Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Democràcia sostenible, món sostenible

En un acte de celebració del 10è aniversari del CADS, Federico Mayor Zaragoza va impartir una conferència magistral sobre els nous valors de la governança enmarcats en els objectius del propi acte que celebrava l’aniversari d’una institució única a l’estat espanyol que s’encarrega de l’assessorament sobre qüestions de sostenibilitat i equilibri ecològic i social. M’interessa però que en aquest context parlar de diverses referències al paper de les TIC en el món.

Es va presentar un documental creat pel CADS que portava la identificació del Creative Commons. És especialment significatiu que una entitat pública sigui model de com les TIC proporcionen noves formes de compartir coneixement. De fet la Generalitat té una normativa on ordena la utilització de Creative Commmons per a totes les publicacions propietat de l’administració pública. Aquest és un pas importantíssim per a la democratització del coneixement i la utilització del servei públic, perquè a més té tot el sentit que allò que es paga amb diners de tothom, torni a tothom.

També Federico Mayor Zaragoza va fer esment en la seva conferència de les TIC i el seu paper en el món actual, dient que les TIC seran un element revolucionari en la pòpia aplicació de la democràcia. Ell parla de democràcia participativa no presencial, de la democràcia 2.0; i diu que la possibilitat del vot electrònic, de la transmissió d’informacions instantànies a milers de persones mitjançant les eines 2.0 són ja una realitat revolucionària. Es parlava ahir a la Pedrera de Barcelona de com un món sostenible només serà possible amb una democràcia sostenible, amb una economia sostenible i les TIC són una de les eines que facilitaran aquest canvi de model global.

Llibre: Carta de la Terra UNESCO

Pel·lícula: The day after tomorrow de Roland Emerich

Música: Storm de George Winston

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

4 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Jordi { 06.18.09 at 11:41 }

Excelente reflexión Trina :) .

Comencemos por frenar el Plan Bolonia y aplicar esta democracia participativa, no necesariamente presencial por razones obvias. Empecemos por anular la firma del Tratado de Lisboa y convocar un referendum. Empecemos por una reforma de la ley electoral y dar enfasis en los referendums vinculantes. Empecemos por comenzar procesar a los responsables políticos y económicos que han realizado la mayor conocida por la humanidad. Sí, entonces si podemos hablar de democracia.

Finalmente repitamos las elecciones al Parlamento Europeo por carecer de legitimidad democrática, no podemos caer en dictaduras bananeras. En definitiva empecemos a hablar de la creación de una democracia de verdad.

2 Jordi { 06.18.09 at 11:43 }

Me refiero a la mayor estafa conocida en la historia de la humanidad que no puede ser pagada ni por los ciudadanos presentes ni nuestros hijos ni nietos.

3 Jordi { 06.20.09 at 12:45 }

Nuestra democra cia esta en peligro amigos, paremos el totalitarismo Europeo…

http://www.youtube.com/watch?v=iSWm-EhsjrY
YouTube – El Marronazo de Lisboa

Despertemos Trina o será demasiado tarde.

4 Trina Milan { 06.21.09 at 22:46 }

Jordi,
gràcies per les teves aportacions. sempre interessants.
salutacions cordials

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>