Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Reconversió professional

http://200.55.210.205/portal.herramientas/mt/jjbrunner/archives/trabajadores.gif

En moments de canvi no només existeixen els ERO, també les reconversions professionals. Les capacitats de les persones són les que possibiliten el canvi de perfil professional però cada vegada més es dona el fet de que no hi ha res tancat, res indefinit, tot és canviant. La mateixa estructura social i econòmica està patint canvis a molt alta velocitat, com diu Antoni Gutiérrez Rubí: no importa ser gran o petit, en aquest moment importa ser ràpid.

En aquesta societat líquida, on els canvis es produeixen a ritme de bit, la resposta de les institucions i les empreses ha de ser ràpida, però és que la resposta dels professionals encara ho ha de ser més. La formació inicial d’un professional és la base per a la inserció laboral de les persones, però desprès la formació continuada és el manteniment de la pròpia dinàmica de treball i per tant de les possibilitats de reubicar-se en el mercat laboral. Si analitzem la dinàmica de la societat en aquests darrers temps, els canvis que s’han produït són espectaculars: les relacions socials, els jaciments laborals, l’estructura familiar o la pròpia política. Una societat que és capaç de fer canvis estructurals tan grans necessita de professionals que siguin conscients de que el canvi és el factor determinant i de que aquesta és la veritable oportunitat.

Una darrera consideració, els perfils culturals i de gènere de les persones no s’han de deixar de banda. No és veritat que totes les persones amb formació i currículum similar, facin la mateixa feina; són les nostres característiques culturals i personals les que, en darrer terme, determinen la nostra resposta professional. No en va els microcrèdits de Mohamed Yunus a la Índia es donen només a dones amb projectes molt concrets, cultura i gènere composen el perfil que aquest economista i emprenedor ha definit com a mereixedor de la confiança per a emprendre en el context de la societat hindú. Qui som i d’on venim per a saber on anem i què volem ser, perquè la rapidesa necessària no sigui l’únic factor, sinó la conseqüència.

Llibre: La dona de verd d’Arnaldur Indridason

Pel·lícula: Cosas insignificantes de Andrea Martínez

Música: Suzanne de Leonard Cohen

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Albert Medrán { 05.12.09 at 10:25 }

Excel·lent reflexió Trina, una dimensió que es tracta poc als mitjans però que és essencial.

2 Trina Milan { 05.12.09 at 13:37 }

Gràcies Albert…intento que les reflexions d’aquest bloc siguin acurades i tinguin un punt de novetat…venint de tu, és un honor..

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>