Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Iniciador Bcn amb Xavier Verdaguer

La trobada que organitzen els amics d’Iniciador Bcn amb emprenedors va comptar en l’edició de desembre amb la presència de Xavier Verdaguer. Sempre són interessants les trobades amb en Xavier, un emprenedor que és model d’acció des de Catalunya al món. A partir de la seva empresa TMT Factory ha desenvolupat diversos projectes i en aquest moment viu a cavall entre Silicon Valley i Barcelona, on ha creat una nova empresa Innovalley que treballa en productes de vestit i calçat tecnològics, tota una revolució en el concepte de vestir i comunicar-se. Però va ser especialment interessant el que en Xavier ens va explicar sobre la seva trajectòria personal com a emprenedor. Un enginyer com ell va pensar un dia que volia muntar la seva empresa, que es posava en el camp de les llavors “noves” tecnologies i va començar un camí que no ha estat fàcil però que li ha possibilitat fer el que li agrada, renovar els seus interessos i guanyar-se la vida.

Idees que em van interessar: la capacitat de promoure empresa i creativitat que es donen entre la Universitat d’Stanford, el territori i els emprenedors de tot el món que conformen aquell l’ecosistema. El networking és imprescindible, la relació entre organitzacions fluida, l’accès a les persones més interessants és directa, i sobretot una cultura del risc, de l’assaig/error, per a anar endavant que demostra que aquest és el mètode per a donar respostes a la gent i per a generar riquesa. La seva fòrmula per a l’emprenedor és: Be generous, be patient, be sincere. Value = Intelligence Quotient+ Intellectual Property.  La connexió entre tecnologia i persones és la clau per a formular propostes de futur i els emprenedors tenen l’oportunitat de fer-ho ara més que mai.

Quins són els reptes a casa nostra? Un canvi de cultura relacionat amb la valoració de la recerca, l’empreneduria i el risc per ajudar les persones a treballar i generar riquesa. Facilitar la interacció entre capital i emprenedors, augmentar la implicació directa de les universitats i centres de recerca amb les empreses i els emprenedors, diversificar els models de negoci i d’inversió en nous sectors productius; és entendre que primer està el coneixement i la investigació per a la producció de riquesa i desprès la normativa, que les organitzacions poden ser grans però han de ser flexibles i obertes, i un interés real per les idees de la gent i per la millora de la vida de la gent. En Xavier ens va transmetre un missatge positiu i engrescador, i la gent d’Iniciador amb Jordi Perez al capdavant una proposta de networking i coneixement molt interessant. Generant idees.

Llibre: Wath matters now de Seth Godin (download free)

Pel·lícula: Avatar de James Cameron

Música: Walk Away de Ben Harper

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

15 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Iniciador Bcn amb Xavier Verdaguer — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 12.16.09 at 10:26 }

[...] Iniciador Bcn amb Xavier Verdaguer — Platxèria trinamilan.cat/2009/12/16/iniciador-bcn-amb-xavier-verdaguer – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món [...]

2 Jordi Pérez { 12.16.09 at 10:34 }

Ja t’ho vaig dir ahir…

Va ser un plaer comptar amb tu entre els assistents. Vas ser part aludida pel fluxe de la conversa amb en Xavier (perque va ser una conversa, més que una ponencia).

Tens el repte i la ilusió de la Intraemprenedora que trenca els estereotips del funcionari. I això es nota quan expliques els teus plans. :D

Jo em quedo molt content perque vam tocar 3 pilars fonamentals de la emprenedoria, i que son valors de Iniciador:

- EDUCACIÓ: a iniciador tots aprenem del ponent. Sigui un emprenedor modèlic sortit de la casa, com en XAvi, o sigui un assistents que té ganes d’explicar la seva.

- NETWORKING: com a pilar de relació entre emprenedors, per trobar sinergies, per explicar preocupacions, o per simplement distreure’t amb gent que parla el teu idioma.

- POSITIVISME I OPTIMISME: el del xavi, el teu, el d’en Jordi, el d’en Pepet, i el del Manganito. El de tots els assistents.

SAlut!
Jordi

3 Trina Milan { 12.16.09 at 10:42 }

Jordi,
totalment d’acord, és més el repte és fer més networking positiu com el que es va donar ahir. Els emprenedors podem estar a dins o a fora de les organitzacions, i fer paral·lelament accions que generen resultats, i és especialment rellevant el paper de l’educació en tot el sistema, com vam comentar ahir, relacionat directament amb l’empresa, és l’ecosistema que ens va presentar en Xavier el que ens mostra models en aquesta direcció i alguns ho tenim molt clar…gràcies per tot, fins molt aviat

4 Jordi Pérez { 12.16.09 at 10:57 }

;)

