Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Web 3.0, la web semàntica

http://blogs.ubc.ca/dean/files/2009/02/earthnetwork1.jpg

Per a navegar per la xarxa, les cerques són bàsiques. El munt d’informació que s’exposa a les webs, blogs, és potser la riquesa més important d’Internet. Per això saber què és el que ens interessa és realment rellevant. Però hi ha dos tipus d’informació, aquella que correspòn a continguts digitals sobre coneixement i aquella que correspòn a dades de les persones que actúen a la xarxa.

La utilització d’aquestes dades personals és especialment important perquè pot comportar un model de negoci nou segons el target. Si per a vendre alguna cosa posem un anunci a Internet obtenim respostes immediates i diversificades que superen de llarg les que s’obtenen als mitjans tradicionals.

Pero també hem de pensar en l’aprofitament de la col·laboració en xarxa del coneixement, la generació de continguts en cooperació, les llicències “creativecommons” per a compartir la feina són novetats que la xarxa ens facilita, sense la capacitat de comunicació directa no seria possible posar d’acord milions de persones per a fer alguna cosa conjunta i no cobrar diners necessariament. La mateixa xarxa possibilita eines cooperatives com Twitter que modifiquen els hàbits de les persones i de les empreses.

Per això el que està per arribar és la web 3.0, la web semàntica, és a dir, aquella que s’anticipa als nostres desitjos, la que ens tramet informació en funció de qui som a la xarxa i de les nostres accions en ella. La web semàntica és intel·ligent i ens endevina els pensaments, ens posa al costat dels qui ens són afins, ens avisa del que tenim previst, ens diu on som sense preguntar i ens ofereix inclús allò que no coneixem però que destijarem segur en el moment en que ens ho presentin.  Endevinar el futur era ciencia ficció fins que algú es va posar a dissenyar Internet i ja tot va ser diferent.

Llibre: The semantics web lift off de T. Berners Lee

Pel·lícula: Terminator Salvation de McG

Música: So nice de Diana Krall

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 06.10.09 at 17:55 }

Hola Trina,
És molt interessant tot això que expliques en el darrer paràgraf, ara pot semblar ciència ficció però aviat serà una realitat. Però tu dones la visió guai i ensucrada i jo també hi veig la part més fosca i perillosa. Fixa’t que des del meu realisme dic “també” i no “només”. T’imagines totes aquestes eines 3.0 en mans de segons qui? Només de pensar que algú pot endevinar els meus pensaments m’esborrono i estic per tancar el blog i llençar l’ordinador a dida. Jo sóc dels que sempre havia cregut que el pensament és l’única cosa realment lliure que ens quedava i pel que sembla aviat ni això. Llavors tots nosaltres serem molt feliços però alhora uns esclaus de qui disposi de la nostra informació i pugui llegir el nostre pensament. En fi, ho deixo perquè sempre sembla que et porto la contrària i no és pas aquesta la meva intenció.

2 Trina Milan { 06.10.09 at 20:37 }

Miquel,
sempre va bé que escriguis el teu comment perquè poses el dit a la nafra; jo a voltges sóc massa “integrada”…tens raó, però crec que, com tot, serà qüestió de com i qui el fa servir…és una altra repte, mirarem de fer-lo servir positivament ;-)
gràcies amic

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>