Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Treballar en xarxa a l’administració pública

http://twitxr.com/image/262315/

Avui hem gaudit d’una #sessióweb a 17ª sessió web del Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya “Treballar en xarxa a l’Administració. Per on començar?“, a càrrec de Genís Roca. Una sessió construïda a base de les idees i opinions dels assistents que també havien començat a participar mitjançant Twitter, Facebook i blogs abans de la sessió, i tambñé hem pogut gaudir durant l’acte del Twitter de la jornada.

A partir de cinc elements, en Genís ha construït la sessió:
1- Entorn
Què li demana la societat a l’administració? qui n’és usuari? què necessita? està l’administració preparada per a donar respostes als serveis que el ciutadà necessita i les eines de la xarxa poden millorar aquest servei?
Potser l’Administració no està preparada però sembla que tampoc el ciutadà no ho demana, o potser no ho coneix però sembla que serà una realitat volguda o no, en breu temps.

2- Intorn
Paraula inventada per Genís Roca per a donar explicació al grup intern que l’administració forma amb els funcionaris i organització pròpia. Sembla que l’administració 2.0 no és la prioritat de les administracions, i que les reticències internes són igual de profundes o més que les externes.
La mateixa llei 11/2007 que obliga a digitalitzar tots els serveis l’any 2010 serà de difícil compliment.
Potser perquè la xarxa funciona per peritocràcia i l’administració per jerarqui i/o objectius dobles que modifiquen plantejaments en funció no de planificació i resultats sinó d’altres variables.

3- Projectes

Cal lideratge però cal planificació?..cal planificació i projectes que no impedeixin la innovació i la implementació.  Les métriques en les administracions públiques no sempre mesuren per indicadors rendibles, el ciutadà té mètriques que l’administració no pot assumir, o no mesura en funció de resultats reals i plausibles, la xarxa pot assumir mesures concretes i resultats determinats més facilment.

4- Lideratges

Sembla complicat que es prenguin decissions quan qui les pren no té el convenciment o la preparació en digitalització i xarxes per valorar la possibilitat d’implementar accions decidides.
Genís Roca considera que el primer convençut ha de ser el líder i a vegades l’escletxa digital no està en la possibilitat d’utilització dels mitjans com en el convenciment de fer-ho.

5- Legalitat

El problema de les dades i la seva utilització és fonamental, una administració no pot posar en Twitter o en Facebook qualsevol cosa, ha de ser conscient del que té a les mans i utilitzar-ho de forma continguda. A més, els repositoris i hostings generen prevenció, i a voltes prevalen sobre la pròpia utilització.

Hem acabat amb un dinar twitter que ha possibilitat que un grup d’assistents es “desvirtualitzesin” (encara estem en el debat sobre aquesta acció que no troba paraula per a definir-la) i que continués el debat suggerint coordinació entre els diversos departaments de la Generalitat que allà hi érem (Educació, Justícia, Salut, Universitats i Empresa); i sobre la coordinació amb d’altres administracions com l’INCAVI o l’Ajuntament de Barcelona,  la Universitat de Girona o el Parlament de Catalunya; que tenien persones representants i que estàven en línia en els respectius llocs de treball portant a terme accions similars. Realment alguna cosa es mou en l’administració pública catalana i això és el que importa.

Un plaer compartir aquesta jornada de feina molt rendible amb toth@m.

Llibre: Web 2.0 de Genís Roca i Antonio Fumero
Pel·lícula: Moon de Duncan Jones
Música:

Satisfaction de The Rolling Stones

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

1 Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for Treballar en xarxa a l’administració pública — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 10.14.09 at 21:56 }

[...] Treballar en xarxa a l’administració pública — Platxèria trinamilan.cat/2009/10/14/treballar-en-xarxa-a-ladministracio-publica – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món — From the page [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>