Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Literatura per a l’estiu

Aquest bloc que s’està tornant molt TIC…té les seves arrels a la literatura. El seu nom, Platxèria, és manllevat d’un poema de Joan Salvat Papasseit que desprès va musicar Joan Manuel Serrat. Tot plegat és l’excusa per fer un post de llibres, com m’agrada fer de tant en tant, i ara que arriba el temps de les càlides tardes sota les oliveres i ran de mar, aquests són els meus llibres de l’estiu, onejats amb l’oceà Pacífic (foto) que estremeix:

Mentira d’Enrique de Hériz

El quadern de José Saramago

La era del guerrero de Robert Fisk

La lluvia antes de caer de Jonathan Coe

Muerte en la clínica privada de P.D. James

La dama de cachemira de F. González Ledesma

Les ales de l’esfinx d’Andrea Camilleri

Càlcul d’estructures de Joan Margarit

Mal de pedres de Milena Angus

Millenium d’Stieg Larsson

Bona lectura, n’hi ha molts més, això només és una mostra contrastada de gaudi assegurat.

Pel·lícula: Los hombres que no amaban a las mujeres de Niels Oplev

Música: Platxèria, poema de Joan Salvat Papasseit musicat per Joan Manuel Serrat

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

9 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Rafael Pardo { 07.13.09 at 22:50 }

Potser no tant coneguda però igualment encissadora es la versió de Platxèria amb música del gran compositor vilanoví Eduard Toldrà… trobaràs interpretacions remarcables amb veu i piano, tant per part de tenor com de soprano.

2 Trina Milan { 07.14.09 at 7:05 }

Gràcies Rafael, no les coneixia..

3 Albert Medrán { 07.14.09 at 7:53 }

Jo aquest estiu me l’hauré de passar llegint llibres de neuropolítica, neuromarketing… però m’apunto les teves recomanacions!

4 Trina Milan { 07.14.09 at 13:11 }

Albert,
una estoneta per desconectar l’hauries d’aconseguir..;-)

5 Miquel { 07.14.09 at 13:23 }

Trina,
Sóc una mica mandrós i tu potser m’estalviaràs feina si d’aquestes recomanacions em dius si n’hi ha alguna d’assaig, que m’ensumo que no. I com a suggeriment, potser podries recomanar-nos algun llibre interessant d’aquest gènere “menor”. Gràcies, i perdona l’atreviment.

6 Trina Milan { 07.14.09 at 13:29 }

Miquel,
doncs sí que n’hi ha: El quadern de José Saramago i La era del guerrero de Robert Fisk; tots dos són assaig, el de Saramago és un recull dels seus articles a diversos mitjans i el de Fisk és sobre la seva idea de com són les guerres i els guerrers del segle XXI…i el Càlcul d’estructures és poesia..per si de cas…salut :)

7 Miquel { 07.14.09 at 14:56 }

Queda clar: 70% novel·la, 20% assaig i 10% poesia. Moltes gràcies.

8 Trina Milan { 07.14.09 at 15:53 }

Miquel,
no necessàriament en aquest percentatge perquè si em poso a pensar cada dia té un percentatge diferent en funció de la necessitat alimentària de lectura que tinguis..jo hi ha dies que necessito 80% de poesia i 10% d’assaig…cadascú es regula com li cal..;)

9 Trina Milan { 07.14.09 at 15:54 }

perdó..i 10% de novel·la..que si no, no quadren els números ;)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>