Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Pep Guardiola, l’avatar del Barça

L’emoció és una de les capacitats de les persones més difícil de controlar, qui és capaç de controlar-la és més fort i té més possibilitats d’éxit. Els esportistes són uns dels professionals on més s’acompleix aquesta premisa, els més forts mentalment guanyen. Però també els d’altres sectors com els emprenedors, aquells que s’arrisquen a produïr innovacions en l’empresa, en la industria; o els metges, aquells que han de mantenir l’emoció continguda mentre tenen entre les seves mans la nostra vida. I els qui ho fan és perquè tenen un projecte clar, una fita pensada i determinada que s’adiu amb allò que el seu públic, el seu usuari espera d’ells.

Pandora és el planeta llunyà on els humans han trobat un mineral valuòs pel qual lluiten utilitzant inclús la possibilitat de l’exterminació dels indígenes pandorians, els nivas, uns éssers blaus, conectats neuronalment i emocionalment amb el seu planeta i tot el que el forma, aquest és el punt de partida d’Avatar, la darrera pel·lícula de J. Cameron. El planeta Barça és un Pandora terrenal on Pep Guardiola és l’avatar blau i conectat que porta el Barça cap a la victòria. El més interessant del guió de la pel·lícula de Cameron és la proposta de Pandora, de com uns éssers amb raciocini poden estar conectats entre ells i amb el planeta, aquesta capacitat és la base de l’éxit dels nivas front els atacants externs. I aquesta és la millor capacitat que Guardiola utilitza amb els seus jugadors i que aquests transmeten al món, a tot el món. L’éxit del projecte Guardiola que ha portat el Barça a la victòria en les sis competicions d’enguany és el control de l’emoció però amb tot el respecte per l’emoció justament, la conexió directa entre ells, el club i els seguidors.

Saber què representa el Barça a Catalunya i transportar-ho a tot el món, interconectar neuronalment i emocionalment conceptes profunds. Representar valors que poden ser reconeguts arreu: l’esforç, la voluntat, la coherència,  però sobretot, i encara que sembli un contrasentit, la identitat, pertànyer a un grup cultural és inherent a tota persona, pertànyer al grup Barça de les sis copes és controlar les emocions, tenir valors, fer un esforç continuat, respectar el contrari i treballar per aconseguir-ho tot sabent d’on són i a on pertànyen. Una vegada fet és llavors quan les emocions es poden deixar anar, quan Guardiola plora, un home plorant davant milions d’espectadors i dels seus homes; l’emoció declarada fa d’aquell que la controla l’exemple d’éxit que Guardiola és avui per a tothom, un home que plora quan ja ha fet la feina, un home emocionat i etern.

Llibre: Haikús en temps de guerra de Miquel Martí i Pol

Pel·lícula: Le hérisson de Mona Achache

Música: Human de The Killers

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Salvador { 12.22.09 at 11:54 }

M’ha agradat el teu comentari sobre la sensibilitat i/o emocions del Pep Guardiola. A mi també em va emocionar veure’l plorar davant les pantalles de televisió de mig món. Penso que això ens el va fer encara més humà i més entranyable.
També vaig fer un comentari sobre això en el meu Bloc: http://sorrobloc.blogspot.com/2009/12/barca-tocar-el-cel-amb-les-mans.html
Aprofito per desitjar-te un Bon Nadal

2 Trina Milan { 12.23.09 at 22:39 }

Salvador,
gràcies pel comentari, estem d’acord, la fortalesa es demostra també plorant, s’ha de saber plorar…
salutacions cordials i Bon Nadal

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>