Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

LLibres electrònics: El regal de Nadal

Aquest serà el regal d’aquest Nadal, ja podeu anar reservant a Amazon o allà on sigui el vostre llibre electrònic. De fet no és només una estratègia de venda per a Nadal, és una conseqüència lògica de com es desenvolupen els fets en el model de negoci del llibre, que no de la literatura. Una cadena de llibreries com Barnes&Noble ja ha posat a la venda llibres electrònics com una aposta definitiva de per on van els trets, els lectors han de tenir accès als seus llibres mitjançant tot tipus de dispositius, des de qualsevol lloc del món i en qualsevol moment. És aplicar l’aterritorialitat i l’atemporalitat de la xarxa al model de negoci del llibre.

Els avantatges del llibre electrònic són que el pes és molt inferior als de paper, que són ja una opció asequible per a molta gent que compra llibres en paper i que poden emmagatzemar-se centenars d’obres que es poden descarregar a preus més barats que si es compren en suport tradicional, ningú en dona més com a producte. Els inconvenients poden venir donats per la manca de seguretat en el format, és a dir, que els lectors siguin reticents a llegir en pantalles, però sembla que la resolució d’aquests nous llibres electrònics supera la qualitat de les pantalles tradicionals i per tant seran assumits com a normals pels lectors, especialment pels nous lectors. De fet els problemes més grans són per a la gran indústria editorial que acostumada a produïr en paper ha de refer el seu model de negoci, que també passa per a modificar continguts, no és el mateix una creació literària presentada en paper, que en format digital. Especialment en el que són els continguts especialitzats que no passen només per la creació literària sinó per la transmissió de coneixements. Com s’escriu un llibre de geografia en un format que et pot permetre enllaçar altres informacions i anar saltant de contingut en contingut per a desenvolupar un concepte?

Qui no hagi vist com llegeix un bitferit no se n’adona que la revolució del llibre és electrònica, no té res a veure amb la literatura, té a veure amb les ganes de llegir, i a partir d’aquí Amazon i  tots els que s’hi posin a la feina sortiran guanyant, nosaltres, els lectors empedreïts, inclosos.

Llibre: La princesa de hielo de Camilla Läkberg

Pel·lícula:  Si la cosa funciona de Woody Allen

Música: Twenty something de Jamie Cullum

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

6 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 10.26.09 at 7:43 }

Trina,
Jo ara et podria contestar que tot i considerar-me ja un membre de mig dret de la societat 2.0 vull seguir llegint els llibres de paper mentre em sigui possible, i conservar-los a la meva biblioteca per rellegir-los quan em convingui, i poder-hi deixar notes escrites a llapis i punts de paper a la pàgina 173, i contemplar l’originalitat dels colors de les tapes i la diferència de gruixos i mesures que tan maco fan en una biblioteca (i tanta pols atrauen!), i no dependre de les bateries o de la corrent elèctrica per poder fer el mateix amb un llibre electrònic, perquè m’imagino que aquests “aparatus” no deuen pas funcionar amb energia lumínica, oi?
Doncs mira! Ja ho he dit.
Això sí, en el format electrònic hi veig un avantatge per quan surts de viatge, ara que quan agafes l’avió et restringeixen tant el pes de la maleta.

2 Trina Milan { 10.26.09 at 8:44 }

Miquel,
els lletraferits com tu i jo, som per defecte, bitferits, i la tecnologia que ara sembla adversa, ens serà molt útil, les bateries seran de sol, i podran utilitzar-se arreu, i els “ibuc” seran tan normals per nosaltres com són ara els llibres, tot i que com molt bé dius, el paper és per nosaltres un element del nostre paisatge personal i sentimental i no renunciarem facilment a ell..en tot cas veig clarament que la literatura surt guanyant i els que llegim també….bona setmana Miquel

3 Txerra Cirbián { 10.26.09 at 10:52 }

Diuen que existeix un cert número de gent que es compra tot el que surt nou. Aquests potser compraran la nova joguina… però no estic tan segur de que la seva implantació sigui tan ràpida. Encara és massa car i amb pocs llibres en castellà i menys encara en català.

4 Trina Milan { 10.26.09 at 18:27 }

Txerra,
tens raó sobre l’oferta de llibres en la nostra llengua que és minsa, però crec que el fet dels llibres digitals és imparable..i més en els nous lectors, no penso que trigui gaire a ser un aparell comú a les nostres mans…no tenen perquè desaparèixer els llibres amb paper, però no seran els únics al mercat..
salut i gràcies pel teu comentari

5 Mireiamata { 10.29.09 at 13:59 }

Per mi sí que serà el meu regal de Nadal. Jo viatjo amb tren cada dia Vilafranca-Barcelona-Vilafranca i crec que em serà molt útil per no carregar amb els llibres. A més com que no sempre em ve de gust llegir el mateix, el Kindle et permet triar el que s’adapti millor a les teves preferències en cada moment. D’altra banda, penso que és una eina excel.lent per mantenir en forma el teu anglès ja que si no m’equivoco fins i tot converteix el text en àudio. Algú ho ha provat?

6 Trina Milan { 10.29.09 at 14:40 }

Mireia,
me n’alegro molt de que sigui el teu regal, serà el regal de molts i els que puguin tenir-lo en gaudiran..ho expliques molt bé, és una eina que permet augmentar les possibilitats de lectura i això li dona el valor afegit que interessa.
gràcies pel teu comentari

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>