Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Alumni UOC a Girona

La Universitat Oberta de Catalunya UOC ha creat la comunitat Alumni UOC formada pels graduats que surten cada d’any de les diverses titulacions que ofereix la institució. He tingut l’honor de participar com a ponent en la primera Jornada per a Graduats de la UOC-Girona en companyia de Genís Roca, Marta Morera, Martí Terés i Xevi Xirgu, amb els quals vam parlar d’Internet, de les xarxes i de les mil i una possibilitats d’un món interconectat a l’espai Coma Cros de Salt, on es troba també el punt  d’informació de la UOC a Girona.

La intervenció de Genís Roca, com sempre, absolutament creativa i provocadora de les mil preguntes que internet està generant en la nostra societat del coneixement i per a la qual encara ens manquen solucions. Ell proposa ser agosarats, mirar de trobar respostes a les preguntes amb el procediment d’assaig-error que tot científic coneix; no estem inventant res, hem de fer que les eines de la xarxa ens facin la feina i de la forma més fàcil possible, i ell està convençut. En Genís és l’arqueòleg de la societat del coneixement i per això és perseverant i ordenat, cercant l’indici que ens faci descobrir l’amagat. Marta Morera, amb un gran coneixement de les tic i el seu comportament empresarial, ens mostrà l’estudi que fan per a les comarques gironines i que serà a punt a finals d’anys, dins el context de l’OTIC.  Martí Terés ens explica la iniciativa IdeaGirona que vol ser un espai d’acció política amb la xarxa com a referent, que interpreti i doni veu als ciutadans vers la pròpia ciutat i el seu desenvolupament social. Xevi Xirgu ens va explicar com el diari El Punt està iniciant una etapa de presencialitat a la xarxa mitjançant espais webs i blogs que posicionin el mitjà tradicional en el món d’Internet per tal de cercar les noves formes de comunicació que poden possibilitar un nou model de negoci en als mitjans tradicionals. I jo mateixa que vaix explicar l’acció d’STIC.CAT especialment pel que es refereix als Premis Blocs Catalunya, tot reflexionant sobre la xarxa i paper de les persones, des d’un punt de vista antropològic.

El valor d’agrupar els graduats d’una universitat com la UOC, que es caracteritza per la seva virtualitat i el seu especial èmfasi en el desenvolupament de la xarxa, és molt gran i per això, una trobada de persones que expliciten bones pràctiques, tot generant intercanvi de la virtualitat a la realitat, fa possible trobar respostes als reptes de la societat del coneixement. Algunes van ser presents a Girona i tindran continuïtat en l’acció de la UOC i dels qui hi vam ser.

Llibre: Web 2.0 de Genís Roca, Antonio Fumero i Jesús Encinar

Pel·lícula: State of play de Kevin Mcdonald

Música: La chica de ayer de Nacha Pop ( In memoriam Antonio Vega)

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Iñaki Murua { 05.18.09 at 23:32 }

Habrá que seguir de cerca lo de la comunidad, teniendo en cuenta las características propias de la UOC.

2 Trina Milan { 05.19.09 at 17:02 }

Iñaki,
será muy interesante, seguro…os mantendremos informados ;-)

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>