Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Enginycat o la necessitat d’imaginar

http://www.twitxr.com/image/226954/

Assistir a una sessió de treball amb estudiants de final de carrera d’enginyeria és una forma segura d’aprendre. El programa Enginycat el promou el Departament d’Innovació,Universitat i Empresa, a través del Comissionat per a Universitats i Recerca, i l’executa tècnicament a través de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Dins de les seves activitats de promoció de la innovació s’ha dissenyat la Innovative Engineering Coaching – IEC, activitat que va adreçada a recents titulats en enginyeria o estudiants en vies de titulació per entrenar les habilitats bàsiques de gestió necessàries per a treballar a l’empresa. Es pretèn que els enginyers/es participants dissenyin, estudiin la viabilitat i defensin un projecte innovador que doni resposta a una necessitat plantejada per una organització client.

El punt de partida proposat ha estat el de donar solució als requeriments d’un centre escolar que vol convertir-se en una escola digital, és a dir, que incorpora en tots els seus procediments el treball amb les tecnologies de la informació i la comunicació, i totes les modificacions d’infrastructura i solucions informàtiques que es requereixen. Una idea que és especialment pertinent en aquest moment, perquè és d’absoluta prioritat per al sistema educatiu. Els projectes que es van presentar no tenien com  a objectiu ser aplicables directament, calia que els estudiants fessin palesa la seva capacitat d’anàlisi i de resposta davant del client. Haig de dir però que les solucions proposades eren versemblants.

M’interessa però remarcar la innovació en la pròpia activitat, la pertinença i l’interès que signifiquen posar als nostres futurs enginyer davant de la realitat per a generar pràctica aplicada. Els membres del tribunal avaluador erem persones vinculades a l’educació (jo mateixa), dos empresaris del sector de les tecnologies, una persona del Departament d’Innovació,Universitat i Empresa i un representant de la universitat. Tots nosaltres, conjuntament amb l’equip d’Enginycat, vam constatar que el futur d’un país passa per comptar amb bons enginyers/es que donin solucions als reptes procedimentals de les institucions i les empreses. Aquesta iniciativa és una bona pràctica per a fomentar aquest objectiu, molt ben avalada per enginyers com Xavier Verdaguer en la seva preparació. Caldrà estar amatens a les respostes imaginatives d’uns i unes joves que es creuen la seva professió i que estan preparats per a realitzar-la.

Llibre: El Pla Cerdà d’Ildefons Cerdà

Pel·lícula: Apolo 13 de Ron Howard

Música: Forever changed de Lou Reed & John Cale

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>