Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

iPad, la poma desitjada

Así funciona el iPad, lo nuevo de Apple

Quan Steve Jobs presenta un nou producte sembla més un esdeveniment de Hollywood que una presentació d’empresa, això ha passat avui amb la presentació de l’Ipad; en realitat estem assistint a la conversió d’un producte tecnològic en un símbol de modernitat, intel·lectualitat i bon gust, tot allò que els generadors de tendències valoren especialment.  El valor afegit dels productes Apple és que a més són molt bons quant a les utilitats i el rendiment potencial. Potser els únics productes tecnològics que s’acosten al perfil de popularitat de marca d’Apple són alguns cotxes com Ferrari o alguns productes del disseny o la moda. I si és així vol dir que la tecnologia s’ha introduït en les nostres vides fins a convertir-se en un element inherent a la qüotidianitat.

Ningú pot obviar ja la utilització del mòbil, inclús en les economies més precàries. La televisió i Internet són els mitjans guanyadors i qualsevol eina reproductora que s’acosti a la mesura que va del mòbil a la pantalla d’un portàtil potser serà l’eina revolucionària. De fet en aquest moment són els mòbils els que estan guanyant la partida en vendes i desenvolupament per a conectar-se a la xarxa, per a reproduïr música, videos, fer fotografies i parlar. És petit i portable, i si és tàctil encara més; de fet els productes tàctils són l’evolució guanyadora front els ratolins o els comandaments, de fet són el precedent lògic de la presencialitat directa de l’individu.

És doncs una vegada més l’IPad l’objecte tecnològic que farà que la resta segueixi el seu disseny i les seves prestacions? Amb la presentació d’avui s’ha donat un cop de mort al Kindle i la resta d’Ebooks, s’ha tornat a posar en evidència que Apple és una marca guanyadora que genera tendència i que sap interpretar les necessitats del complicat i canviant mercat tecnològic. És justament aquesta capacitat innovadora la que juntament amb un disseny que conecta amb el gust minimalista dels geeks el que fan de la marca de la poma la reina dels productes tecnològics d’alta gama. Innovació en estat pur, per a quant un producte Apple que converteixi en 3D les imatges i el poguem utilitzar amb tot el cos?..segur que ja estan treballant-hi.

Llibre: Liquid Love de Zygmunt Bauman

Pel·lícula: Invictus de Clint Eastwood

Música: Empire State of mind d’Alicia Keys & Jay-Z

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

8 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Edu { 01.28.10 at 10:35 }

Està clar que els d’Apple en saben molt. Realment ningú necessitava un iPad però en canvi en vendran milions. Símbol de modernitat i bon gust? Segurament sí. Símbol d’intel·lectualitat? Amb això ja no estic d’acord :)

Respecte al cop mortal als ebooks, jo opino que no, ja que per molt que diguin que l’iPad pot servir d’ebook, que jo sàpiga la seva pantalla no funciona amb tinta electrònica (e-ink), que és la caràcterística principal dels lectors de llibres i la que et permet llegir sense cansar la vista. Llegir un llibre a l’iPad serà com llegir-lo a la pantalla de l’ordinador (més portable això sí..), però a veure qui és el valent d’estar una hora i mitja seguida llegint!

Salut!

2 Albert Medrán { 01.28.10 at 12:39 }

Friso per tenir-ne un!

3 Twitter Trackbacks for iPad, la poma desitjada — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 01.28.10 at 20:17 }

[...] iPad, la poma desitjada — Platxèria trinamilan.cat/2010/01/27/ipad-la-poma-desitjada – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món [...]

4 losimo { 01.28.10 at 20:18 }

Estic totalment d’acord amb tu Trina però crec que el camí que esta agafant Steve Jobs amb el DRM no és el més correcte. Per això he signat aquesta carta, que comenta en Yuribcn ;) http://yuribcn.blogspot.com/2010/01/ipad-es-ibad-idolent-per-la-llibertat.html

5 Trina Milan { 01.29.10 at 15:42 }

Edu,
potser que passi el que dius, però crec que l’iPad té una vida llarga i que significarà un seriòs rival per als E-books ( o ibucs com els anomeno jo)..la pantalla serà de superqualitat i, sense veure’l, crec que podrà ser llegit sense problemes..de tota manera espero a tenir-ne un a davant per afirmar-ho totalment
gràcies pel teu comentari, una abraçada

6 Trina Milan { 01.29.10 at 15:42 }

Albert,
i jo….;-)

7 Trina Milan { 01.29.10 at 15:44 }

Losimo,
segurament hi ha molt del que comentes en l’estratègia comercial de Jobs, però no podem negar que en sap, és a dir, que fa uns productes que atreuen, que són bons, que són adequats per a l’ús que en fem i que superen de molt a la resta, en tot cas, tots som llilures d’escollir i això és el millor..
gràcies pel teu comentari, una abraçada

8 uberVU - social comments { 02.02.10 at 7:56 }

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by trinamilan: New blog post: iPad, la poma desitjada http://trinamilan.cat/2010/01/27/ipad-la-poma-desitjada/...

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>