Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

PodCamp 09: Innovant amb un blog

Per una invitació de l’ @anafmora i el @cataspanglish, ànimes del PodCamp Barcelona vaig ser present a El Masnou a l’edició 09. La meva intervenció es va centrar en la capacitat d’innovar i el paper de les eines de la xarxa, especialment del blog.

A partir del conte “El trèvol màgic” del llibre La Bona sort de Fernando Trias de Bes i Àlex Rovira, vaig desenvolupar el concepte d’innovació i blogs relacionat amb la capacitat de les persones i dels contextos de recerca per a trobar altres eines que solucionin els problemes i facin obtenir millors resultats. Els Premis Blocs Catalunya, organitzats per STIC.CAT, són un exemple paradigmàtic de com el bloc és una eina d’èxit

El que proposa un conte, si ho mirem a partir de les funcions de Propp, és una fòrmula que funciona per a tots els relats populars però també per a les eines de la xarxa: el relat es construeix a partir d’un “grup humà” situat en una “transgressió” que utilitza un “heroi”  a la cerca d’un “objecte màgic” amb el qual farà “camí” per arribar a la solució de la transgressió, a l’”éxit”. Estem en un grup humà que ara ja és un grup global on les transgressions es compten a milers i a diari, i on el canvi i la millora són tasques d’herois, per això el nostre objecte màgic són totes i cadascuna de les eines de la xarxa, i en aquest cas especialment el bloc. Els herois ja no són cavallers solitaris, són grups que treballen en xarxa i que es comuniquen i combreguen amb idees similars; la transformació que al llarg de la història ha possibilitat el desenvolupament humà ara és més ràpida que mai, la impremta va trigar 200 anys a ser una veritable transformació, a partir de que els llibres es van indexar (us sona?) i que van ser productes al servei d’un grup o d’una fi concreta. En canvi la revolució que ha creat Internet només té 10 anys de durada i ja ens ha canviat la vida, a la vegada que ens obre un camí infinit. L’èxit l’aconseguim quan un bloc és, com les bitàcoles nàutiques de sempre, una série d’escrits ordenats, indexats, amb un sextant que és el tema i les categories i un mapa que són les interaccions amb els comentaris i la difusió exponencial del coneixement, la qual cosa facilita fer millor feina a l’empresa, millor feina als mitjans de comunicació, millor feina a la política o millor feina a l’escola. És el trèvol de quatre fulles del nostre conte virtual.

Com diuen els autors: “Potser no saps que només obtindràs coses noves quan faràs coses noves“, doncs això, posem-nos a fer coses noves per aconseguir l’èxit, tots nosaltres som herois: organitzadors del PodCamp, assistents, companys de ponències, tots els qui creiem en innovar per a crèixer.

Presentació de la ponència al PodCamp 09:

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

6 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Twitter Trackbacks for PodCamp 09: Innovant amb un blog — Platxèria [trinamilan.cat] on Topsy.com { 09.21.09 at 10:33 }

[...] PodCamp 09: Innovant amb un blog — Platxèria trinamilan.cat/2009/09/21/podcamp-09-innovant-amb-un-blog – view page – cached Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món — From the page [...]

2 2on. PodCamp Barcelona, un gran èxit | TIC Tarragona { 09.21.09 at 13:50 }

[...] La Trina ens ha brindat un post al respecte: PodCamp 09: Innovant amb un blog [...]

3 Miquel { 09.22.09 at 6:54 }

Bon dia Trina,
Tu ja saps que jo sóc relativament un nouvingut en aquest món 2.0 i amb prou feines ara començo a entendre què és un bloc. Però quan llegeixo i rellegeixo un post com aquest, i em miro i remiro la teva ponència al PodCamp 09, i no entenc res, però és que res de res, és quan m’adono de la meva petitesa 2.0. Hi ha dies com avui que em dic a mi mateix que jo no sóc d’eixe món. Al vespre m’ho tornaré a mirar a veure si en puc treure una mica l’entrellat. Et prometo que m’hi esforçaré.

4 Iñaki Murua { 09.22.09 at 7:34 }

Propuesta: ponle sonido a la presentación en slideshare ;-)

5 Trina Milan { 09.22.09 at 7:40 }

Miquel,
segurament tampoc jo m’he sabut explicar bé…intenta ser una metàfora de com innovem o de com hauriem de fer-ho amb l’excusa del blog coma exemple…en directe vaig parlar durant una estona..segurament només amb un ppt i un escrit no he sabut transmetre-ho del tot…;-)

6 Trina Milan { 09.22.09 at 7:41 }

Iñaki,
lo he pensado y estoy en ello…se admiten propuestas…;-)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>