Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

1714 o a la identitat digital

Com t’ho fas per obrir una Samsonite que porta clau secreta si el propietari/a és d’ERC? doncs poses 1714 i s’obre segur. Aquesta anècdota explicada per una persona a la qual li va succeïr em serveix per a desenvolupar un tema que m’interessa especialment, el de la identitat digital. Hom es pensa que a Internet tot s’hi val, que qualsevol cosa és possible i que ningú ens trobarà o sabrà realment qui som; és notori que la utilització de la xarxa és alguna cosa més que penjar paraules o fotos. No és gratuït res del que fem en el món virtual, qui som, on som i amb qui o què ens identifiquem són preguntes que hem de saber respondre’ns a nosaltres mateixos abans de ser algú virtual. Perquè la identitat no és quelcom estable, sòlid sinó que és dinàmic, maleable i res més dinàmic que Internet.

Construïm la nostra identitat com a persones a partir de les nostres creences, valors, tradicions amb allò que ens envolta i del que aprenem i amb el que convivim. No podem sostreure’ns de qui som si no volem ser algú que no respòn al que s’espera d’ell. La dinàmica de la identificació es desenvolupa amb el contacte amb els altres i això a la xarxa es multiplica per l’infinit. Per tant hem de ser conscients de la nostra identitat real a partir de la qual serem algú en la virtualitat. Ser de Barcelona, parlar una llengua com el català, tenir unes arrels que s’endisen en el passat, ser del Barça, són senyals d’identitat que identifiquen algú que podria tenir la data de 1714 com a codi secret de la seva maleta, i això mateix incidirà en com aquesta persona es mou a la xarxa i en funció del que vulgui fer en ella, siguin accions personals com escriure un blog o fer twitters, com en accions empresarials o polítiques. Les conviccions compartides en que es basa la construcció de la identitat són molt sovint implícites i cal en siguem conscients.

Construïr una marca, un brand, és el repte de qualsevol que vulgui ser present a Internet, la interacció 2.0 i 3.0 ens obliga  a ser més conscients que mai de la nostra identitat i a fer-la visible sense subterfugis, una volta haguem decidit com la definim. Veracitat, coherència i credibilitat estan al darrera de la nostra acció, no és cap novetat, és el mateix que hem de fer a la realitat per molt que Internet sembli amagar-ho.

Llibre: L’elegància de l’eriçó de Muriel Barbery

Pel·lícula: Waltz with Bashir d’Ari Folman

Música: Le plat pays de Jacques Brel

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

6 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Sergi Sabaté { 06.27.09 at 11:57 }

Certament, Trina, internet no deixa de ser un mitjà més per presentar-nos i difondre’ns. El nostre discurs on-line no ha de variar del off-line. En tot cas, segueixo rient. M’ha fet molta gràcia la manera com arranques el post!!

2 Trina Milan { 06.27.09 at 12:22 }

Sergi..l’inici del post és un regal d’uns amics..;-)….fins aviat

3 Miquel { 06.28.09 at 11:17 }

Precisament ahir estava pensant que la meva identitat digital no deu ser prou com cal, o potser no ha passat del grau 1.0 i, per tant, està lluny encara del 2.0 que es porta avui en dia o del 3.0 que ja està arribant. Resulta que a l’entrada de l’Ateneu Barcelonès hi ha un lector d’empremtes digitals, i si hi poses el dit i la màquina diu “nanai” no s’obre la porta i no hi pots entrar. No ho sé, però potser els membres de l’Ateneuesfera hauríem de tenir carta blanca per poder-hi entrar, ni que només sigui al jardí romàntic, com a compensació per la propaganda gratuïta que cada 2-3 mesos fem d’aquesta venerable institució barcelonina. Deixo la proposta oberta en aquest blog perquè sé que el segueix molta gent d’influència i… mai se sap.

4 Trina Milan { 06.28.09 at 12:41 }

Miquel,
ja ho vam comprovar l’altra vegada que és complicat entrar a l’Ateneu…sóc de la teva opinió, caldria que als membres de l’Ateneusfera ens fessin un passi especial..3.0 a poder ser…salut amic

5 elveidedalt { 07.02.09 at 0:06 }

Plenament d’acord! Però…ara no recordo qui sóc jo ;-)

6 Trina Milan { 07.02.09 at 15:13 }

Veí,
saps qui ets quan et reconeixes en alguna cosa o en algú..;-)
salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>