Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

L’administració pública i els social media

http://www.educared.org.ar/enfoco/recursos/internet_educared.jpg

Els canvis que s’estan succeïnt al món van molt ràpids, més del que mai en la història. L’evolució tecnològica ha fet que en només un segle el món sigui absolutament diferent, i això ha comportat que l’adaptació humana sigui menys eficient, pràcticament estem modificant el nostre comportament a base d’obligació  tecnològica. I això és més fàcil gestionar-ho a nivell individual. Especialment significatiu és el canvi  en grans organitzacions, i per definició la dificultat suprema està en els serveis públics, en l’administració.

El sistema públic d’educació és un exemple clar de la màxima complexitat. Si ho analitzem des del punt de vista “empresarial”, és una de les empreses més grans de Catalunya, per no dir la més gran; tant en nombre de treballadors, com en el d’usuaris o serveis. Els perfils professionals són molt diversos: docents, administratius, conserges, cuiners, netejadors. Els centres de treball molts i escampats per tot el territori: escoles, serveis educatius, serveis administratius. Els serveis i productes van des de la tasca docent pura, fins al menjador, el d’assistència social, el de control de la seguretat, el de la custòdia de persones i dades o el de productor de materials pedagògics. Tot plegat amb línies de dependència orgànica paral·leles, polítiques i funcionarials, o pressupostos i despeses no totalment depenents d’aquells que les han de gestionar. Un batibull organitzatiu que funciona perquè cada matí entre les 8 i les 9 h s’obren milers de portes i entren per elles milers d’alumnes, professors i professionals que treballen per a aconseguir l’objectiu de que els infants estiguin preparats per a la seva inclusió en la societat, però que necessita d’una millora constant. I per aconseguir-ho un dels reptes principals en aquest moment és incorporar la revolució d’Internet a l’estructura d’un sistema administratiu i educatiu complex i de servei públic.

L’educació és però un ecosistema que per la seva pròpia dinàmica és un dels més permeables per a implementar canvis, l’escola és un espai de social media per definició, no es pot dir el mateix de la resta d’estructures administratives i per tant el canvi en la forma de governar, d’administrar el sistema públic d’educació és vital per facilitar la revolució d’Internet a l’aula, perque els infants són abans digitals que ningú altre, i les escoles són ja espais d’intercanvi. Cal doncs posar els mitjans tecnològics i personals per a afavorir que la feina s’adeqüi al moment i als resultats esperats: conexió de banda ampla, terminals de tots tipus (portàtils, mòbils, DS, playstatio, wii, pantalles, micròfons, altaveus), formació dels professionals i especialment convenciment de l’administració per a obrir-se als nous entorns. Les xarxes socials d’Internet ens demostren que una altra forma de treballar és possible i els primers que ho practiquen són els alumnes i mestres que twitejen i fan blocs a les aules. Ara el Departament d’Educació ha iniciat la presència institucional en aquest nous canals de participació amb un blog institucional (Educacio_cat) amb un canal a Twitter (@Educacio_cat) i amb un canal a Youtube (Educaciocat) El convenciment de que la revolució de les xarxes és imparable és el que mou aquesta acció, i una administració pública té la responsabilitat i l’obligació de donar exemple.

Llibre: What is  Web 2.0 de Tim O’Reilly

Pel·lícula: La cinta blanca de Michael Haneke

Música: Anem de Roger Mas

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 ups { 01.14.10 at 19:49 }

bedells?

2 ups { 01.14.10 at 19:50 }

o bidells?

3 Trina Milan { 01.14.10 at 20:15 }

Ups,
què tal conserges…;-)
gràcies per l’apunt..

4 Twitter Trackbacks for L’administració pública i els social media — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 01.15.10 at 4:47 }

[...] L’administració pública i els social media — Platxèria trinamilan.cat/2010/01/14/ladministracio-publica-i-els-social-media – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>