Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Global Talent

Global Talent és un projecte promogut des de Catalunya amb vocació internacional que s’ha presentat en el marc de l’IMAX Port Vell de Barcelona davant de representants de les institucions i de les empreses i sectors emergents de la ciutat.  El seus objectius primordials són disseminar i divulgar la ciència més actual, explicar com el coneixement es tradueix en economia i promoure el debat social de les idees. Per assolir aquests objectius, parteix del sistema de ciència i tecnologia català per situar-lo en el context internacional. La plataforma a través de la qual s’expressa és un diari digital que incorpora les darreres innovacions tecnològiques de la web 2.0. L’estructura descansa sobre quatre grans àmbits, l’editorial i el tecnològic, d’una banda; i l’institucional i el de negoci, per l’altra. Promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) GLOBALCAT recull l’esperit del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació que lidera el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Global Talent és avui un dels projectes emblemàtics de l’FCRI impulsat des del convenciment d’obtenir l’acollida i projecció social que promet pel seu caràcter innovador. El projecte s’emmarca en l’àrea de Ciència i Societat de l’FCRI, que té com a objectiu fer accessible, a la ciutadania i als diferents públics i agents vinculats a l’R+D+I, els resultats, actors, recursos i tendències de la recerca, amb el repte final d’incrementar l’interès social per la ciència i la tecnologia.

És una lloable iniciativa que s’haurà d’aprofitar des de molts àmbits, especialment el que es refereix a l’educació i a l’empresa, que poden extreure’n molt de rendiment. Cal però desenvolupar  al màxim en aquest portal les eines de la xarxa social 2.0 per a fer real una nova forma d’intercanvi científic i tecnològic que vagi més enllà del que seria un diari digital a l’ús. La introducció d’un blog on es proposen temes innovadors des del punt de vista d’una adolescent és un intent d’apropar la formació científica a un usuari potencial de la pròpia ciència. El repte és fer rendible aquest portal a partir de la proposta pública i cap a la l’autosolvència amb continguts digitals i propostes científiques que difonguin la recerca i la innovació des de Catalunya fins al món.

El talent és el recurs més ben distribuït del planeta, Fotis Kafatos

Blog: El Blog de l’Eudald Carbonell

Llibre: La consciència que crema d’Eudald Carbonell

Pel·lícula: The day after tomorrow de Roland Emmerich

Música: Walking on the moon de Police

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

3 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Sergio Escoté » Estreno de Global Talent { 09.15.09 at 12:33 }
2 zel { 09.16.09 at 16:48 }

Interessant, vaig de visita… i sóc una incondicional del Carbonell!

3 Trina Milan { 09.16.09 at 17:38 }

Zel,
exactament…Carbonell i la feina a Atapuerca és exemple de talent del bo…salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>