Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Premis Blocs II, l’adn d’STIC.CAT

La nit del 2 d’octubre de 2009 a Vic ha tingut lloc la II Edició dels Premis Blocs Catalunya que organitza la nostra associació STIC.CAT que tinc l’honor de presidir, en agraïment a tothom i en especial als meus companys de l’associació, transcric el discurs que vaig pronunciar a l’inici de l’acte, és un homenatge a tothom, però en especial als membres d’STIC.CAT, veritables protagonistes de l’agitació cultural que significa STIC.

President del Parlament, Alcalde de Vic, representants de les conselleries, alcaldes i regidors, amigues i amics: És un plaer ser aquesta nit a Vic i amb tots vosaltres, i un honor representar als meus companys d’STIC.CAT.STIC és un moviment d’agitació social que mitjançant les tic cerca la millora econòmica, cultural i personal de la gent

Som un projecte en constant renovació que ara ja no depèn de la inèrcia inicial de la primera edició dels Premis Blocs però que constata en aquesta segona edició que els blocs i l’acte dels Premis és un esdeveniment consolidat i en creixement i per tant el capítol més important del nostre relat com a associació.

Perquè comptem amb gent excepcional que respon a perfils molt diferents però amb idees i ganes per igual, és el millor valor que tenim.

Però som un moviment que va més enllà del que formen les persones que són membres,som una actuació multidireccional que aplega opinions i relacions entre molts grups que tenen objectius similars

Tenim imaginació, generem activitat que es concreta en propostes d’empreneduria o de networking en la nostra aposta per la innovació.

De fet pretenem ser provocadors i trencadors perquè no ens conformem amb el que hi ha i proposem fer el que no s’ha fet amb les xarxes i les tic per a millorar el que ja existeix.

Perquè tenim sensibilitat social i volem l’ús de les TIC i les xarxes a favor de grups amb necessitat social, de l’educació, de l’empresa, de la cultura.

Perquè creiem en el país i en el posicionament estratègic que significa l’ús de les TIC en català, promovent un treball en xarxa que dona prioritat al territori, passant del real al virtual, el “nexe” per donar a conèixer projectes, idees, noves formes d’exercir la identitat social i l’acció cultural, econòmica i equitativa de Catalunya en el món.

Som crítics, transparents, visibles i per sobre de tot compromesos amb la societat i les accions d’ ètica i de responsabilitat social que ens són inherents a la tradició pròpia d’STIC que es manifesta apolítica i aconfessional.

L’Equip d’STIC el formen Eduard Batlle, Francesc Grau, Mercè Vila-Clara, Josep Campmajó, David Rodríguez, Àlex Hernàndez,Toni Sellas, Xavier Peytibí, Miquel Serrabassa, Albert Simó, Albert Martin, Victor Martin i d’altres que col·laboren i s’afegeixen pas a pas.

Vivim en una realitat social i a un lloc, Catalunya, que ens fa ser com som, parlar la llengua que parlem, tenir idees, ser conscients del moment que vivim i voler intervenir i agitar l’espai de la xarxa per a fer realitat somnis personals i col·lectius. No són moments fàcils econòmica i socialment, però sí creiem, la gent d’STIC.CAT creiem fermanent que la paraula crisi significa oportunitat, i per això fem el que fem. Hem escollit liderar l’acció 2.0 des del nostre grup cultural cap a la globalitat…Si esteu d’acord, acompanyeu-nos. Gràcies a tothom.

Música: 9ª simfonia de LV Beethoven

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

18 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Jordi Pérez { 10.03.09 at 9:24 }

Moltes felicitats, Trina.

Va ser una vetllada genial. Encantat de saludar-vos a tots, i felicitar-vos a tot l’equip d’STIC.cat per la feina feta.

Una abraçada.
Jordi

2 Neus Pinarat { 10.03.09 at 9:44 }

Una tarda-nit magnífica, de veritat.
Enhorabona a tots els que ho feu possible.

3 marc { 10.03.09 at 11:56 }

Va ser una nit molt maca!

4 vilapou { 10.03.09 at 12:11 }

Una vegada més, enhorabona a tots vosaltres. Vam disfrutar molt! Fins la propera, que espero que no sigui d’aquí un any.

