Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Videojocs, el secret de l’éxit

http://ladosisdiaria.com/wp-content/uploads/2009/02/101-videojuegos.jpg

Fa temps que la societat hauria d’haver estat capaç de donar valor al fet de que els nens i els joves (alguns potser no tan joves) estiguin enganxats als videojocs, presents a la vida de tots. Les DS, les playstation, la wii, no coneixen la crisi o la pateixen en un percentatge molt inferior a d’altres productes del mercat. Alguna cosa ofereixen que va més enllà del pur divertiment, o,  ni que sigui només pel divertiment, hem de tenir-los en compte.  Els videojocs són font de coneixement, podem tenir un munt d’informació sobre l’edat mitjana si juguem a Assassins creed, o de la segona guerra mundial si juguem a Call of duty world at war o de tot el món si ho fem amb Age of empires, per a dissenyar-los els equips de desenvolupadors s’assessoren i inclouen molta informació que es converteix en formació quan un jugador necessita saber-la per a poder passar a la pantalla següent, és el millor mètode per aprende a fer recerca, l’assaig-error. Els adolescents que ara es veuen cridats a fer treballs de recerca a l’institut tenen en la seva pràctica del videojoc una font de metodologia en recerca que els qui no vam jugar amb videojocs de petits, no teniem.

La majoria dels videojocs que es juguen a Espanya són de factura estrangera, però això està canviant, alguns dels que comencen a ser mundialment famosos tenen a Barcelona la seva seu creativa, com per exemple Blade:the edge of darkness (de Friendware) o Digital Legends que es troba en projecte amb Nokia per a crear videojocs per a mòbils, la qual cosa augmenta la viralitat del propi producte. Tot plegat una escletxa creativa en el món de l’empresa i dels productes directament relacionats amb els joves que cal desenvolupar. En aquest sentit s’ha realitzat una trobada de 200 joves a la Universitat Complutense de Madrid on les empreses i el món de la recerca han convidats els joves a crear videojocs, una forma clarivident de coordinar el plaer i la feina. Molts d’aquests joves podrien ser emprenedors i desenvolupadors de videjocs en el seu futur laboral, i això és una bona forma d’apostar per la sortida de la manca de feina sense esperar que ningú t’ho solucioni. Podem crear i desenvolupar continguts digitals per a videojocs que siguin de qualitat i fets des d’aquí per a tot el món. Només cal mirar el que tenim al voltant.

Videojoc: Professor Layton de Nintendo

Llibre: Les ales de l’esfinx d’Andrea Camilleri

Pel·lícula: Tomb Raider de Jan de Bont

Música: Gran Torino de Jamie Cullum

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Ramon { 07.27.09 at 11:50 }

Hola Trini !

Molt bé el post. A banda de Prensky (ha escrit coses més interessants més enllà dels immigrants i dels nadius digitals), et recomano llegir coses de David Williamson (How Computer games help Children learn) i James Paul Gee (Good Video Games +good learging). Els tinc a casa i només els he fullejat una mica. Però és evident que és un camp totalment desconegut i de gran projecció educativa.

Bon estiu !

2 Trina Milan { 07.27.09 at 18:00 }

Hola Ramon,
totalment d’acord, jo també els tinc en previsió de lectura i penso que és un tema a desenvolupar..el curs vinent farem un assaig..què et sembla?..col·labores?..clar que sí..una abraçada

3 Rubén { 07.30.09 at 12:00 }

Felicidades por la seleccion del tema…
si me permites te hago un par de recomendaciones: BSO Miss Little Sunshine, y BSO A persuit of happiness

Saludos, y gracias por darme 3 minutos agradables.

4 Trina Milan { 07.30.09 at 13:30 }

Gracias a ti Ruben, por el comentario y por las recomendaciones…

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>