Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Barça, Sandro Rosell i el Consell 2.0

L’esport  és un rite que està substituïnt en la societat del segle XXI altres formes de representació, i els clubs són espais de decissións econòmiques, polítiques i socials. El FCBarcelona és “mes que un club”, frase que procedeix d’una forma de sentir-se català ara s’ha convertit en una forma d’identificació global. Fa temps que m’interessa el Barça com a institució esportiva i com a fenòmen social per això no vaig dubtar un minut quan el meu amic Dídac Lee em va proposar de formar part del Consell 2.0 que dona suport a la candidatura de Sandro Rosell a la presidència del Barça.

En aquest moment les xarxes socials a Internet són imprescindibles en la comunicació global, en l’acció social, política i econòmica; unes eleccions al club de futbol més important del moment  tenen necessàriament un paper fonamental a la xarxa i el fet de que un candidat, Sandro Rosell, hi hagi apostat des del primer moment amb un equip de gent activa en elles, diu molt de la idea actual i agosarada del candidat. Una institució, una empresa, un club com el Barça seran 2.0 o no seran, i aquest perfil 2.0 de Sandro Rosell avala la seva posició.  Hem començat amb algunes eines com la pàgina Donem suport a Sandro Rosell , el seu perfil a twitter @sandrorosell i la primera twitterentrevista a Sandro Rosell que vam realitzar el dia 20 de gener amb uns resultats espectaculars, més de 600 preguntes, moltíssims retwitts, comentaris, i una activitat d’intercanvi directe entre el personatge i la gent que demostra com de potents són les eines 2.0.

El que transmet una acció a la xarxa és un missatge molt potent que ens interpel·la com a individus, com a actors privilegiats d’un futur que ja és present. La identificació de la gent amb el Barça és molt profunda, gent de cultures molt diferents saben cantar un himne que es canta en català, admiren a Pep Guardiola perquè personifica una forma de fer molt respectuosa i profundament coherent, que té en compte les persones i que relaciona l’emoció amb el resultat. La passió que un individu sent per allò que fa es reflexa en els resultats, es pot plorar i sentir que el món està amb tu des d’un racó com Catalunya, del local al global amb transversalitat de cultures, de perfils professionals, de llengües; aquestes són les característiques que també el Consell 2.0 i Sandro Rosell valoren com a importants,  per això la gent que formem el Consell 2.0, de forma desinteressada, hem decidit donar suport a un candidat que mira de preservar allò pel qual milions de persones són capaces de cantar: Blau grana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARÇA, BARÇA, BARÇA!

Llibre: Benvingut al món real de Sandro Rosell

Pel·lícula: Up in the air de Jason Reitman

Música: I gotta feeling de Black Eyes Pead

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

19 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Oscar Cumí { 01.24.10 at 22:18 }

Felicitats pel post Trina. Segurament el consell 2.0 representa molts dels valors de la filosofia F.C Barcelona. Hi ha pocs fets que omplim mes que col·laborar amb un equp humà que creu en la mateixa causa i amb la forma de portar-ho endavant.

2 jordi { 01.24.10 at 22:21 }

Hacia años que no disfrutaba tanto con este equipo. :) Es poesía, arte, inteligencia y emoción, pero sólo es futbol no lo olvidemos.

http://www.youtube.com/watch?v=f8zKtcKCaG8

El Asesino de Obama y el resto sig

3 jordi { 01.24.10 at 22:24 }

..uen en el poder. Alimentandose de nuestra cobardía y desidia. Tampoco lo olvidemos.

:) La política debe cambiar y cambiará que nadie lo dude, no puede estar secuestrada por sectas corruptas.

4 Trina Milan { 01.24.10 at 22:30 }

Oscar,
és un honor i un plaer compartir el Consell 2.0, i un repte com n’hi ha pocs, una abraçada

5 Trina Milan { 01.24.10 at 22:32 }

Jordi,
aquest equip és una mostra de com es pot fer el millor amb gent de molt diferents perfils, però amb una idea sòlida de cooperació i treball en grup; valors com el fet de que a la samarreta es porti UNICEF…gràcies per les teves paraules,

6 elveidedalt { 01.24.10 at 23:51 }

UI!, ja veig qui serà el proper presi del Barça! Per cert, ets l´única dona de la foto… A veure si el futbol també es democratitza de gènere en la junta!

7 Jorge González { 01.25.10 at 0:36 }

Jo personalment, estic agraït al Sandro perquè gràcies a les eleccions al Barça he tingut el plaer de conèixer i participar amb extraordinàries persones en aquest grup on compartim emocions, il·lusions i la passió per un projecte comú treballant i posant de manifest la força de les eines 2.0.