Molt aviat.
Salut!
Jordi

5 Xavier { 12.16.09 at 20:37 }

Jordi, Trina,
El plaer va ser meu. Em sento molt feliç d’haber compartit una estona tant agradable amb vosaltres i amb tots els emprenedores que ahir van venir a la meva xerrada. Temo que potser vaig ser una mica massa crític amb determinats aspectes del nostre “ecosistema” però la meva intenció era intentar transferir coneixement de com s’empren al Silicon Valley. Crec realment que si s’adoptessin algunes de les pràctiques d’allí i si fessim tots plegats un canvi de xip, moltes de les idees dels brillants emprenedors que teniem a la sala es convertirien en realitat..
Una abraçada.
Xavier

6 Sandra Llopis { 12.16.09 at 23:11 }

Dona gust veure gent com tots vosaltres!! un plaer ´d´estar present al gran dialeg i descobrir-vos, la pena es que no ho sap tothom!!

7 Anna { 12.17.09 at 0:21 }

Felicitats a tots els organitzadors d’ Iniciador Bcn, la xerrada de dimarts va ser realment motivadora per trencar límits, ja siguin de coneixements, econòmics, d’enfortiment d’ esperit o de creativitat. Sóc advocada i vaig assistir gràcies a una amiga, treballo en temes de medi ambient i els meus clients són en gran part emprenedors, així és que els hi transmetré les vostres iniciatives.
Una abraçada
Anna

8 Miquel { 12.17.09 at 8:16 }

Trina,
Em sembla interessantíssim tot això que expliques, un catàleg d’objectius i d’excel•lència en el que tots hi hauríem d’estar d’acord. Tots? Dissortadament, tu saps tan bé com jo que no és així. Només una pregunta, com sempre sense mala intenció. Tu creus que el tercer paràgraf del teu article reflecteix el què passa al nostre país? No cal que em responguis. El dia que la gent que ara decideix instal•lar-se empresarialment a Silicon Valley munti la seva empresa a, posem per cas, Santa Coloma de Farners, serà la prova del cotó que a casa nostra les coses comencen a canviar de debò. No dubto que tenim un país amb gent molt valuosa, tant a l’administració pública com a l’empresa privada, però estem envoltats d’unes anquilosades estructures administratives del segle XX (primera meitat), i governats per uns polítics als qui tot això que expliques els sona tan estrany i llunyà com a mi la reproducció de les papallones a l’illa de Madagascar. Per dir-ho més gràficament i aprofitant uns termes que he utilitzat en el meu post d’avui: tenim uns emprenedors que es mouen amb una blackberry combinat amb uns governants que s’han quedat aturats amb el “Dios guarde a ud. muchos años” i el fax. Amb totes les excepcions que vulguis (tu mateixa n’ets una), que haberlas haylas.

9 Mr. Smith { 12.17.09 at 10:04 }

Interesante. Lo cierto es que deberian preguntarse por que Xavier fue despedido de TMT, de donde ha sacado el dinero para vivir a cuerpo de rey, viajar, montar la nueva empresa, etc. Otra cosa interesante, es saber por que ya no deja escribir en su blog. Algo que ocultar? Creo que si, que tiene mas cosas que ocultar que que enseñar.
Abran los ojos por favor.

10 Trina Milan { 12.17.09 at 16:15 }

Xavier,
un plaer com sempre escoltar la teva experiència, i compartir amb en Jordi i la resta dela gent idees i empreneduria, tant a dintre de les organitzacions com a fora…és un repte social ara més important que fa un temps, justament per aquest canvi de model econòmic que estem vivint..
fins aviat, una abraçada

11 Trina Milan { 12.17.09 at 16:17 }

Sandra,
un plaer compartir iniciador amb tots vosaltres,
salutacions cordials

12 Trina Milan { 12.17.09 at 16:18 }

Anna,
un plaer compartir iniciador amb tots vosaltres,
esperem que els teus clients estiguin interessants en aquests conceptes que varem estar comentant
salutacions cordials

13 Trina Milan { 12.17.09 at 16:23 }

Miquel,
ja saps que estic d’acord amb tu..per això escric aquests posts i faig el que faig, i a més crec que molts com tu i jo en som conscients, el problema és que al darrera hi ha una vessant cultural determinada que no deixa passar o fer depèn quines coses….canvis polítics, formes d’eleccció, relacions laborals, sistemes bancaris, sistemes educatius,……però no defallim i seguim intentant-ho, tant des de fora com des de dins de les organitzacions…
una abraçada

14 Trina Milan { 12.17.09 at 16:25 }

Mr. Smith,
en aquest blog s’admeten comentaris, sempre, però no s’admeten anònims i no es contesten per tant.

15 La interacció és Xavier Verdaguer | Bloc de l'Eduard Batlle { 12.29.09 at 10:20 }

[...] No em va sorprendre perquè havia llegit les seves conferències recents a Iniciador Barcelona, amb Trina Milán, i a Sabadell, amb Dídac Lee, però el que més em va sorprendre la seva personalitat tan positiva [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>