Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

De videos i comunicació emocional

Amb la ressaca de l’immens triomf del FC Barcelona d’aquest mes de maig màgic del 2009, els videos es demostren com l’eina bàsica per a penetrar les ments i aconseguir els objectius, sigui el triomf a la Champions o siguin les eleccions.

Hem sabut que Pep Guardiola va fer servir un video realitzat per Santi Padró, de TV3, amic personal de l’entrenador, abans del partir de la Champions. Fet amb escenes de la pel·lícula Gladiator i les imatges més importants dels partits del Barça d’enguany i amb la inoblidable aria de Turandot, Nessum dorma; va conformar la dosis d’emoció i de força més gran que ningú podia oferir als “gladiadors” catalans al coliseu de Roma. Els “bàrbars del nord” (Racionero dixit) del Manchester no podien ni pensar que els refinats llatins mediterranis es convertirien en ferotges lluitadors, empesos per la música i les imatges de l’esforç i la voluntat, representats en una pel·lícula de “romans” i la seva pròpia pel·lícula d’un any inigualable. La força de la comunicació àudiovisual no l’hem descobert ara, els americans en saben un munt, Hollywood és la màquina de l’emoció.

Però aquesta és una força que s’ha de saber utilitzar. En campanya electoral  els partits cerquen la complicitat dels votants amb videos. Des del Confidencial.cat de Convergència, fins al video del PP on pràcticament convertia als socialistes en gossos o el que els mateixos del PSOE acaben de fer per a les europees amb Fernando Colomo, tots en fan servir. Intenten apel·lar a l’emoció del votant però molt em temo que no acaben de trobar el punt, almenys no sembla que els rendiments siguin els mateixos que els que van portar el Barça a la victòria. Per què? Diria que perquè la construcció de missatge àudiovisual s’ha de fer seguint criteris de qualitat, de positivisme, de veracitat; apel·lar a l’emoció contra algú és contraproduent, més aviat allunya a aquell que vols fer-te teu, i només convenç a qui ja està d’acord amb tú. L’espectador ha de trobar alguna cosa propera a ell per a poder sentir-se identificat i arribar a l’emoció que el mogui a actuar. Una dosi d’humilitat, de missatge, amanida amb tocs de sentiment pot portar-te a la glòria, allò que t’ofèn o que agredeix, ni que sigui amb imatges i música, sempre serà un missatge equivocat.

Llibre: Divertirse hasta morir de Neil Postman

Pel·lícula: Gladiator de Ridley Scott

Música: Nessum dorma de Turandot per Pavarotti

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

7 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Miquel { 05.29.09 at 19:06 }

D’acord, Trina.
També seria interessant saber quina mena de vídeo passa el president Montilla als membres del Consell Executiu de la Generalitat abans de les seves reunions. I potser hauria de demanar consell a en Pep per trobar-ne un de més efectiu. Ep, de bon rotllo, sense que ningú se senti al·ludit.

2 saltenc { 05.29.09 at 19:16 }

Trina, visca el Barça!, els culers estem d’enhorabona i com a senyal d’amistat i germanor et faig present de l’enllaç per posar banda sonora al teu excel lent blog . Una abraçada. http://www.goear.com/listen/d22eea2/Platxèria-Ovidi-Montllor

3 Trina Milan { 05.29.09 at 19:37 }

D’acord Miquel ;-) ets el millor…saps posar el dit a la nafra com ningú..ep..de bon rotllo eh…una abraçada amic

4 Trina Milan { 05.29.09 at 19:39 }

Ostres Marià! moltíssimes gràcies..un gran regal…el posaré al blogroll…i Visca el Barça!

5 Ferran { 05.30.09 at 8:29 }

L’èpica de Gladiator lliga molt amb l’èpica del Barça del triplet. El nostre equip ha trobat la recepta màgica per portar èxits a un club de futbol: no cal un esportista com a entrenador, sinó un poeta.

Quin Barça, mare meva!

6 Trina Milan { 05.30.09 at 11:28 }

Ferran,
en l’era de la societat líquida, la poesia esdevé l’eina més potent, com deia el poeta: “la poesia es un arma cargada de futuro”…sembla que el futur ja ha arribat,
salut company

7 OLIVA { 05.31.09 at 22:00 }

LA GENT QUE MANA CATALUNYA D’EPICA RES DE RES.
DEMANAR EPICA A UNA COLLA DE TREPAS,PER FAVOR¡

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>