Blog pensat per comunicar idees, opinió, propostes i raons per intercanviar amb tot el món
Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Barça, model global

L’esport no és ja només una qüestió de músculs o d’esforç, que també, és sobretot una qüestió d’estratègia i de model. De model de negoci i de model de desenvolupament per objectius.

Analitzem el model Barça i trobarem les claus per a l’éxit d’aquest equip:

-És un equip format per jugadors joves, formats a l’escola del propi club, La Masia, i de moltes procedències culturals diferents. És un meelting pot cultural que dona bons resultats.

- Compromís social de l’empresa, l’únic esponsor que figura a la samarreta és UNICEF, la qual cosa relaciona el club amb les accions solidàries i amb el seu propi referent cultural.

- Entrenador amb un perfil específic, amb formació, amb criteri i un intel·lectual que pot parlar en diferents idiomes i que llegeix.

- Joc refinat, que retorna a l’orígen del que espera l’espectador, a l’essència del que significa jugar al fútbol, equiparant els jugadors, i donant espectacle.

Tot plegat és una forma d’entendre el que espera aquell que ha de comprar un partit a la televisió, o ha d’anar al camp, o ha de sentir que hi ha algú que el representa, perquè no oblidem que el Barça representa molt culturalment parlant. Des de l’antropologia sabem que el Barça és un referent cultural, no només per a Catalunya com a nació, també que la primera referència que tenen els nens i nenes que arriben a Catalunya és el Barça i que a partir d’aquesta, la construcció de la identitat és més fàcil per a l’immigrant.

Per això, no només és un objectiu guanyar partits, és també un objectiu arribar a més gent en el mòn; a gent de molt diferents cultures, és un objectiu jugar de forma diferent i és un objectiu fer-ho d’una determinada manera. El partit del 2 de maig de 2009 a Madrid el van seguir milions de persones a tot el món; va ser un dels programes de televisió més vistos arreu, inclosa internet. El negoci Barça va bé i ho demostra amb resultats econòmics però també amb resultats emocionals i ara per ara, una cosa va molt lligada a l’altra.

Libre: L’home més buscat de John Le Carré

Pel·lícula: Sin City de Robert Rodríguez

Música: Rescue me de Fontella Bass

Comparteix:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Meneame
  • TwitThis

10 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Albert Medrán { 05.04.09 at 8:11 }

Crec que el fet que el lema sigui “Més que un Club” ja diu molt de sí!

2 Ferran { 05.04.09 at 8:19 }

Afegiria un detall que crec no és gens menor, per explicar l’èxit d’aquest Barça: l’entrenador és algú de la casa, que sent els colors des de petit i per qui el Barça és, efectivament, més que un club. Algú que no hagi mamat Barça des de petit, i entès des de sempre perquè aquest “lema” és real, no pot implicar-s’hi tant com en Guardiola, ni que ho vulgui.

3 Miquel { 05.04.09 at 10:35 }

Trina,
Signaria quasi tot el teu comentari però… però mentre pensem i diem que el Barça és més que un club no resoldrem el problema de fons, que és aquell que deixarà de ser-ho el dia que el Barça torni a ser només un club, el millor club del món si tu vols, però no més. Em sembla que se m’entén, oi?

4 Trina Milan { 05.04.09 at 16:06 }

Albert,
més que un club…malgrat tot…però sí, ho és,
salut

5 Trina Milan { 05.04.09 at 16:08 }

Ferran,
la implicació d’en Guardiola és molt important, però em sembla que no hauria de ser la clau de l´éxit, perquè sinó no podria fer-ho ningú més que ell o algú com ell, i això ens deixa molt poc marge per a un projecte global..o almenys així ho penso,,
salut

6 Trina Milan { 05.04.09 at 16:09 }

Miquel,
exacte, més o menys el que intento dir en la resposta d’abans, no és universal ser un equip de futbol i ser el representant d’un país..no és normal ni hauria de ser-ho…estem d’acord
salut

7 Ferran { 05.06.09 at 7:04 }

Penso que el Barça global passa per l’enfoc local, parafrassejant Geddes. Sense una ànima que n’entengui el que no es veu, no hi ha projecte global , temo.

Salut.

8 Mollet 2011 { 05.07.09 at 9:27 }

Benvolguda Trina,

potser afegiriem, avui, que a la vida es bo fruir una mica d’èpica. Ahir la vam tenir.

També volem destacar dues coses que va transmetre ahir el Barça: l’esperit d’unitat i el no donar-se mai per vençut. Potser el nostre país n’hauria de prendre nota.

9 Trina Milan { 05.07.09 at 16:37 }

Ferran,
avui, més que mai…l’ànima és la que mana..salut

10 Trina Milan { 05.07.09 at 16:38 }

Mollet2011,
el model és molt interessant, el convenciment d’un projecte que es tira endavant perquè a més se sent com a propi..valors que no podem obviar…salut

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>