Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Iniciador BCN, la realitat i el desig

Quan el Jordi Pérez em va proposar fer una sessió d‘Iniciador Bcn vaig pensar que jo no sóc l’emprenedora tipus que normalment va a aquests esdeveniments. Dona i funcionària, a priori no és el perfil, però em va fer molta il·lusió que m’ho proposés i ha estat l’esperonador per a crear una sessió adreçada a persones que emprenen o tenen la intenció de fer-ho, i per a la gent en general, encuriosida per l’educació en els nous contextes tecnològics. Un repte, i a mi, els reptes, m’agraden. Sense gaires dubtes vaig decidir que  el fil conductor fos el d’explicar el procés de creixement personal i formativa d’un emprenedor, travessat per Internet i les noves formes de creació de coneixement. Per a dir-ho amb la metàfora del títol, entre la realitat del cruel món de l’emprenedor i el desig aferrissat d’arribar a ser-ho.

Trufant un discurs pensat per a provocar, Propp m’ha servit per a estructurar un conte on l’heroi és la persona que vol emprendre i que té a davant un camí sense fi amb un temps imprevisible; l’objecte màgic és la xarxa Internet, i la lluita emprenedora es vertebra en un procés que va des d’aprendre, a innovar en el plantejament del seu producte i a liderar per a poder portar-ho a terme, en una societat canviant on els models d’empresa com Google, sorgeixen d’intangibles, i on l’èxit només l’aconseguirà si, com deia Lévi Strauss: saps fer-te les preguntes rellevants. És a dir, fas l’anàlisi de les teves possibilitats, tens la formació imprescindible, l’objectiu clar, inclous la utilització d’Internet i amb els nous suports; i especialment la voluntat de lideratge, dibuixen el perfil del nou heroi del nostre temps, de l’emprenedor. Utilitzant a Darwin com a model d’emprenedor de la ciència o a Obama com a emprenedor de la política, més que res per provocar però també per ensenyar exemples reeixits d’èxit, el conte de l’emprenedor s’ha completat.

He vist cares d’interès, ulls de desconcert al principi, que esdevenien mirades de curiositat fins a la decisió de preguntar al final. Hem obert un debat ric i nutritiu que ens ha permès aclarir alguns conceptes, intercanviar pors i neguits, explicar experiències i donar opinió, hem construir coneixement junts. He de confessar que no tenia cap vareta màgica com Harry Potter però la meva inquietud inicial s’ha esvaït al cap de cinc minuts d’haver començat a parlar, i amb les darreres diapositives i el debat, el sentiment de ser entre un grup de persones curioses, interessades i que feien les preguntes rellevants, ha omplert l’espai de Cinc. Hem deixat de témer perquè ens hem entès. Gràcies a t@ts, un plaer.

Llibre: Tristes trópicos de Lévi Strauss

Pel·lícula: Harry Potter i l’Ordre del Fénix de David Yates

Música: Extraterrestres d’Antònia Font

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

7 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Iniciador BCN, la realitat i el desig — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 05.18.10 at 23:51 }

[...] Iniciador BCN, la realitat i el desig — Platxèria trinamilan.cat/2010/05/18/iniciador-bcn-la-realitat-i-el-desig – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User['jordiperez'] = {“photo”:”http://a1.twimg.com/profile_images/898454340/JordiPerez_avatarNew_normal.png”,”url”:”http://twitter.com/jordiperez”,”nick”:”jordiperez”}; jordiperez: “Hoy he conocido a mucha gente nueva… buena gente buena… Vladimir Prop… Marvin Harris… gracias @trinamilan > http://ow.ly/1MNJ4 ” 51 minutes ago view tweet retweet Topsy.Data.Twitter.User['trinamilan'] = {“photo”:”http://a1.twimg.com/profile_images/51638114/trina2_normal.jpeg”,”url”:”http://twitter.com/trinamilan”,”nick”:”trinamilan”}; trinamilanHighly Influential: “New blog post: Iniciador BCN, la realitat i el desig http://trinamilan.cat/2010/05/18/iniciador-bcn-la-realitat-i-el-desig/ ” 54 minutes ago view tweet retweet Filter tweets [...]

2 Mertxe { 05.19.10 at 11:12 }

Va ser una tarda profitosa, un viatge cap a l’interior de tu mateix i a la recreca del teu objecte màgic! Grácies!

3 Trina Milan { 05.19.10 at 14:51 }

Mertxe,
gràcies per les teves paraules i la teva presència a l’Iniciador
una abraçada

4 jordi { 05.19.10 at 14:54 }

:)

Buena iniciativa.

Ahora bien ¿ podemos entender a Darwin como modelo de emprendedor científico ? No, representa todo aquellos menos la simbiosis y la inteligencia global. Su tesis están más que en tela de juicio y no precisamente por los creacionistas…

http://vimeo.com/10330767

¡ Qué podemos decir del genocida de Ob

5 jordi { 05.19.10 at 14:56 }

¿ Qué podemos decir del genocida de Obama y su equipo ? Mintras el Presidente Lula y Recep Tayyip Erdogan han llegado a un principio de acuerdo para no generar un nuevo Genocidio. La incomprensible Hillary Clinton apuesta por la via de siempre, la amenza y el genocidio.

Afortunadamente el pensamiento único se esta rompiendo.

6 Xavier { 05.19.10 at 17:33 }

Felicitats per la xerrada i el debat, un debat que m’agradarà continuar amb tu dintre d’uns pocs dies, a Barcelona!
I moltes gràcies per la salutació enviada durant la teva presentació a l’extraterrestre del Silicon Valley.
Una abraçada!
x

7 jordi { 05.20.10 at 17:02 }

Mi querida Trina y amigos, llegó el momento de los emprendedores y de la magia.

Un nuevo Mundo esta comenzando a nacer…

http://periodismohumano.com/en-conflicto/eeuu-se-topa-con-turquia-y-brasil-en-su-camino-para-sancionar-a-iran.html

Un Mundo multiplar donde genocidas como Obama no tengan opción a extender el exterminio y la maquinaria Militar Industril. Parecía imposible, pero este Mundo esta viendo la luz.

Un Mundo donde nuestros niños y jóvenes puedan mirarnos con orgullo y donde facilitemos que sus sueños sean los que sean puedan crecer en na aldea global con unos mínimos de justicia y equidad.

Ese Mundo Mundo esta ya naciendo… Grácias Susan Sontag :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-5427680987649855120#

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>