Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Ferran Adrià, Alícia i el futur

La UOC ha organitzat una jornada de treball sobre lideratge i innovació que ha aplegat un grup de persones al Mont Sant Benet, seu també de la Fundació ALICIA. Els protagonistes han estat Ferran Adrià i Ferran Soriano. Tots dos persones rellevants de l’empresa catalana. M’interessa especialment però el discurs d’Adrià i la feina que desenvolupa a la Fundació ALICIA. No descobrirem ara qui és Ferran Adrià, el millor cuiner del món. Però la personalitat abassegadora d’Adrià és impactant quan el coneixes en directe. Les persones intel·ligents que saben com gestionar la seva creativitat són les que tenen més possibilitats de triomfar, i aquest triomf no és el de la medalla o la catifa vermella, el triomf és el de proporcionar a la gent vivències positives, feina, models reeixits de negocis i de plaer.

La trajectòria de l’Adrià, conegut pel seu restaurant El Bulli,  és la d’una persona que ha fet el que no estava previst, un camí i un currículum atípic que demostra que la voluntat és el primer factor d’un bon currículum, seguit de creativitat, recerca, innovació. Ell diu que li fa més il·lusió haver tingut tres nomenaments “doctor honoris causa” que els premis de les llistes de millors cuiners del món. Parlar de cuina mitjançant la ciència és el seu objectiu. El discurs que hi ha al darrera de la Fundació ALICIA és posar en contacte la gent amb la ciència mitjançant la cuina. De fet la frase que més repeteix és que contra qualsevol crisi, la recepta és Educació, Educació, Educació. Com es relliga el món de l’educació amb el món de la cuina? Per què a dins de les escoles no es fa una hora d’alimentació i salut que prepari a la infantesa per a menjar bé i per a relacionar-se bé socialment? Les estructures escleròtiques són el problema, la impossibilitat d’establir sinergies és un aturador, però la voluntat de fer-les és la clau.

Va explicar Adrià que quan va sortir a la portada del New York Times no era conscient de la repercussió del que significava, el de convertir-se en un personatge mediàtic, i això ell no ha volgut fer-lo professional sinó natural; la naturalitat és la base de la seva forma de ser i la seva forma de fer. És el que està al darrera de la seva cuina i de la seva estratègia de creativitat. La nova Fundació El Bulli serà una extensió del que ja ha fet. Ferran Adrià és sobretot un aprenent de tot, una persona que és feliç amb la feina que fa, que se la creu, que és capaç de transmetre la normalitat de les persones que tenen carisma sense haver-lo après, perquè no s’aprèn ser referent, s’aprèn a fer bé la feina. Adrià va dir ahir que el Barça és l’equip més influent del món pels seus valors i les seves accions. Com ell, Ferran Adrià és el cuiner-investigador-creador més influent del món, i ho és des de casa nostra, des de l’Hospitalet. Un luxe i un privilegi aprendre’n d’ell.

Llibre: Cómo funciona el Bulli de Ferran Adrià

Pel·lícula: Aromes de “El Bulli” de El Bulli i TVE

Música: Mediterraneo de JM Serrat en versió d’Estopa

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Montse Nieto { 06.04.10 at 21:21 }

Trina, moltes gràcies pel post.
Es un plaer reviure, en les teves paraules, el que ens va passar ahir.
Estic molt contenta d’haver tingut l’oportunitat d’anar-hi i sentir el que allà es va dir.
Totalment d’acord amb la teva opinió un luxe i un privilegi aprendre d’ell.

2 Enric Giner { 06.06.10 at 23:14 }

Gràcies pel twit.

EnricG

3 Trina Milan { 06.08.10 at 16:15 }

Montse,
gracies, va ser un honor i un plaer.
fins ala propera

4 Trina Milan { 06.08.10 at 16:40 }

Enric,
a disposar;)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>