Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Stic.cat a la UPF: Política 2.0

Stic.cat ha organitzat una jornada sobre Política 2.0 a la Universitat Pompeu Fabra, amb representants de tots els partits polítics catalans sobre la presència i la utilització de les eines de la xarxa en l’acció política.

La taula rodona l’ha moderada el periodista, i membre de Stic.cat, Toni Sellas. Tots ells han detallat les principals característiques de les respectives webs corporatives, així com les informacions respecte les eleccions europees del proper 7 de juny. 

Eva Marín (IC-V) ha afirmat que la web corporativa va ser renovada per ubicar-la en la concepció 2.0 de la xarxa. “l’objectiu era crear una web amb continguts de molt fàcil accés i que permetés connectar amb possibles votants i molt lligada a les xarxes socials”. IC-V ha apostat per un programari lliure “per coherència ideològica”.

Santi Rodríguez (PP) ha exposat que aquest partit es troba en plena fase experimental d’una nova web nivell estatal. “Això fa que ara tinguem una web clàssica però no adaptada als canvis 2.0 que viu la xarxa”, ha reconegut. Tot i això, els populars sí que han entrat de ple a les xarxes socials. Ha detallat que “apostem clarament per Facebook”.

Marcel Coderch (ERC) ha explicat que els republicans “hem entrat amb força en el món dels blocs i les xarxes socials com són el Facebook o un canal propi de Youtube. Un dels objectius pel que fa al concepte 2.0 és el de crear una estructura d’intranet per assolir la participació en xarxa: “som un partit assembleari i una intranet permet vehicular la participació interna”.

Jessica Fillol (PSC) ha mostrat que la pàgina socialista té dues vessants ben diferenciades. Una és la part més informativa i corporativa. L’altra vessant s’ha dissenyat per potenciar al màxim la participació i el lligam amb les xarxes socials. També els socialistes aposten pels continguts multimèdia “per donar informació sense dependre tant dels mitjans de comunicació”.

Roc Fernández (CiU) ha manifestat que per la federació “Internet permet situar-te com a emissor directe d’informació”.  Un dels objectius 2.0 és el de “potenciar el ciberactivisme com a campanya permanent i com a interrelació continuada”.  Pel que fa a les xarxes socials, ha recordat que han estat pioners en temes com el vídeobloc d’Artur Mas.

Els assistents han marcat la pauta a la sala però també a la xarxa a twitter o facebook: @carlosguadian, @ntouzon, @mpallares, @sergisabate, @yuribcn, @jcomajoan, @marcarza, @dallonses, i la gent d’stic que són els millors: @rispau, @vicboy, @xpeytibi, @losimo, @fgrau, @quotidianitats, @jcampmajo, @tonisellas, @alexdez, @albertmartin, @mercevilaclara. L’objectiu s’ha aconseguit, posar en comú el debat sobre el paper dels partits en la política amb les eines 2.0. Manca molt per fer, no tots tenen les mateixes idees ni el mateix criteri però si tenen el mateix objectiu: governar i fe rla seva política. Els ciutadans es mereixen un bon servei públic i això inclou els propis partits. Ens cal continuar el debat a la xarxa, gràcies a tots.

Llibre: Políticas d’Antoni Gutiérrez Rubí

Pel·lícula: Shine a ligth de Martin Scorsese

Música: Satisfaction de The Rolling Stones

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Edu { 05.23.09 at 20:15 }

Segur que ha estat molt interessant Trina. Els d’STIC.cat esteu que no pareu! Felicitats!

2 Trina Milan { 05.24.09 at 20:50 }

Edu,
intentem fer activitats que interessin, i aquesta és innovadora també perquè per primera vegada els “websmasters” dels partits es trobàven junts per a parlar d’acció política a la xarxa…una oportunitat també per a tothom de fer intercanvi..crec que va ser positiu i que ha aportat idees per a tothom..espero que a la propera puguis afegir-te, salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>