Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Estiu

Sempre diem que l’estiu és el moment de llegir allò que durant l’any no hem pogut. Perquè tenim més temps, no tanta pressa, moments de calma per a llegir i aprofitar el que llegim. Algunes vegades això és una excusa per a justificar-nos a nosaltres mateixos que no llegim el que voldríem. Tot i que ara com ara, internet i les xarxes ens mantenen “llegint” tot el temps: la gent va llegint els sms o els xats dels mòbils, llegint les pantalles dels serveis públics, llegint els portàtils a la sorra de la platja o llegint a quina hora arriba el tren a l’estació. Però jo parlo de “Llegir” en majúscules, de literatura o assaig, però de llibres.

A voltes sembla que la lluita per la part del negoci de les editorials o els mitjans de comunicació ens amaga la veritable realitat: sigui en el suport que sigui, en un Ipad, en un mòbil, a una pantalla del Metro o a la de la televisió de casa, podem i hem de llegir. Hem de saber què diuen els pensadors, els escriptors, els que tenen i creen opinió i a més ens fan gaudir de l’emoció d’una història inventada, que sempre, o quasi sempre, és una mostra de la realitat més punyent. Ningú entendrà el nostre temps sense les poesies/cançons de Lluis Llach, o les novel•les d’Isaac Asimov, o els articles de Quim Monzó. Per tot això, no me’n puc estar de recomanar-vos, que en el suport que sigui, en paper, en bits, llegim més, i ara, més que mai, el món està canviant i només els humans podem fer que sigui a fi de bé…llegint serà més fàcil. Aquí van les meves recomanacions per a aquest estiu:

Olor de violetes de Josep Campmajó, un llibre primerenc, d’un escriptor sorprenent, que ens transporta a la bogeria més profunda i ens fa sortir d’ella, eixelebrats de literatura.

Los que van a morir te saludan de Fred Vargas, escriptora francesa de novel•la negra que ens inspira en un món fosc que viu de la més antiga història del món, la mort.

Breviario de campanya electoral de Quinto Tulio Cicerón, que en aquest any és especialment necessari per a saber que eleccions ja existien en el temps dels romans, i per a aprendre.

Càlcul d’estructures de Joan Margarit, perquè un poeta és obligatori, perquè les estructures mentals dels humans són tan fràgils que si no les posem sobre paper, tant be com ho fa en Margarit, ens perdrem.

(aquest és un article publicat també al diari Contrapunt)
Bon estiu i bona lectura

Música: Calling you de Jeveta Steele (BSO de la película Bagdad Café)

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

3 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Edu { 08.02.10 at 18:31 }

Bones recomanacions sense dubte!

Tinc l’Olor de Violetes i el Càlcul d’estructures en una pila amb els pendents. Aquesta tarda però, alterno blogs i Midnight Children de Salman Rushdie.

Bon estiu Trina!

2 Trina Milan { 08.02.10 at 19:07 }

Edu,
gràcies, em fas tu d’altres?….
Bon estiu..ens veiem en tornant…:)

3 Twitter Trackbacks for Estiu — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 08.03.10 at 12:16 }

[...] Estiu — Platxèria trinamilan.cat/2010/08/02/estiu/ – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tweets about this link [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>