5 Albert Medrán { 10.03.09 at 15:51 }

Enhorabona Trina a tu i a tota la Stic.cat per la tasca realitzada i per la vetllada d’ahir. El teu discurs marca molts dels punts bàsics i inevitables que no podem perdre de vista si volem conquerir el futur.

Enhorabona!

6 Trina Milan { 10.03.09 at 22:18 }

Jordi,
gràcies per venir, saps que comptem per compartir..
una abraçada

7 Trina Milan { 10.03.09 at 22:19 }

Neus,
gràcies, veig que vas ser-hi, agraïda per l’assistència i la valoració.
salut

8 Trina Milan { 10.03.09 at 22:20 }

Marc,
un plaer desvirtualitzar-te i poder tenir-te entre els guanyadors..
salut i sort

9 Trina Milan { 10.03.09 at 22:21 }

Vilapou,
un plaer tornar-te a saludar, com sempre..i fins la propera…
una abraçada

10 Trina Milan { 10.03.09 at 22:22 }

Albert,
gràcies per les teves paraules, en el meu discurs hi ha molt del que mou a stic i a tots els qui ens embranquem en històries agosarades que la xarxa ens possibilita, però sobretot persones que ens acompanyem..com tu..
una abraçada

11 Edu { 10.04.09 at 4:03 }

Enhorabona. Vaig seguir una bona part de l’event a través dels tweets, però no vaig poder escoltar el discurs, així que gràcies per transcriure’l.

Una abraçada des de l’Índia!

12 Twitter Trackbacks for Premis Blocs II, l’adn d’STIC.CAT — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 10.04.09 at 7:24 }

[...] Premis Blocs II, l’adn d’STIC.CAT — Platxèria trinamilan.cat/2009/10/03/premis-blocs-ii-ladn-dsticcat – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món — From the page [...]

13 Trina Milan { 10.04.09 at 11:16 }

Edu,
una abraçada molt gran…és un discurs que té molt de contingut adreçat a gent com tu….espero que tot vagi bé i ens veiem aviat

14 Carles { 10.04.09 at 12:50 }

Felicitats per la vetllada. Tot molt bé i molt bo, és clar, els embotits de Vic són insuperables! ;-)
Ens trobarem l’any vinent a…Manresa…?
Una abraçada

15 Trina Milan { 10.04.09 at 12:53 }

Carles,
gràcies, la gent de Vic ens han acollit com a reis…tot l’agraïment a IMPEVIC…i l’any vinent…doncs…encara no podem dir res….però potser aviat podrem fer-ho…ja tenim propostes….però el que sí que puc dir és que us volem a tots els blocaires i gent del món 2.0…com la nit passada a Vic…de la virtualitat a la realitat és el camí…una abraçada

16 Miquel Duran { 10.04.09 at 19:52 }

Tamborets i no pas cadires darrere taules que marquen fronteres innecessàries. Tamborets alts, perquè el moderador (Toni Sellas) i els ponents puguin mantenir el nivell de la mirada amb l’abundant públic que ha volgut fer alguna cosa més que presenciar en directe l’estricte acte d’atorgament dels premis. Els tamborets, la taula amb les ampolles i gots d’aigua, a un cantó de l’escenari, segurament un acte d’humiltat dels Premis, de la comunitat blocaire cataloparlant, dels que són 2.0 i dels que encara estem investigant què és exactament això del 2.0 (o potser que no ho sabrem perquè la comunitat ho redefineix constantment).

(no em funciona el trackback: veure tota l’entrada a Bits, tamborets i blogs: http://edunomia.net/diari/edunomia/arxius/2009/bits-tamborets-i-blogs.html)

17 Trina Milan { 10.05.09 at 22:27 }

Miquel,
tamborets en lloc de taules, obertura d’espais en lloc de tancament…és la filosofia d’STIC..és el que volem encomanar..agitar..tu ho has dit i nosaltres volem ajuntar gent com tu a la nostra fita per fer-la més qualitativa….la ciència serà..de fet, hi és….gràcies per ser-hi Miquel..

18 Connectant els punts » I Campanya Solidària STIC.CAT { 11.10.09 at 9:10 }

[...] que poden tenir un paper en la millora de la vida de les persones. De fet, aquesta és una de les dimensions de l’associació. Estic convençut que aquesta campanya es beneficiarà de les sinergies que [...]

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>