Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Tecnologia o creences

http://www.aullidos.com/imagenes/peliculas/babylon-1.jpg

Us recorda alguna cosa la foto?…Blade Runner?….hi ha pel·lícules que marquen estèticament i temàtica les següents generacions… Veient Babylon, a la qual pertany aquest fotograma, rememores Blade Runner i la seva empremta  posada al dia. Babylon m’interessa especialment perquè introdueix en clau futurista, alguns gadgets espectaculars i preveu quins podrien ser els valors en alça a la Borsa d’aquí a 50 anys. La història de Babylon comença a Serbia, passa per Rússia i arriba a Canadà per acabar a Nova York, un recorregut salpebrat de lluites i del més pur estil aventurer, Vin Diesel en estat pur. A aquest transfons simple i de sèrie B si li afegeixen però una sèrie de tecnologies que impacten i que haurien de ser tasca d’enginyers: un mapa en paper que es pot consultar com una pantalla tàctil ampliant i movent les imatges…unes ulleres que conecten visualment i auditivament amb altres persones i que augmenten el camp de visió…una paret plena de pantalles que s’unifiquen en una seleccionant-les amb una ma…mil canals d’informació mundial via web… però tot aquest desplegament de tecnologia deseable ens mostra una realitat difícil i apocalíptica que facilita que les grans empreses, les que dominen el món siguin sorprenentment les que venen religió..creences…

Un dels personatges diu que els humans vam deixar d’evolucionar a principis del segle XX i que la tecnologia ens ha avançat per l’esquerra, quan la tecnologia avança més rapidament que els humans és quan aquests tornen a la creença i li donen el valor que la tecnologia ha tingut en els temps precedents. Una hipòtesi a tenir en compte, si Google és en aquest moment el rei de la borsa, serà una nova religió la que donarà rendiments als inversors futurs? i si és així, pagaran els creients pels descreguts? És la vella discussió entre creure i investigar? Els humans sempre han necessitat de valors en els quals basar la voluntat de fer, la manca d’explicació del que es desconeix, la raó de les injustícies. Darwin deia que: “la religió és l’estratègia de supervivència de la tribu i Déu el legislador fonamental”, i justament quan la tecnologia sembla que ens soluciona la supervivència, és la religió la que obté els beneficis més alts. És una hipòtesi del guió d’una pel·lícula de segona, la realitat però podria donar-li la raó?

Llibre: Els amants de John Connolly

Pel·lícula: Babylon de Mathieu Kassowitz

Música: Deuces of Babylon de Achozen

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

7 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Tecnologia o creences — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 01.08.10 at 0:35 }

[...] Tecnologia o creences — Platxèria trinamilan.cat/2010/01/07/tecnologia-o-creences – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món [...]

2 @jrosell { 01.08.10 at 9:37 }

Hi ha qui diu que la realitat supera la ficció.
De moment anem pel nexus one. Encara falta per arribar als Nexus 6, els replicants de Blade Runner.
La ciència va per davant de la tecnologia. D’aquí el debat clàssic “ciencia i religió”, raó i fe.
Gràcies per la reflexió ;)

3 uberVU - social comments { 01.08.10 at 12:50 }

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by trinamilan: New blog post: Tecnologia o creences http://trinamilan.cat/2010/01/07/tecnologia-o-creences/...

4 Trina Milan { 01.08.10 at 16:24 }

Jordi,
ho saps que la filla de Philip K. Dick ha posat una denuncia a Google per utilitzar el nom Nexus?…Blade Runner persegueix tothom…gràcies pel teu comentari….bon any..

5 @jrosell { 01.08.10 at 16:37 }

No ho sabia. També ha denunciat als de la UPC pel nom dels edificis del campus nord? N’hi ha un que es diu Nexus II. Les marques son complicades de protegir.

6 Trina Milan { 01.08.10 at 16:45 }

Jordi….
Blade Runner és alguna cosa més que una peli….i és lògic que alguns vulguin aprofitar-se…crec que arriba un punt en que es converteix en propietat de tothom un nom com Nexus o Replicant…

7 jordi { 01.10.10 at 11:09 }

Blade Runner cambio o dio un giro al género de ciencia ficción y abrió un camino…

http://www.youtube.com/watch?v=5BIakRTq25E

Hoy todo el sistema de valores y creencias se encuentra en un nodo, un punto donde debemos elegir. Ya no podemos mirar a otro lado.

¿ Podemos legitimar a un asesino en serie como Obama ? Sí, un asesino sin escrúpulos como lo fue Bush…

¿ Hasta donde llega nuestro miedo ?…

Video que os recomiendo ver de principio a fin…

http://vimeo.com/5045909

Podemos mirar a otro lado, pero por ello no va a cambiar la realidad.

¿ Cuales son nuestras creencias ? el asesinato, la mentira, la impunidad y el genocidio.

¿ Qué mundo queremos dejar a las nuevas generaciones ?… :)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>