8 Miquel { 01.25.10 at 9:01 }

Trina,
Diuen que una imatge vas més que mil paraules. Deixant de banda les possibilitats reals que Rosell accedeixi a la presidència del Barça, al meu entendre més aviat escasses, i deixant també de banda el seu èxit particular com un empresari que ha demostrat amb escreix que coneix bé el seu negoci, a mi em resulta molt sorprenent veure que en aquesta foto tu ets la única senyora que hi surt, és a dir, 4% de presència femenina. El percentatge de senyors encorbatats és una mica més alt, 8%. També em sorprèn el relativament elevat nombre de barbuts i mig-barbuts que hi apareixen. Hi ha qui diu que la gent que porta barba bruteja una mica i no és massa de fiar, i t’ho dic per experiència, tot i que tampoc ens diuen com han arribat a aquesta estranya conclusió i, per tant, jo hi poso un interrogant. També crida l’atenció l’edat mitjana que aparenteu, per entendre’ns més jovenívola que madura. Ara podem comparar aquest retrato “modern” amb la mitjana de la massa social del Barça, que m’atreviria a dir que és més femenina, menys barbuda i de més edat, incloent-hi un percentatge ics però que intueixo important de socis que si els preguntes què significa el terme “2.0” com a màxim et diran que és el resultat del partit de l’altre dia. D’aquestes diguem-ne discrepàncies visuals no sé quines conclusions se’n poden treure encara que suposo que uns experts com vosaltres ja ho heu considerat. I dit això, jo estaria encantat de la vida que guanyi en Sandro, em resulta força més simpàtic que els altres candidats.

9 Trina Milan { 01.25.10 at 9:44 }

Veí,
sí, sóc conscient de que sóc l’única, estic molt ben acompanyada i estic segura de que a la Junta hi haurà dones…una abraçada

10 Trina Milan { 01.25.10 at 9:45 }

Jorge,
exacte, el grup de gent que formem aquest equip és de primer nivell en coneixements, però sobretot, en qüalitat humana, i és un honor i un plaer formar-ne part.
Una abraçada

11 Trina Milan { 01.25.10 at 9:49 }

Miquel,
fas un anàlisi molt acurada del perfil sociològic d’aquest consell, que és el que és perquè l’objectiu és generar opinió i donar a connèixer en Sandro i el su programa a la xarxa, el fet de que el perfil del soci sigui un altre, no es contradiu amb la necessitat de tenir gent preparada en xarxes socials per a generar opinió, tú saps que l’opinió general influeix també en aquells que voten…així ho esperem nosaltres,
una abraçada

12 Twitter Trackbacks for Barça, Sandro Rosell i el Consell 2.0 — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 01.25.10 at 10:16 }

[...] Barça, Sandro Rosell i el Consell 2.0 — Platxèria trinamilan.cat/2010/01/24/barca-sandro-rosell-i-el-consell-20 – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món [...]

13 ADN 2.0 – Apoyando la candidatura de Sandro Rosell « Reflexiones 2.0 (Enterprise y Personales) { 01.25.10 at 10:59 }

[...]  desde la importancia que tuvo por ser la primera vez que se realiza algo similar, analizando el papel que tendrán las redes sociales en la comunicación del equipo de Sandro, terminando por las motivaciones que algunos miembros del [...]

14 Albert Medrán { 01.25.10 at 14:50 }

És un plaer compartir l’experiència amb tu i amb la resta de l’equip :)

15 Miquel { 01.25.10 at 17:25 }

Sí, però tingues en compte que al capdavall perquè el senyor Rosell pugui arribar a ser president primer l’hauran de votar els socis titulars dels carnets, que no són necessàriament els que el diumenge van al camp a veure al partit sinó potser els pares o els avis. És per això que et feia la comparació entre el vostre Consell 2.0 i un bon percentatge de la massa social més aviat poc versada en les TIC. En resum, trobo una excel•lent idea aquesta “obamització” de la campanya però suposo que l’equip del senyor Rosell no deixarà de banda una vessant més tradicional de la campanya dirigida a aquella franja de socis que et deia.

16 Trina Milan { 01.27.10 at 23:16 }

Albert,
un plaer compartit..;)

17 Trina Milan { 01.27.10 at 23:17 }

Miquel,
per suposat que tot es té en compte, de fet el Consel senior ja és això que expliques, en tot cas el nostre objectiu és generar opinió, i això també farà que qui hagi de votar pugui decidir, és el que pretenem, donar la màxima informació..
una abraçada

18 joan_antoni { 02.01.10 at 10:17 }

Trina, m’agrada més aquest video de la cançó “I gotta feeling”:

http://www.youtube.com/watch?v=-zcOFN_VBVo

Et continuem seguint. Salutacions.

19 Trina Milan { 02.03.10 at 9:03 }

Joan Antoni,
d’acord…sí, gràcies ;)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>