Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

L’estiu en un blog

Foto: badabit.org

L’estiu en un blog és el títol de la col·laboració que començo a Com Ràdio a partir del dijous dia 23 de juliol i fins a la darrera setmana d’agost. Una proposta per mirar el món des del calidoscopi dels blogs, l’eina que personalitza l’acció a la xarxa Internet.

Fer un blog ha esdevingut una forma de comunicació instantània que s’omple de contingut a partir de la creació del seu autor/autors, a l’hora que permet la interacció més significativa de la xarxa perquè els comentaris i les referències sobre la base del que s’escriu o s’inserta proporcionen alguna cosa més que informació, són retroalimentació dins de la mateixa proposta que augmenta exponencialment el valor afegit d’una pura acció a Internet. Des d’aquell proper però molt llunyà 1994 en que els blogs es van fer notar ala xarxa a partir dels Forums el camí recorregut ha estat ràpid i espectacular fins a fer-se un lloc a les facultats de periodisme, a les escoles, a les campanyes electorals o al món de l’empresa. Ningú escapa del potencial d’una eina facilitadora d’informació però també d’opinió i de personalitat que posa en qüestió molts dels acords preestablerts en els processos d’informació i trnasmissió del saber.

Semànticament el blog és una bitàcola personal, aquells llibres dels vaixells que recullen tot el que el capità i la tripulació viuen en un viatge determinat. Fer un blog és iniciar un viatge a la xarxa que ens porta cap a mons desconeguts, a conèixer gent d’arreu, a intercanviar i a innovar, el contenidor en que s’ha convertit el blog on hi són els videos de youtube, els enllaços a twitter o facebook, o linkedIn, les fotos i les referències a d’altres espais de la xarxa, obre davant els ulls infinites possibilitats, el món es pot seguir a través dels blogs..aquest estiu serà un blog a Com Ràdio, construït també amb tots els qui vulgueu participar per la xarxa o a aquest mateix blog. El viatge el fem junts.

Blog: El blog de la Casa Blanca

Llibre: Bajo los vientos de Neptuno de Fred Vargas

Pel·lícula: Carriers dels germans Pastor

Música: Piece by piece de Katie Melua

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

7 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Albert Medrán { 07.22.09 at 10:03 }

Moltíssima sort! Me’n alegro que facis aquesta col·laboració, a veure si et puc escoltar ;)

2 Kim { 07.22.09 at 10:08 }

Els blogs son sens dubte la millor eina d’expressió personal. Un lloc a la xarxa on cadascú es pot expressar sense limitacions ni obligacions més enllà de les que la pròpia persona s’impossa.

Sens dubte un gran encert per part de COM Ràdio tant en l’elecció del tema com de qui conduirà el programa.

T’escoltarem molt atentament :)

kim

3 Miquel { 07.22.09 at 11:26 }

Et desitjo molta sort, Trina. Jo sempre dic que de blogs encara no hi entenc gaire però en dos anys de blogaire alguna cosa he après, i et faré un suggeriment per si un dia en vols parlar a la ràdio. Es tracta dels comentaris dels blogs, concretament d’aquells blogs que tenen oberta la possibilitat de deixar-ne (amb els altres no m’hi fico, cadascú és lliure de gestionar el seu blog com millor li sembli). Resulta que alguns polítics-blogaires censuren els comentaris que es deixen als seus blogs, tots o alguns, i els que deixen que surtin a la llum no els responen. Trobaràs més pistes al meu blog (post d’abans d’ahir). I és que no n’hi ha prou en proclamar-se polític 2.0 i teoritzar molt sobre les bondats del sistema. A l’oest diuen que “el movimiento se demuestra andando” i a la plaça de Sant Jaume va fer fortuna allò del “fets, no paraules”. Doncs apa, ara només falta que alguns polítics ho posin en pràctica o… que tanquin la possibilitat de que es deixin comentaris als seus blogs i acceptin per la via dels fets que, encara que es proclamin polítics 2.0, mentalment es van quedar clavats a la categoria 1.0

4 Trina Milan { 07.22.09 at 15:43 }

Albert,
gràcies…serà molt interessant interactuar també amb vosaltres des de fora de l’estudi :-)

5 Trina Milan { 07.22.09 at 15:44 }

Kim,
gràcies, el blog és una eina molt potent, i per això em sembla interessant fer-ne ús i difusió..salut

6 Trina Milan { 07.22.09 at 15:46 }

Miquel,
recullo la teva proposta i la comentarem, de fet, un dels temes que tenia previst comentar era el del blogs i la política…gràcies, com sempre..

7 Quique { 07.23.09 at 8:07 }

Hola Trina, hem enllaçat el teu post a la pàgina de COMRàdio al Facebook! Gracies i molta sort amb aquest “estiu en un blog”!

http://www.facebook.com/comradio

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>