Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Web Series Festival, imatges en acció

Hi ha una part màgica en el fet de que un dibuix emmarcat en caselles es converteixi en una història i finalment en un gènere. El còmic és una forma de creació que va directament relacionada amb l’evolució cultural humana; de fet ja existien còmics a les parets de les coves prehistòriques, una successió de dibuixos per explicar alguna cosa, desprès als papirs de l’antic Egipte i finalment la pròpia creació àudiovisual és una evolució del còmic..Per això l’aposta agosarada de Nikodemo TV de convocar el Web Series Festival és una conseqüència lògica de l’evolució del mercat àudiovisual a la xarxa. Com diu Albert García Pujadas, CEO de Nikodemo: “Si ets capaç de sobreviure a la xarxa, aconseguiràs qualsevol cosa que et proposis..”

El canvi cultural que comporta Internet obliga a tothom a repensar la seva forma de treballar. La música, la literatura, el cinema, la televisió, estan refent el seu model de negoci, és ara quan els veritables continguts prenen la seva màxima rellevància. Preval allò que té sentit, allò que sigui diferent i aporti valor afegit al que es pugui trobar a la xarxa. Càlico Electrònico és una mostra del que estem dient, un producte irreverent amb un públic fidel que arrossega passions. El fet de que Nikodemo es plantegi una convocatòria com la del Web Series Festival és una proposta que introdueix innovació. En aquest moment les series estan essent el producte estrella de les televisions nordamericanes i de retruc de les europees, productes com Mad Men o The Soprano mouen milions d’espectadors i de dolars. Ja no és cap demèrit que una gran estrella del cinema participi en una sèrie. Les sèries de culte són ara com ara el producte àudiovisual més trencador, més innovador del panorama creatiu àudiovisual. Una web serie és el pas següent, el que uneix el producte audiovisual tradicional amb el nou format a internet.

És important fer palès que a més aquest festival és una forma perfecta de posar en valor talent i creació de forma fàcil i oberta. Qualsevol pot presentar-se, no seran només els membres del jurat, especialment qualitatiu, ni la gent de Nikodemo qui valoraran els productes, des del moment en que una gravació es pengi a Internet a la web del festival, molts podran veure-les, i independentment de que guanyin o no el concurs, seran productes a la xarxa a disposició de productores, canals de tv i empreses de continguts àudiovisuals en general; un perfecte aparador per a posar en comú l’immens talent creador que hi ha. El Web Series Festival és possible perquè Internet ho facilita i perquè la forma de trobar talents i productes àudiovisuals ara ja té un immens plató on publicar-se que és Internet.

Llibre: El lenguaje de los cómics de Romà Gubern

Pel·lícula: Desert flower de Sherry Hormann

Música: Konckin on heavens door d’Anthony & the Johnsons

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 albert garcia pujadas { 03.15.10 at 16:35 }

Gràcies per la referència Trina.

Estem davant un moment molt estimulant. Com em deia un amic els grans operadors difícilment s’adaptaran (amb sort, tiraran de talonari) i tret d’alguna rara excepció, dubto que siguin els grans motors d’innovació.
Molts dels que explorem aquest nou territori potser no arribarem al final, però d’aquest impuls sortiran altres iniciatives… Abans o després, algú ho acabarà aconseguint i es començarà a trencar l’oligopoli de la producció audiovisual absolutament depenen de la tele convencional.
Efectivament, la xarxa és un magnífic bressol per aconseguir-ho. Els que sobrevisquin serán els escollits.

Seguim!

2 Trina Milan { 03.16.10 at 8:58 }

A la xarxa hi ha molts bressols, i molts estímuls per a nous reptes; com molt bé dius, ningú està segur d’aconseguir-ho però intentar-ho ja és el primer pas…
felicitats per la iniciativa Albert

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>