algunes idees que poden explicar el fet de que #taxirevolució sigui una realitat:
la gestió del servei del taxi és molt personalitzada,
necessita de molta rapidesa,
de molta eficàcia en el servei,
d’organització espacial en l’entorn en que es treballa,
de comoditat per a l’usuari i de qualitat en el servei.(Ipad al taxi per exemple)

Per tot això el taxi és capaç de superar als altres transports metropolitans, perquè el taxi és per definició, un servei metropolità, i per tant obligat a superar i adequar-se als canvis en les necessitats del transport amb més rapidesa i eficàcia que la resta. I tot això és més fàcil fer-ho amb la xarxa com a mitjà de comunicació entre el proveïdor i l’usuari. De fet, pot arribar a ser un dels serveis més adequats per a la realitat augmentada, per a la web 3.0. En són conscients els professionals del taxi de totes aquestes possibilitats?

Segurament, com a totes les professions, molts estan a l’expectativa de com i de quina manera la #taxirevolució espot fer possible; de fet, és més fàcil de gestionar i permetrà que no tot siguin monopolis, que una petita empresa, inclús un sol empresari, sigui el seu propi gestor. La bidireccionalitat de la xarxa ho permet. Tenim així alguns com els professionals que he esmentat abans que ja han començat. Inclús declarant que és la seva filla o la seva dona la que els gestiona el twitter. Clar, tot és molt fàcil amb la xarxa, el difícil és que sigui rendible però per a fer-ho, aquí estan els professionals. I això serveix per a tothom. Que ningú pensi que la xarxa substitueix al professional, és el professional el que fa de la xarxa un espai innovador de la seva feina, com aquesta #taxirevolució. Els usuaris ho agraïm.

LLibre: Te pido un taxi de Halton i Nicolini

Pel·lícula: Taxi driver de Martin Scorsesse

Música: Perdido en la calle de Taxi

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

1 Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for #taxirevolució a twitter — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 09.26.10 at 21:45 }

[...] #taxirevolució a twitter — Platxèria trinamilan.cat/2010/09/26/taxirevolucio-a-twitter/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tweets about this link [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>